Ο Λουίς Φίγκο έπαιξε ποδόσφαιρο σε μηδενική βαρύτητα, μέσα σε αεροπλάνο, και μπήκε στα Ρεκόρ Γκίνες

Θα παίζατε ποδόσφαιρο με μηδενική βαρύτητα μέσα σε αεροπλάνο; Ο Λουίς Φίγκο το έκανε Facebook Twitter
0

Στις 20 Αυγούστου του 2022 γράφτηκε ποδοσφαιρική ιστορία πάνω από τα σύννεφα, όπως ήταν σε θέση να επιβεβαιώσουν τα Ρεκόρ Γκίνες, αφού λίγοι και καλοί ποδοσφαιριστές έπαιξαν σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας.

Το ματς, στο οποίο συμμετείχε και ο Πορτογάλος βετεράνος σούπερ σταρ του αθλήματος Λουίς Φίγκο, διεξήχθη σε ύψος 6 χιλιομέτρων πάνω από το έδαφος, σε μία παραβολική πτήση. 

Ο Φίγκο έπαιξε με ακόμα επτά ποδοσφαιριστές από τη Μέση Ανατολή, την Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική, και όλοι μαζί κατάφεραν να μπουν στα Ρεκόρ Γκίνες για τον «ποδοσφαιρικό αγώνα στο μεγαλύτερο υψόμετρο, σε παραβολική πτήση». 

Ο αγώνας διεξήχθη μέσα σε μία ειδικά διαμορφωνή καμπίνα αεροσκάφους, 75 τετραγωνικών μέτρων με τάπητα, και ποδοσφαιρικά τέρματα. 

Δείτε το βίντεο: 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM