Στόχος ρατσιστικής επίθεσης ο θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρίο Φέρντιναντ - Σε ματς της Πρέμιερ Λιγκ

Στόχος ρατσιστικής επίθεσης ο θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρίο Φέρντιναντ - Σε ματς της Πρέμιερ Λιγκ Facebook Twitter
0

Στόχος ρατσιστικής επίθεσης από οπαδό της Γουλβς έγινε ο θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρίο Φέρντιναντ

Το συμβάν σημειώθηκε στην έδρα της Γουλβς με φιλοξενούμενους τους «κόκκινους διαβόλους» την τελευταία ημέρα της Πρέμιερ Λιγκ και είχε πρωταγωνιστή έναν 31χρονο οπαδό που έκανε ρατσιστική χειρονομία στον Φέρντιναντ - ο οποίος βρισκόταν στο γήπεδο ως δημοσιογράφος του BT Sport.


«Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ήταν εξωπραγματικό να βλέπουμε οπαδούς πίσω (στα γήπεδα).

Παρόλα αυτά, ένας οπαδός της Γουλβς μόλις πετάχτηκε για να με παρομοιάσει με μαϊμού. Πρέπει να εκδιωχθείτε από το ποδόσφαιρο και να εκπαιδευτείτε. Ελάτε να με συναντήσετε και θα σας βοηθήσω να κατανοήσετε πώς είναι να παρενοχλείσαι φυλετικά!», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής.

Οι Αρχές των Δυτικών Μίντλαντς επιβεβαίωσαν τη σύλληψη ενός οπαδού της Γουλβς, λέγοντας πως «το έγκλημα μίσους στο ποδόσφαιρο δεν θα γίνει ανεκτό».  

«Λυπούμαστε βαθύτατα» 

Στη συνέχεια, με ανακοίνωσή της, η Γουλβς εξέφρασε τη βαθιά της λύπη για το συμβάν, γνωστοποιώντας πως απαγόρευσε δια βίου την είσοδο στο γήπεδό της για τον συγκεκριμένο οπαδό. 


«Λυπούμαστε βαθιά Ρίο. Αυτό το άτομο δεν αντιπροσωπεύει το σύλλογό μας, τους υποστηρικτές μας ή τις αξίες μας. Επιβεβαιώνουμε πως το άτομο αυτό συνελήφθη από την Αστυνομία των Δυτικών Μίντλαντς, την οποία θα στηρίξουμε για να διασφαλίσουμε πως θα ληφθεί η πιο σοβαρή δράση, περιλαμβανομένης της απαγόρευσης συμμετοχής στον σύλλογό μας».

Η Πρέμιερ Λιγκ επέτρεψε στους φιλάθλους της να επιστρέψουν στα γήπεδα στις 17 Μαΐου, για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας. 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ