ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Τσιτσιπάς: Στους «16» του Ρολάν Γκαρός, για τρίτη συνεχή χρονιά

Τσιτσιπάς: Στους «16» του Ρολάν Γκαρός, για τρίτη συνεχή χρονιά Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Ούτε ο Τζον Ίσνερ δεν κατάφερε να βάλει «φρένο» στην πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά στο Ρολάν Γκαρός, ο οποίος προκρίθηκε στους «16» του τουρνουά για τρίτη συνεχή χρονιά.

 

Ο Τσιτσιπάς νίκησε τον Ίσνερ με 5-7, 6-3, 7-6, 6-1 σε 2 ώρες και 38 λεπτά και ο επόμενος αντίπαλός του θα είναι ο Καρένιο Μπούστα, ο οποίος βρίσκεται στο Νο12 της παγκόσμιας κατάταξης του τένις.

 

Ο Αμερικανός δυσκόλεψε τον Τσιτσιπά στην αρχή του ματς, αλλά ο 23χρονος Έλληνας κατάφερε στη συνέχεια να βρει τον ρυθμό του, ισοφάρισε σε 1-1 κατακτώντας το δεύτερο σετ και πήρε τα δύο επόμενα, για να εξασφαλίσει τη νίκη και το «εισιτήριο» για τον επόμενο γύρο.

 

«Ήταν λίγο δύσκολο να προσαρμοστώ, ένιωσα το σώμα μου λίγο κρύο», είπε ο Τσιτσιπάς μετά το ματς. «Λίγος θυμός, λίγος εκνευρισμός, το έβγαλα αυτό και τελικά με ξύπνησε και μπόρεσα να διαχειριστώ λίγο καλύτερα τη συνέχεια», συμπλήρωσε.



«Είναι ένας από τους πιο δύσκολος αντιπάλους, το σερβίς προφανώς είναι ένα μεγάλο εμπόδιο», σημείωσε αναφερόμενος στον Ίσνερ. «Δεν έκανα το καλύτερο ξεκίνημα, τα πράγματα άρχισαν να πηγαίνουν καλύτερα στο δεύτερο σετ, άρχισα να βρίσκω τον ρυθμό μου», δήλωσε ακόμη ο Τσιτσιπάς.

 

Σήμερα, Σάββατο, η Μαρία Σάκκαρη διεκδικεί την πρόκρισή της στον τέταρτο γύρο του Ρολάν Γκαρός, για πρώτη φορά στην καριέρα της. Αντίπαλός της θα είναι η Βελγίδα Ελιζέ Μέρτενς, η οποία βρίσκεται στο Νο15 της παγκόσμιας κατάταξης.

Αθλητισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ