ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Τεντόγλου: Η Ξάνθου αγόρασε τα παπούτσια του «άκυρου» άλματος- Για τα σεισμόπληκτα παιδιά της Τουρκίας

Τεντόγλου: Η Ξάνθου αγόρασε τα παπούτσια του «άκυρου» άλματος- Για τα σεισμόπληκτα παιδιά της Τουρκίας Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Η Νίκη Ξάνθου αγόρασε τα παπούτσια με τα οποία ο Μίλτος Τεντόγλου πέτυχε το άλμα στα 8,40 μέτρα, που ακυρώθηκε στη συνέχεια και τα χρήματα θα διατεθούν για την ενίσχυση σεισμόπληκτων παιδιών στην Τουρκία. 

Ο Μίλτος Τεντόγλου προσγειώθηκε στα 8,40 μ. στο μίτινγκ του Τορούν, στις 8 Φεβρουαρίου, πετυχαίνοντας την κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο. Όμως, περίπου μία εβδομάδα αργότερα ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του μήκους ενημερώθηκε ότι η επίδοσή του ακυρώθηκε, λόγω των παπουτσιών με τα οποία αγωνίστηκε

Αφού έδωσε την απάντησή του- την ημέρα που έγινε γνωστή η ακύρωση της επίδοσης προσγειώθηκε στα 8,41 μ. στο μίτινγκ του Λιεβέν, πετυχαίνοντας εκ νέου την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο- ο πρωταθλητής του μήκους και ο προπονητής του, Γιώργος Πομάσκι, αποφάσισαν να δημοπρατηθούν τα επίμαχα παπούτσια, προκειμένου να ενισχυθούν σεισμόπληκτα παιδιά στην Τουρκία. 

Η Νίκη Ξάνθου έσπευσε να συνδράμει προκειμένου να γίνει πράξη αυτή η ιδέα. Η κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ του μήκους επικοινώνησε με τον Γιώργο Πομάσκι- που έχει υπάρξει προπονητής της- και του εξέφρασε την επιθυμία να αγοράσει τα παπούτσια του Μίλτου Τεντόγλου

Έτσι, το ποσό που συγκεντρώθηκε από την Νίκη Ξάνθου και από ελληνική εταιρεία τροφίμων μεταφέρθηκε ήδη- μέσω του ΣΕΓΑΣ- στον λογαριασμό που υπέδειξε το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών, ειδικά για αυτό τον σκοπό. 

«Ο σεισμός στην Τουρκία συγκίνησε όλους τους Έλληνες κι εμένα προσωπικά. Βλέποντας τις σκηνές τις πρώτες μέρες με τους απεγκλωβισμένους ανθρώπους από τα ερείπια μου ήρθε η επιθυμία να βοηθήσω πιο ενεργά», δήλωσε η Νίκη Ξάνθου, μιλώντας στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ. 

«Σαν από μηχανής Θεός ο Μίλτος μετά τη γνωστή φασαρία με τα παπούτσια του και το άλμα στα 8,40 μ., που δεν αναγνωρίστηκε ανακοίνωσε μαζί με τον Γιώργο Πομάσκι την συγκινητική τους ιδέα να διαθέσουν τα παπούτσια για να συγκεντρώσουν χρήματα για τα παιδιά της Τουρκίας. Ως πρώην αθλήτρια του Πομάσκι, αλλά και ως άνθρωπος που καταλαβαίνει πόσο μεγάλος αθλητής και όχι μόνο είναι ο Μίλτος μίλησα μαζί τους και τους είπα ότι θα ήθελα να πάρω εγώ τα παπούτσια και να δώσω τα χρήματα που επιθυμούν για τους σεισμόπληκτους. Ιδέα που έγινε άμεσα αποδεκτή», συμπλήρωσε η παλιά πρωταθλήτρια του μήκους. 

Μίλτος Τεντόγλου: Πρόκριση στον τελικό του Ευρωπαϊκού με 8,03 μ. 

Ο Μίλτος Τεντόγλου ξεκίνησε σήμερα την προσπάθειά του στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου, που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη. 

Στον προκριματικό του μήκους, ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης ξεκίνησε με άλμα στα 7,91 μ. και στη δεύτερη προσπάθειά του προσγειώθηκε στα 8,03 μ., ξεπερνώντας το όριο πρόκρισης (7,95 μ.) στον τελικό που θα γίνει το πρωί της Κυριακής.

Τεντόγλου: Η Ξάνθου αγόρασε τα παπούτσια του «άκυρου» άλματος- Για τα σεισμόπληκτα παιδιά της Τουρκίας Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI

«Γενικά είμαι ένας σταθερός αθλητής με συνέπεια σε αυτά που λέει και αυτό με έχει κάνει να ξεχωρίζω τα τελευταία χρόνια στο αγώνισμα. Είμαι καλά, ένιωσα καλά σήμερα στον αγωνιστικό χώρο και θεωρώ πως την Κυριακή θα γίνει ένας εξαιρετικός αγώνας. Πιστεύω πως παρότι θα είναι πρωί ίσως χρειαστεί ακόμη και 8,40 μ. για να φτάσεις στο χρυσό μετάλλιο», δήλωσε ο Μίλτος Τεντόγλου μετά τον προκριματικό.  

«Το πρωινό ξύπνημα ήταν δύσκολο και θα είναι και ο τελικός έτσι. Είχε μια μικρή επιρροή για τα μεγάλα άλματα που κυνηγάω εγώ. Είχα την ευκαιρία με το δεύτερο άλμα να κάνω παραπάνω προπόνηση και να αποκτήσω μεγαλύτερη αίσθηση του σταδίου», συμπλήρωσε ο Τεντόγλου, που την Κυριακή θα διεκδικήσει το τρίτο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου. 

Στον προκριματικό, την καλύτερη επίδοση σημείωσε ο Σουηδός Τόμπιας Μόντλερ με 8,04 μέτρα, ενώ τρίτος- πίσω από τον Τεντόγλου- ήταν ο Ρουμάνος Γκάμπριελ Μπίτα με άλμα στα 8,03 μέτρα. 

Στον τελικό του επί κοντώ η Στεφανίδη 

Το «εισιτήριο» για τον τελικό πήρε και η Κατερίνα Στεφανίδη, στο επί κοντώ. Με άλμα στα 4,55 μ.- ύψος που πέρασε με την πρώτη προσπάθεια- η Ολυμπιονίκης εξασφάλισε τη συμμετοχή της στον αυριανό τελικό, όπου μπορεί να διεκδικήσει άλλο ένα μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση. 

Τεντόγλου: Η Ξάνθου αγόρασε τα παπούτσια του «άκυρου» άλματος- Για τα σεισμόπληκτα παιδιά της Τουρκίας Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI

«Θα έλεγα πως σήμερα για πρώτη φορά φέτος αισθάνθηκα να κάνω επί κοντώ και αυτός ήταν και ο λόγος που πανηγύρισα αυτή την προσπάθεια. Στους προηγούμενους αγώνες μου ήμουν καλή στο διάδρομο, όχι όσο καλή έπρεπε πάνω στο άλμα», δήλωσε η Στεφανίδη μετά τον αγώνα της. 

«Πλέον αισθάνομαι πως μπορεί να βγει κάτι καλό στον αυριανό τελικό. Η Σούτεϊ είναι αναμφίβολα το μεγάλο φαβορί. Αν χάσει αυτόν τον αγώνα, θα τον χάσει από μόνη της. Ωστόσο, εγώ θέλω να την πίεση και να την αναγκάσω για να φτάσει στο χρυσό να χρειαστεί ένα μεγάλο άλμα», συμπλήρωσε. 

Στον προκριματικό του επί κοντώ συμμετείχε και η Νικόλ Κυριακοπούλου, η οποία πέρασε τα 4,30 μ., αλλά δεν τα κατάφερε στα 4,45 μ., με συνέπεια να αποκλειστεί από τον τελικό. 

Αθλητισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ