Τόκιο 2020: Eικόνες από την τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων

Τόκιο 2020: Eικόνες από την τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων Facebook Twitter
Getty Images
0

Χωρίς θεατές και με μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού πραγματοποιείται στο Τόκιο η τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων του 2020.

Οι διοργανωτές αναγνώρισαν την περασμένη εβδομάδα ότι οι Παραολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν κάτω από «πολύ δύσκολες» συνθήκες, καθώς η πανδημία στην Ιαπωνία έχει λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις μετά την ολοκλήρωση των Ολυμπιακών Αγώνων στις 8 Αυγούστου και τα νοσοκομεία στην πόλη υποδοχής έχουν γεμίσει.

Ενώ ο αριθμός των αθλητών και αξιωματούχων που ταξιδεύουν από το εξωτερικό είναι μικρότερος από το ένα τρίτο απ' ότι κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, η Ιαπωνία κατέγραψε περισσότερα από 25.000 καθημερινά κρούσματα, τρεις ημέρες την περασμένη εβδομάδα.

Τόκιο 2020: Eικόνες από την τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων Facebook Twitter
Getty Images

Οι διοργανωτές των Παραολυμπιακών Αγώνων, οι οποίοι θα ολοκληρωθούν στις 5 Σεπτεμβρίου, δήλωσαν ότι σχεδιάζουν να εφαρμόσουν τα ίδια πρωτόκολλα Covid-19 με αυτά που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Οι συχνές εξετάσεις και ο περιορισμός της κίνησης αθλητών και επισήμων, μεταξύ άλλων, αποδείχθηκαν αποτελεσματικοί στην ελαχιστοποίηση των κινδύνων μόλυνσης κατά τη διάρκεια των Αγώνων, πρόσθεσαν.
 

Όπως και οι Ολυμπιακοί Αγώνες, έτσι και οι Παραολυμπιακοί θα διεξαχθούν γενικά χωρίς θεατές και οι διοργανωτές ζήτησαν από τους ντόπιους αξιωματούχους των Αγώνων να αποφύγουν να τρώνε έξω ή να πίνουν σε ομάδες.

Όπως ανέφεραν, 404 μολύνσεις σχετίζονται με τους Αγώνες ενώ έχουν πραγματοποιηθεί σχεδόν 600.000 τεστ, με το ποσοστό μόλυνσης να είναι στο 0,02%.

Η Ιαπωνία παρέτεινε έως τις 12 Σεπτεμβρίου τα έκτακτα μέτρα για την Covid-19 στην πρωτεύουσα και άλλες περιοχές που εμπλέκονται στην διεξαγωγή των Αγώνων.

Περίπου το 88% των αθλητών και αξιωματούχων που παρευρίσκονται στους Αγώνες έχει εμβολιαστεί, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής, Κρεγκ Σπενς, αν και αρκετοί εθελοντές δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντιδράσεις στο Γιβραλτάρ για το «προσβλητικό» σύνθημα παικτών της Εθνικής Ισπανίας

Αθλητισμός / Αντιδράσεις στο Γιβραλτάρ για το «προσβλητικό» σύνθημα παικτών της Εθνικής Ισπανίας

Παίκτες της «Ρόχα» φώναζαν «το Γιβραλτάρ είναι ισπανικό» κατά την διάρκεια των πανηγυρισμών για το Euro 2024 - Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Γιβραλτάρ αναμένεται να καταθέσει επίσημη καταγγελία στην UEFA
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο βασιλιάς Κάρολος έστειλε επιστολή στον προπονητή της εθνικής Αγγλίας μετά τον χαμένο τελικό

Αθλητισμός / Ο βασιλιάς Κάρολος έστειλε επιστολή στον προπονητή της εθνικής Αγγλίας μετά τον χαμένο τελικό του Euro

«Όλοι όσοι έχουν συμμετάσχει σε αθλητικές δραστηριότητες οποιουδήποτε επιπέδου, γνωρίζουν πόση θλίψη μπορεί να νιώσουν μετά από ένα τέτοιο αποτέλεσμα» τονίζει, μεταξύ άλλων, ο βασιλιάς Κάρολος
LIFO NEWSROOM
Βασιλιάς Κάρολος και πρίγκιπας Ουίλιαμ: Μηνύματα στήριξης στην Εθνική Αγγλίας μετά την ήττα στον τελικό του Euro 2024

Αθλητισμός / Βασιλιάς Κάρολος και πρίγκιπας Ουίλιαμ: Μηνύματα στήριξης στην Εθνική Αγγλίας μετά την ήττα στον τελικό του Euro 2024

Μαζί στην κερκίδα των επισήμων ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και ο βασιλιάς της Ισπανίας - Τι συμβολίζουν η κόκκινη γραβάτα του βασιλιά Φελίπε και το κόκκινο παντελόνι της πριγκίπισσας Σοφίας
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ