Στους ομίλους του Champions League ο Ολυμπιακός - Οι πιθανοί αντίπαλοι

Στους ομίλους του Champions League ο Ολυμπιακός - Οι πιθανοί αντίπαλοι Facebook Twitter
0

Μετά από ένα χρόνο απουσίας, ο Ολυμπιακός επιστρέφει στους ομίλους του «Champions League» και μάλιστα με δύο νίκες, καθώς μετά το 2-1 στο γήπεδο Καραϊσκάκη νίκησε τη Ριέκα και μέσα στην έδρα της με 1-0, στον δεύτερο αγώνα των playoffs. Το πολυπόθητο γκολ σημείωσε ο Μάριν στο 25'.

Με τον Γερμανό εξτρεμ και πάλι στη θέση του Φορτούνη (όπως και στο πρώτο ματς), ο Ολυμπιακός έδειξε αρχικά να επικεντρώνεται περισσότερο στο πως θα κρατήσει το σκορ κι αυτό το λάθος προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί η Ριέκα, που πίεσε από την αρχή για το γκολ. Ωστόσο, απώλεσε τις δύο σημαντικές ευκαιρίες που δημιούργησε, στο 13' με το σουτ του Γκαβράνοβιτς (ο Ρέτσος έδιωξε πάνω στη γραμμή) και στο 21' με τον Γκοργκόν αμαρκάριστο στο δεύτερο δοκάρι, να στέλνει με κεφαλιά την μπάλα άουτ.


Στη συνέχεια, όμως, και αντίθετα με ότι συνέβη στον πρώτο αγώνα, που ήταν ο Ολυμπιακός αυτός που σπατάλησε τις ευκαιρίες του και η Ριέκα «χτύπησε» στην πρώτη αντεπίθεση, οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα στην πρώτη ουσιαστική αντεπίθεσή τους. Στο 25' ο Οφόε «βρήκε» τον Μάριν κι αυτός με πλασέ «πάγωσε» την καυτή μέχρι τότε έδρα της κροατικής ομάδας.


Στη συνέχεια οι παίχτες του Χάσι είχαν ένα εξαιρετικό διάστημα, αλλά έχασαν δύο απανωτές ευκαιρίες με τους Μάριν (30') και Βούκοβιτς από κοντά στο δοκάρι (32').


Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως ακριβώς και το πρώτο, με τους γηπεδούχους να χάνουν ευκαιρίες, αρχικά με τον Μίσιτς στο 52' και αμέσως μετά με τον Γκαβράνοβιτς στο 54' να νικιέται εντυπωσιακά από τον Καπίνο. Ακόμη μεγαλύτερη η ευκαιρία που χάθηκε στο 79' με τον Ματέι απέναντι στον Έλληνα τερματοφύλακα να πλασάρει άστοχα. Από την πλευρά των Πειραιωτών, ο Μπεν έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο 82'.

Τελικώς, η πίεση που προσπάθησαν να ασκήσουν οι γηπεδούχοι δεν είχε αποτέλεσμα, το 0-1 παρέμεινε κι έτσι ο Ολυμπιακός πήρε το «εισιτήριο» για τη 18η συμμετοχή του στους ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης.

Τα γκρουπ δυναμικότητας και οι πιθανοί αντίπαλοι

Στο τρίτο από τα τέσσερα γκρουπ δυναμικότητας  θα βρίσκεται αύριο (24/8) ο Ολυμπιακός στο Μονακό, όπου θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση (19:00) των ομίλων του Champions League.

Ο πρωταθλητής Ελλάδας, που έφτασε τους 58.020 βαθμούς και πέρασε στην 25η θέση της βαθμολογίας των ομάδων στην UEFA, σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν τα προγνωστικά και η Λίβερπουλ αποκλείσει την Χοφενχάιμ, θα είναι στον ίδιο όμιλο και άρα θα αποφύγει τις: Νάπολι, Τότεναμ, Βασιλεία, Αντερλεχτ, Λίβερπουλ, Ρόμα και Μπεσίκτας. Εάν η γερμανική ομάδα καταφέρει την έκπληξη, την θέση της Λίβερπουλ θα πάρει η Σέλτικ.


Στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας βρίσκονται οι πρωταθλητές των οκτώ πρώτων χωρών στην βαθμολογία της UEFA, ενώ στο δεύτερο κορυφαίες ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα και οι σύλλογοι του Μάντσεστερ. Να σημειωθεί επίσης ότι δεν μπορούν να βρεθούν στον ίδιο όμιλο, ομάδες από την ίδια χώρα, ενώ η κλήρωση θα αφορά και το Champions League Νέων.

Τα γκρουπ δυναμικότητας

1ο γκρουπ: Ρεαλ Μαδρίτης, Μπάγερν, Τσέλσι, Γιουβέντους, Μπενφίκα, Μονακό, Σπαρτάκ Μόσχας, Σαχτάρ Ντόνετσκ

2ο γκρουπ: Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης, Παρί Σ.Ζ., Ντόρτμουντ, Σεβίλλη, Μάντσεστερ Σίτι, Πόρτο, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

3ο γκρουπ: Νάπολι, Τότεναμ, Βασιλεία, Ολυμπιακός, Αντερλεχτ, Λίβερπουλ (ή Σέλτικ εάν περάσει η Χοφενχάιμ) , Ρόμα, Μπεσίκτας

4ο γκρουπ: Σέλτικ, (Χοφενχάιμ εάν αποκλείσει την Λίβερπουλ), ΤΣΣΚΑ Μόσχας ή Γιουνγκ Μπόις, Κοπεγχάγη ή Καραμπάχ, Σπόρτινγκ Λισαβόνας ή Στεάουα Βουκουρεστίου, ΑΠΟΕΛ ή Σλάβια Πράγας, Φέγενορντ, Μάριμπορ, Λειψία.

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ