Τεντόγλου: Δεν πάω στους Ολυμπιακούς αγώνες για τις αναμνήσεις, αλλά για να κερδίσω

Τεντόγλου: Δεν πάω στους Ολυμπιακούς αγώνες για τις αναμνήσεις, αλλά για να κερδίσω Facebook Twitter
Πηγή φωτό Getty Images
0

Ο Μίλτος Τεντόγλου δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας των προθέσεών του: πάει στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο για να κερδίσει το χρυσό μετάλλιο. 

Ο 23χρονος πρωταθλητής Ευρώπης του μήκους- τίτλος που έχει κερδίσει δύο φορές στον κλειστό στίβο και μία στον ανοιχτό- θα μπει στον αγώνα με τον αέρα του φαβορί, κάτι που γνωρίζει πολύ καλά. 

«Είναι πολύ υψηλοί οι στόχοι μου. Δεν πάω για τις αναμνήσεις ή να περάσω καλά. Πάω να κερδίσω και μακάρι να τα καταφέρω. Έχω δουλέψει πολύ καλά και νομίζω ότι μπορώ να τα καταφέρω», δήλωσε στο ΑΠΕ. 

Ο Τεντόγλου έχει πετύχει τις δύο καλύτερες φετινές επιδόσεις στον κόσμο στο μήκος. Αρχικά προσγειώθηκε στα 8,60 μ. σε αγώνες στην Καλλιθέα, στις 26 Μαΐου, ενώ λίγες ημέρες αργότερα έφτασε στα 8,48 μ., κατά τη διάρκεια του Πανελληνίου πρωταθλήματος στίβου στην Πάτρα

Αυτές οι επιδόσεις των βοηθούν ψυχολογικά, παραδέχθηκε. «Εκτός από ότι έχω την καλύτερη επίδοση στον κόσμο, έχω και τη δεύτερη, ενώ έχω και τον καλύτερο μέσο όρο από όλους τους άλλους αθλητές. Πραγματικά νομίζω ότι δεν έχω δώσει αυτό που μπορώ. Στο Τόκιο θα έχω τον ενθουσιασμό του αγώνα και του μεταλλίου. Μπορώ να κάνω κάτι πολύ καλό. Σίγουρα παίζει ρόλο και η τύχη, αλλά πιστεύω ότι θα τα πάω πολύ καλά», δήλωσε. 

Ο πρωταθλητής του μήκους σημείωσε ότι παραμένει ψύχραιμος, αλλά και ενθουσιασμένος, καθώς μετρά αντίστροφα ο χρόνος για τους Ολυμπιακούς αγώνες. Ο προκριματικός του μήκους θα διεξαχθεί στις 31 Ιουλίου, ενώ ο τελικός θα γίνει στις 2 Αυγούστου. 

Όσο για το μήνυμά του προς τους φίλους του στίβου, που περιμένουν να παρακολουθήσουν τις προσπάθειές του στο Τόκιο, είπε γελώντας: «Να με παίξουν στοίχημα, θα βγάλουν λεφτά».  

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ