Τένις: Παρελθόν τα μεγάλα διαλείμματα για τουαλέτα με αφορμή τον Τσιτσιπά

Τένις: Παρελθόν τα μεγάλα διαλείμματα τουαλέτας με αφορμή τον Τσιτσιπά Facebook Twitter
AP
0

Τα εξαιρετικά μεγάλα διαλείμματα για τουαλέτα ή ιατρικά τάιμ άουτ σε κρίσιμες στιγμές ενός αγώνα τένις, ενδεχομένως να αποτελέσουν σύντομα παρελθόν.

Η αρμόδια επιτροπή ATP, μετά τον σάλο με τα toilet breaks του Στέφανου Τσιτσιπά σε κρίσιμους αγώνες, σχεδιάζει αυστηρότερους κανόνες, όπως δήλωσε πηγή στο Reuters.

Η πρακτική αυτή των παικτών ήταν εδώ και πολύ καιρό λάθος. Το πιο πρόσφατα περιστατικό συνέβη στο US Open όπου ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατηγορήθηκε από τον Άντι Μάρει, επειδή έκανε ένα μεγάλο διάλειμμα με το πρόσχημα της τουαλέτας σε ένα κρίσιμο σημείο στον αγώνα κατά τον πρώτο γύρο.

Ο Τσιτσιπάς, ο οποίος κέρδισε τον αγώνα, αρνήθηκε την κατηγορία και είπε ότι δεν είχε παραβεί κανόνες καθώς δεν υπήρχαν χρονικά όρια στα διαλείμματα.

«Θα υπάρξει αλλαγή στους κανόνες για τα διαλείμματα αυτά αλλά και τα ιατρικά ταιμ άουτ στο γήπεδο», δήλωσε πηγή του ATP στο Reuters.

«Ελπίζω ότι πριν ξεκινήσει η επόμενη σεζόν τον Ιανουάριο, θα έχουμε έναν αυστηρότερο κανόνα όσον αφορά στα διαλείμματα για τουαλέτα και τα ιατρικά τάιμ άουτ» πρόσθεσε.

Ο Μάρεϊ ήταν έξαλλος με τον Τσιτσιπά μετά το διάλειμμα του Έλληνα τενίστα, που έφτασε κοντά στα οκτώ λεπτά, με τον Βρετανό να λέει ότι η αναστάτωση αυτή είχε αντίκτυπο στην έκβαση του αγώνα.

Στον επόμενο αγώνα του, ο Τσιτσιπάς έφυγε για τα αποδυτήρια για περισσότερα από επτά λεπτά αφού έχασε το τρίτο σετ. Όταν βγήκε στο κορτ δέχτηκε χλευαστικά σχόλια από τους οπαδούς του Arthur Ashe.

«Νομίζω ότι φτάνει στο σημείο όπου σίγουρα γίνεται μεγάλο ζήτημα», πρόσθεσε η πηγή. «Ήταν ένα ζήτημα εδώ και πολύ καιρό, αλλά υιοθετούμε μια αρκετά σοβαρή προσέγγιση τώρα για να προσπαθήσουμε να το αλλάξουμε».

Η πρώην πρωταθλήτρια του US Open, Sloane Stephens, η οποία συμμετέχει στο συμβούλιο παικτών της WTA, είπε ότι οι παίκτες που έκαναν παρατεταμένα διαλείμματα στην τουαλέτα έφεραν ευθύνη για το παιχνίδι και ζήτησε από τα διοικητικά όργανα να αλλάξουν τους κανόνες. 

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ, ο οποίος αντιτάχθηκε στην αποχώρηση του Τσιτσιπά από το γήπεδο κατά τον ημιτελικό του Σινσινάτι τον περασμένο μήνα, είπε ότι η συμπεριφορά του Έλληνα τενίστα ήταν «απαράδεκτη».

Ωστόσο, ο Τσιτσιπάς βρήκε υποστήριξη στον Νόβακ Τζόκοβιτς.

«Πρέπει να υποστηρίξω τον Στέφανο Τσιτσιπά», είπε ο Τζόκοβιτς στο US Open. «Δε νομίζω ότι κάνει κάτι λάθος. Τον υποστηρίζω. Ο κανόνας δεν είναι σαφής. Φυσικά μπορείτε να υποστηρίξετε ότι όλα είναι σχετικά, ο καθένας το βλέπει διαφορετικά.

»Αυτό ήταν ένα μείζον θέμα τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Νομίζω ότι δεν του άξιζαν τόσες πολλές επιθέσεις που δέχτηκε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης από όλους». 

Με πληροφορίες του Reuters

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ