Τιμωρία σε Αυστραλή αθλήτρια του ράγκμπι για ασεβές σχόλιο για τη βασίλισσα Ελισάβετ

Τιμωρία σε Αυστραλή αθλήτρια του ράγκμπι για ασεβές σχόλιο για τη βασίλισσα Ελισάβετ Facebook Twitter
0

Αυστραλή αθλήτρια του ράγκμπι αποβλήθηκε για ένα παιχνίδι, ύστερα από την ανάρτηση που έκανε αναφορικά με τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, στην οποία την αποκαλούσε «χαζό σκυλί»

Η Caitlin Moran, η οποία κατάγεται από οικογένεια αυτοχθόνων και παίζει για τους Newcastle Knights, έσβησε τη σχετική ανάρτηση στο Instagram, αλλά ο σάλος είχε ήδη ξεσπάσει.

Το πρωτάθλημα ανακοίνωσε πως σκοπεύει να την αποβάλει για έναν αγώνα και να της επιβάλει πρόστιμο, με αναστολή,  που αντιστοιχεί στο 25% του συμβολαίου της. 

Η 25χρονη θα πρέπει, επίσης, να μετέχει σε εκπαιδευτικά προγράμματα σχετικά με τις υποχρεώσεις της ως αθλήτρια όσον αφορά στη χρήση των social media. Δεν θα χρειαστεί να καταβάλει το πρόστιμο εάν δώσει το «παρών» στα προγράμματα, αλλά εάν υπάρξει και άλλη παράβαση από πλευράς της, τότε θα πρέπει να πληρώσει άμεσα. 

«Το πρωτάθλημα ράγκμπι είναι ένα παιχνίδι χωρίς αποκλεισμούς και έχει μια περήφανη και ισχυρή σχέση με πολλές κοινότητες» επισημάνθηκε σε σχετική ανακοίνωση του NRL.

«Παρά τις όποιες προσωπικές απόψεις, όλοι οι παίκτες και αξιωματούχοι θα πρέπει να τηρούν τα επαγγελματικά στάνταρ, όπου αναμένεται σε μία τέτοια περίσταση. Τα δημόσια σχόλια της παίκτριας έχουν προκαλέσει μεγάλη ζημιά στο παιχνίδι. 

Η Moran δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο σχετικά με την τιμωρία της, μετά την ανακοίνωση αυτής. 

Η ομάδα της, από την άλλη, επεσήμανε πως τίθεται υπέρ της απαγόρευσης να παίξει στο επόμενο παιχνίδια κατά των Illawarra Dragons.

Ωστόσο, η Ομοσπονδία των Παικτών Ράγκμπι, έκρινε την τιμωρία ως «πολύ αυστηρή» και «δυσανάλογη». 

«Η σχέση μεταξύ των αυτοχθόνων και της μοναρχίας είναι σίγουρα περίπλοκη» είπε ο Ronald Griffiths, ο προπονητής των Knights, ο οποίος είναι επίθεσης, ιθαγενής. 

«Στο τέλος της ημέρας, εάν η Caitlin έκανε κάτι, αυτό θα ερευνηθεί από το Σωματείο και θα προχωρήσουν οι διαδικασίες» συμπλήρωσε. 

Για ορισμένους αυτόχθονες Αυστραλούς, η βρετανική μοναρχία είναι μία επίπονη υπενθύμιση των δεινών της αποικιοκρατίας. Χιλιάδες άτομα δολοφονήθηκαν μετά την έλευση των Βρετανών στη χώρα το 1788. 

Με πληροφορίες από CNN

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM