Τελικός Κυπέλλου: «Όχι» και από τον Μπέο για διεξαγωγή του αγώνα στον Βόλο

Τελικός Κυπέλλου Facebook Twitter
Φωτ.: SOOC
0

Αρνητικά απάντησε και ο Αχιλλέας Μπέος, για τη διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας στον Βόλο. 

Μετά το «όχι» από την κυπριακή αστυνομία, για την διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου στη Λευκωσία και ο δήμαρχος του Βόλου απάντησε αρνητικά, στο αίτημα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας να φιλοξενηθεί το ματς στο Πανθεσσαλικό στάδιο. 

Στην απάντησή του προς την ΕΠΟ, ο Αχιλλέας Μπέος υπογράμμισε πως με τις «απαράδεκτες συνθήκες» που έχουν διαμορφωθεί, είναι βάσιμη η εκτίμηση ότι ο τελικός Κυπέλλου «μάλλον σε πολεμική σύρραξη θα προσιδιάζει παρά σε μείζον αθλητικό γεγονός». 

Χθες, η ΑΕΚ ηττήθηκε με 2-1 από τον Ολυμπιακό, αλλά προκρίθηκε στον τελικό Κυπέλλου, χάρη στη νίκη με 3-0 που είχε πετύχει στο πρώτο ματς. Σήμερα διεξάγεται ο επαναληπτικός του άλλου ημιτελικού, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τη Λαμία. Ο «δικέφαλος του βορρά» είχε επικρατήσει 5-1 στο πρώτο ματς.  

Τελικός Κυπέλλου: Η απάντηση του Αχιλλέα Μπέου

Ο Αχιλλέας Μπέος, απαντώντας αρνητικά στο αίτημα να διεξαχθεί στον Βόλο ο τελικός του Κυπέλλου, υπογράμμισε πως χρέος του είναι να διαφυλάξει την ομαλότητα της ζωής και την ασφάλεια των πολιτών, όπως και τα περιουσιακά στοιχεία τους και τις υποδομές της πόλης. 

Αναλυτικά η απάντηση του Αχιλλέα Μπέου: 

«Μετά από εκτενή διαβούλευση με φορείς της πόλης του Βόλου, αλλά κυρίως με την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, και απαντώντας στο σχετικό αίτημα σας βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να σας απαντήσω αρνητικά για την προοπτική διοργάνωσης του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και την πόλη μας.

Ο τελικός Κυπέλλου, είναι πεποίθηση μου, ότι πρέπει να αποτελεί μια γιορτή του ποδοσφαίρου, πλην όμως με τις απαράδεκτες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, είναι βάσιμη η εκτίμηση ότι μάλλον σε πολεμική σύρραξη θα προσιδιάζει παρά σε μείζον αθλητικό γεγονός.

Χρέος μου είναι να διαφυλάξω την ομαλότητα της ζωής και την ασφάλεια των πολιτών του Βόλου και βεβαίως τα περιουσιακά στοιχεία τους και τις υποδομές της πόλης. Εύχομαι στο μέλλον να υπάρξουν οι αναγκαίες συνθήκες που θα επιτρέψουν να γιορτάζουμε πραγματικά τα αθλητικά γεγονότα και να μην αγωνιούμε για τυχόν συνέπειες». 

Αρνητική απάντηση και από την αστυνομία Κύπρου 

Χθες, Μεγάλη Τετάρτη, η αστυνομία της Κύπρου απάντησε αρνητικά, στο αίτημα της ΕΠΟ να διεξαχθεί στη Λευκωσία ο τελικός Κυπέλλου. 

Στην ανακοίνωσή της, η κυπριακή αστυνομία σημείωνε πως ζήτησε από την ΕΛ.ΑΣ. Στοιχεία και πληροφορίες σχετικά με την επικινδυνότητα της εν λόγω ποδοσφαιρικής αναμέτρησης. 

«Οι πληροφορίες που λήφθηκαν είναι τέτοιες, που επιβάλλουν στην αστυνομία, να μην συνηγορήσει στη διεξαγωγή του εν λόγω αγώνα στην Κύπρο», ανέφερε η ανακοίνωση της κυπριακής αστυνομίας, σημειώνοντας πως αυτή η απόφαση ελήφθη με μοναδικό γνώμονα τη διατήρηση της δημόσιας τάξης και της ασφάλειας των πολιτών.

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM