Απεργία την Πρωτομαγιά

Τόκιο 2020: Eικόνες από την τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων

Τόκιο 2020: Eικόνες από την τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων Facebook Twitter
Getty Images
0

Χωρίς θεατές και με μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού πραγματοποιείται στο Τόκιο η τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων του 2020.

Οι διοργανωτές αναγνώρισαν την περασμένη εβδομάδα ότι οι Παραολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν κάτω από «πολύ δύσκολες» συνθήκες, καθώς η πανδημία στην Ιαπωνία έχει λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις μετά την ολοκλήρωση των Ολυμπιακών Αγώνων στις 8 Αυγούστου και τα νοσοκομεία στην πόλη υποδοχής έχουν γεμίσει.

Ενώ ο αριθμός των αθλητών και αξιωματούχων που ταξιδεύουν από το εξωτερικό είναι μικρότερος από το ένα τρίτο απ' ότι κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, η Ιαπωνία κατέγραψε περισσότερα από 25.000 καθημερινά κρούσματα, τρεις ημέρες την περασμένη εβδομάδα.

Τόκιο 2020: Eικόνες από την τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων Facebook Twitter
Getty Images

Οι διοργανωτές των Παραολυμπιακών Αγώνων, οι οποίοι θα ολοκληρωθούν στις 5 Σεπτεμβρίου, δήλωσαν ότι σχεδιάζουν να εφαρμόσουν τα ίδια πρωτόκολλα Covid-19 με αυτά που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Οι συχνές εξετάσεις και ο περιορισμός της κίνησης αθλητών και επισήμων, μεταξύ άλλων, αποδείχθηκαν αποτελεσματικοί στην ελαχιστοποίηση των κινδύνων μόλυνσης κατά τη διάρκεια των Αγώνων, πρόσθεσαν.
 

Όπως και οι Ολυμπιακοί Αγώνες, έτσι και οι Παραολυμπιακοί θα διεξαχθούν γενικά χωρίς θεατές και οι διοργανωτές ζήτησαν από τους ντόπιους αξιωματούχους των Αγώνων να αποφύγουν να τρώνε έξω ή να πίνουν σε ομάδες.

Όπως ανέφεραν, 404 μολύνσεις σχετίζονται με τους Αγώνες ενώ έχουν πραγματοποιηθεί σχεδόν 600.000 τεστ, με το ποσοστό μόλυνσης να είναι στο 0,02%.

Η Ιαπωνία παρέτεινε έως τις 12 Σεπτεμβρίου τα έκτακτα μέτρα για την Covid-19 στην πρωτεύουσα και άλλες περιοχές που εμπλέκονται στην διεξαγωγή των Αγώνων.

Περίπου το 88% των αθλητών και αξιωματούχων που παρευρίσκονται στους Αγώνες έχει εμβολιαστεί, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής, Κρεγκ Σπενς, αν και αρκετοί εθελοντές δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Αθλητισμός
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ