Θρίλερ στο Βερολίνο για την Εθνική Ελλάδας: Προηγείται με 57-61 της Γερμανίας σε ένα τρελό ματς

Θρίλερ στο Βερολίνο για την Εθνική Ελλάδας: Προηγείται με 57-61 της Γερμανίας σε ένα τρελό ματς Facebook Twitter
0

Πάνω από 5.000 Έλληνες φίλαθλοι πλαισίωσαν την ομάδα μας στην κατάμεστη Mercedes-Benz Arena του Βερολίνου και η Εθνική μας φρόντισε να τους αποζημιώσει, σε ένα όντως δραματικό ματς.

Οι δυο ομάδες αγωνίζονται παθιασμένα, διεκδικώντας το εισιτήριο της πρόκρισης στους 4, με την Εθνική μας τελικά να είναι μπροστά στο ημίχρονο με 57-61.

Το εφιαλτικό πρώτο δεκάλεπτο (7/8 τρίποντα για τη Γερμανία!)

Η Ελλάδα ξεκίνησε με Ντόρσεϊ, Καλάθη, Παπαγιάννη, Παπανικολάου και Γιάννη Αντετοκούνμπο. Πολύ γρήγορα η Εθνική Γερμανίας σημείωσε ένα τρίποντο, με ταμπλό, από πλάγια θέση, αλλά πήρε την άμεση απάντηση του Ντόρσεϊ. 

Η ευστοχία της Γερμανίας τα πρώτα δύο λεπτά του αγώνα ήταν εντυπωσιακή με 3/4 τρίποντα, φέρνοντας το σκορ στα 14-5 υπέρ της Γερμανίας, με 7:50 για τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου. Η Εθνική μας προσπάθησε να απαντήσει με κινήσεις κοντά στο καλάθι, όμως ένα δίποντο και ένα τρίποντο της Γερμανίας έφεραν το σκορ στο 19-9. 

Νέο τρίποντο της Γερμανίας για το 22-11 σε σχεδόν μόλις 4 λεπτά αγώνα. Ο Γιάννης κερδίζει καλάθι και φάουλ, πετυχαίνοντας τη βολή για το 22-14. Ο αγώνας φαίνεται να πηγαίνει για πολύ μεγάλο τελικό σκορ και από τις δύο ομάδες. Κι άλλο τρίποντο της Γερμανίας για το 25-14. Άμεση απάντηση του Ντόρσεϊ με τρίποντο για το 25-17 με λίγο λιγότερο από 5 λεπτά για τη λήξη του δεκαλέπτου.  Δύο πετυχημένες βολές του Παπανικολάου σε κερδισμένο φάουλ για το 25-19.

Κι άλλο τρίποντο του Γερμανού Σρέντερ για το 28-19(!) Ο αγώνας από την πλευρά της Γερμανίας μοιάζει με διαγωνισμό τριπόντων, στον οποίο κερδίζει μόνη της. Παρόλαυτά η Γερμανία δεν καταφέρνει να ξεφύγει στο σκορ και ο Γιάννης μειώνει για το 28-23 με πάνω από 3 λεπτά να μένουν για την ολοκλήρωση του εφιαλτικού πρώτου δεκαλέπτου.

Κερδισμένο καλάθι και φάουλ του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο 2:50 και η Ελλάδα μειώνει για το 28-25. Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο καρφώνει για το 28-27. Τέλος δεκαλέπτου με 31-27 κι η Εθνική μας, παρά την απίθανη ευστοχία της Γερμανίας, καταφέρνει να μείνει κοντά στο σκορ.

Δεύτερο δεκάλεπτο

Η Εθνική μας μπαίνει δυναμικά στο παρκέ μειώνοντας με δίποντο για το 31-29. 5 νέοι πόντοι της Γερμανίας με ένα δίποντο και ένα τρίποντο. Ο Λαρεντζάκης απαντά με τρίποντο για το 36-32, σχεδόν 8 λεπτά πριν από τη λήξη του δεκαλέπτου. Επιθετικό φάουλ της Γερμανίας και τεχνική ποινή στον Χέρμπερτ, τον προπονητή της Γερμανίας (36-33). 

Αντιαθλητικό στα 6:30 από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ύστερα από επαναλαμβανόμενα λάθη των δύο ομάδων (38-33). Δίποντο του Καλάθη στα 6:11, άμεση απάντηση της Γερμανίας για το 40-35. Ο Λαρεντζάκης σημειώνει ένα δίποντο για το 40-37. Η Γερμανία σημειώνει δυο πετυχημένες βολές κι αμέσως ο Λαρεντζάκης απαντά με τρίποντο για το 42-40, με 5 λεπτά να απομένουν για την ολοκλήρωση του δεκαλέπτου.

Ο Βάγκνερ καρφώνει για το 44-40, δίποντο του Ντόρσεϊ, η διαφορά παραμένει στους 2 (44-42).  Δύο τάπες της Ελλάδας και ο Παπανικολάου βάζει ένα δύσκολο ανάποδο layup για την ισοφάριση, 44 όλα. Η Γερμανία καλεί time out, φοβούμενη ότι η Ελλάδα αποκτάει ρυθμό.

Η Ελλάδα, μετά το time out, αποκτά το προβάδισμα -για πρώτη φορά στον αγώνα- με δυο πετυχημένες βολές του Γιάννη, για το 44-46. Ο Σρέντερ κερδίζει καλάθι και φάουλ κι αφού πετυχαίνει και τη βολή το σκορ γίνεται 47-46. Άμεση απάντηση από το Γιάννη με κάρφωμα για το 47-48. 

Η Γερμανία σημειώνει κι άλλο τρίποντο, αλλά ο Παπανικολάου απαντάει για το 50-51. Εκ νέου τρίποντο από την Γερμανία, που σίγουρα σημειώνει ιστορική επίδοση από την γραμμή των τριών πόντων (53-51), με 2 λεπτά για τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Σρέντερ κερδίζει φάουλ και εκτελεί πετυχημένα βολές, εφόσον η Εθνική μας έχει συμπληρώσει 5 φάουλ (55-51). Καλάθι και φάουλ κερδίζει ο Ντόρσεϊ και η Ελλάδα μειώνει για το 55-54. Κι άλλες πετυχημένες βολές από τη Γερμανία και το σκορ διαμορφώνεται στο 57-54, με περίπου ένα λεπτό να απομένει για την ολοκλήρωση του δεύτερου δεκαλέπτου.

Τάπα του Παπαγιάννη και κερδισμένο φάουλ του Σλούκα τον στέλνει στις βολές. Πετυχαίνοντάς τες το σκορ φτάνει το 57-56, σκορ κανονικά για αγώνα NBA. Η Ελλάδα μετά από μια ασυνεννοησία των διαιτητών περνά και πάλι μπροστά με 57-58. Ο Σρέντερ κάνει βήματα στα 3,8 δευτερόλεπτα.

Και το ημίχρονο κλείνει με απίστευτο buzzer beater του Κώστα Σλούκα, πίσω από το κέντρο για το 57-61!

Το δεύτερο ημίχρονο αναμένεται εξίσου συναρπαστικό.

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ