ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Τρανς ποδοσφαιρίστρια αποσύρθηκε, μετά το μποϊκοτάζ ομάδων στα ματς που έπαιζε

Τρανς ποδοσφαιρίστρια αποσύρθηκε, μετά το μποϊκοτάζ ομάδων στα ματς που έπαιζε Facebook Twitter
0

Μια τρανς ποδοσφαιρίστρια αποσύρθηκε από την ομάδα της, για το άμεσο μέλλον, έπειτα από το μποϊκοτάζ συλλόγων. 

Τουλάχιστον τέσσερις ομάδες έχουν μποϊκοτάρει ματς κόντρα στην Rossington Main, επειδή ο σύλλογος είχε στη σύνθεσή της την τρανς ποδοσφαιρίστρια Φραντσέσκα Νίντχαμ, μετά τον τραυματισμό αντιπάλου, τον προηγούμενο μήνα. 

Έπειτα από αυτές τις αντιδράσεις, η Φραντσέσκα Νίντχαμ ανακοίνωσε ότι σταματά να παίζει ποδόσφαιρο, για το άμεσο μέλλον, αλλά εκδήλωσε την πρόθεσή της να κάνει προσφυγή, τονίζοντας ότι αυτές οι συμπεριφορές παραβιάζουν τους κανονισμούς της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. Η Rossington Main μετέχει στο πρωτάθλημα της έβδομης κατηγορίας γυναικών. 

Από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία ανέφεραν στο Sky News πως εργάζονται για την επίλυση του θέματος. «Αυτό το ζήτημα είναι σύνθετο και διαρκώς εξελίσσεται και- όπως άλλες αθλητικές ομοσπονδίες- επανεξετάζουμε την πολιτική μας για τρανς άτομα στο αγγλικό ποδόσφαιρο, προκειμένου να διασφαλίσουμε πως είναι συμπεριληπτικό, δίκαιο και ασφαλές για όλους». 

Η τρέχουσα πολιτική της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας ορίζει πως «η ταυτότητα φύλου δεν θα πρέπει να αποτελεί εμπόδιο για τη συμμετοχή στο ποδόσφαιρο», αλλά το δικαίωμα συμμετοχής εξετάζεται για κάθε περίπτωση ξεχωριστά. 

Παίκτριες άνω των 16 ετών, που δηλώθηκαν αγόρια όταν γεννήθηκαν, οι οποίες θέλουν να μετάσχουν σε αγώνες γυναικείου ποδοσφαίρου, πρέπει να επιδείξουν ότι τα επίπεδα τεστοστερόνης στο αίμα τους είναι εντός συγκεκριμένου ορίου και απαιτούνται ετήσιοι έλεγχοι. 

Τρανς ποδοσφαιρίστρια: Απογοητευτικό, πληρώ κάθε απαίτηση που ορίζει η ομοσπονδία

Μέσω ανάρτησης στην ιστοσελίδα της ομάδας της, η Φραντσέσκα Νίντχαμ αναφέρθηκε στα περιστατικά με τους συλλόγους που «είναι απρόθυμοι να παίξουν εναντίον μας όταν είμαι στον αγωνιστικό χώρο». 

Αυτή η «ατυχής συνθήκη», συνέχισε, την έκανε να εξετάσει το ενδεχόμενο προσφυγής για διακρίσεις, καθώς «πιστεύω ότι αντιπροσωπεύει παραβίαση του κώδικα συμπεριφοράς για τη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη, που έχουν θεσπίσει τόσο η ομοσπονδία ποδοσφαίρου, όσο και η τοπική λίγκα γυναικών». 

Για αυτούς τους λόγους, έγραψε η Νίντχαμ, «προς το συμφέρον του συλλόγου μου και των συμπαικτριών μου, που με στηρίζουν, πήρα την απόφαση να σταματήσω να παίζω ποδόσφαιρο για το άμεσο μέλλον». 

Η απόφαση αυτή, εξήγησε, «βασίζεται στην επιθυμία να διαφυλάξω την ομάδα και την πορεία της». Παράλληλα, χαρακτήρισε «απογοητευτικό» το γεγονός ότι «αυτή η κατάσταση έρχεται σε αντίθεση με όσα προβλέπουν οι πολιτικές για τη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη, δεδομένου ότι επιμελώς πληρώ κάθε απαίτηση που ορίζει η ομοσπονδία για να παίζω». 

Η Νίντχαμ εξέφρασε την ελπίδα ότι «αυτό το ζήτημα διακρίσεων σε βάρος μου θα επιλυθεί ειρηνικά και άμεσα, με την πλήρη στήριξη της ομοσπονδίας και των κανονισμών που έχει γράψει και εγκρίνει».  

Αθλητισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: «Όλα ξεκίνησαν από έναν έντονο πόνο στο αριστερό μου πόδι»

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: «Όλα ξεκίνησαν από έναν έντονο πόνο στο αριστερό μου πόδι»

Ο παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας δεν σταμάτησε ποτέ να αγωνίζεται και τώρα ετοιμάζεται για τον πιο κρίσιμο αγώνα του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ