Στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο Βαγγέλης Μαρινάκης μετά τις καταγγελίες περί μαφίας

Στον εισαγγελέα ο Βαγγέλης Μαρινάκης Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Την παρέμβαση της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκάλεσαν οι χθεσινές καταγγελίες του Βαγγέλη Μαρινάκη για μαφία στο ελληνικό ποδόσφαιρο ως συνέπεια και των επεισοδίων στον κυριακάτικο ποδοσφαιρικό αγώνα Βόλος- Ολυμπιακός 

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, κάλεσε τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη, προκειμένου να ενημερωθεί για όσα αναφέρονται στην καταγγελία της ΠΑΕ.  «Κατόπιν της από 3-12-2023 ανακοίνωσης-καταγγελίας της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κα Γεωργία Αδειλίνη, κάλεσε τον κ. Ευάγγελο Μαρινάκη Πρόεδρο της Π.Α.Ε. την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023, προκειμένου να ενημερώσει σχετικά την ίδια και τον αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου που ασκεί εποπτεία στο έργο των υπευθύνων για τον αθλητισμό εισαγγελέων, κ. Γεώργιο Οικονόμου», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση. 

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός που προκάλεσε την κλήση Μαρινάκη 

Στην επίμαχη ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός αναφερόταν μεταξύ άλλων πως «το ελληνικό ποδόσφαιρο διοικείται από μία εγκληματική οργάνωση. Μία ομάδα ανθρώπων που λειτουργεί στα πρότυπα της μαφίας και έχει μοναδικό σκοπό να εξοντώσει τον Ολυμπιακό». Γινόταν επίσης λόγος για «διεφθαρμένο παρακράτος». Οι αιχμές είχαν στόχο τα αρμόδια υπουργεία και την κυβέρνηση εν γένει, αλλά και τις ΕΠΟ και ΚΕΔ. Από την κριτική της ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν ξέφυγε ούτε η ΕΛ.ΑΣ.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός έχει ως εξής: 

«Το ελληνικό ποδόσφαιρο διοικείται από μία εγκληματική οργάνωση. Μία ομάδα ανθρώπων που λειτουργεί στα πρότυπα της μαφίας και έχει μοναδικό σκοπό να εξοντώσει τον Ολυμπιακό.

Σήμερα η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και η ΚΕΔ με εντολή της συμμορίας έστειλαν τους Παπαπέτρου και Γκορτσίλα να κρίνουν σε μεγάλο βαθμό το Πρωτάθλημα. Συμπαραστάτες τα ανύπαρκτα Υπουργεία Αθλητισμού και Προστασίας του Πολίτη που έβαλαν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Το κράτος και οι δικαστικές αρχές που στο παρελθόν είχαν δείξει ιδιαίτερο ζήλο για την υποτιθέμενη κάθαρση του ποδοσφαίρου, διατάζοντας ακόμα και την παρακολούθηση των τηλεφώνων των μισών παραγόντων, σήμερα αδιαφορεί πλήρως δηλώνοντας ευθέως ότι δεν ασχολείται και έχοντας αφήσει το ποδόσφαιρο στη μαύρη μοίρα που το έβαλε η μαφία και το παρακράτος.

Το τι θα γίνει από εδώ και εμπρός είναι αβέβαιο. Η μαφία θα συνεχίζει το έργο της κάθε εβδομάδα με όπλο τους τη διαιτησία, τους βαρίστες, τους παρατηρητές, τις κροτίδες, τα δακρυγόνα κλπ, κλπ.

Πώς άραγε θα σταματήσει αυτό; Θα περιμένουμε την ακόμα μεγαλύτερη αντίδραση του κόσμου του Ολυμπιακού που βλέπει να τον προκαλούν καθημερινά; Θα περιμένουμε μια ασύλληπτη τραγωδία για να ξυπνήσει η κυβέρνηση και να ασχοληθεί; Εδώ και 3,5 χρόνια τουλάχιστον, πέντε εκατομμύρια κόσμος προκαλείται συστηματικά και ένα ξέσπασμα ήταν τουλάχιστον αναμενόμενο.

Και δυστυχώς με τα όργια που έχουν γίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ίσως ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα. Πράγμα που κανείς μας δε θέλει και κατευνάζουμε διαρκώς την οργή του κόσμου!

Συγχαρητήρια στην ΕΛ.ΑΣ. που κατάφερε να κάνει ποδοσφαιριστές και φιλάθλους να τρέχουν στ’ αποδυτήρια να σωθούν. Συγχαρητήρια στους άνδρες-ντροπή της ΥΜΕΤ που κρυμμένοι στις εξέδρες πέταξαν βόμβες κρότου λάμψης σε οικογένειες που έφευγαν μέσα σε πανικό.

Να συζητήσουμε για ποδόσφαιρο; Σε ένα ματς που μας έχουν ακυρώσει 2 κανονικά γκολ και δεν μας έδωσαν τρία πέναλτι (22’, 59’, 81’) θέλετε να πούμε για ποδόσφαιρο; Εδώ κάποιοι θέλησαν να μην συνεχιστεί καν το ματς και να τιμωρηθούμε ακόμα μια φορά και πέταξαν δεκάδες δακρυγόνα.

Ντροπή σε όλους και πάνω απ’ όλα σε αυτούς που είναι υπεύθυνοι γι’ αυτό το ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ»

Τι ανέφερε η χθεσινή ανακοίνωση της αστυνομίας για τα επεισόδια 

Από την πλευρά της η ΕΛ.ΑΣ. στην δική της χθεσινή ανακοίνωση για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στον αγώνα Βόλος- Ολυμπιακός στο Πανθεσσαλικό στάδιο στον Βόλο, διευκρίνισε ότι στο 90ό λεπτό του αγώνα, άτομα, που βρίσκονταν στις κερκίδες του γηπέδου, προσπάθησαν να μπουν στο γήπεδο.

«Oι άμεσες ενέργειες των αστυνομικών, που εκτελούσαν μέτρα τάξης, με την χρήση των ενδεδειγμένων μεθόδων, απέτρεψαν την είσοδό τους. Αργότερα, μεγαλύτερη ομάδα εκατοντάδων ατόμων, έξω από το γήπεδο, κινήθηκε απειλητικά κατά αστυνομικών -εκσφενδονίζοντας αντικείμενα (πέτρες και φωτοβολίδες ευθείας βολής)- με αποτέλεσμα να απειληθεί η σωματική ακεραιότητα των οργάνων της τάξης και να προκληθούν ζημιές σε δύο υπηρεσιακά λεωφορεία της ΕΛ.ΑΣ.» ανέφερε επίσης η ανακοίνωση της αστυνομίας για τα επεισόδια.

«Αστυνομικοί, χρησιμοποιώντας τα απαραίτητα μέσα -περιλαμβανομένης της περιορισμένης χρήσης δακρυγόνων μέσων στον εξωτερικό χώρο του γηπέδου- τους απώθησαν, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν από το σημείο και να μην επεκταθεί η ένταση, ενώ πραγματοποιήθηκαν 16 προσαγωγές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας έγιναν 6 συλλήψεις, κατά τη διάρκεια ελέγχων «για παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών καθώς και για κατοχή ναρκωτικών».

Τα επεισόδια στον αγώνα Βόλος- Ολυμπιακός

Τα επεισόδια στο ματς ξεκίνησαν όταν οπαδοί που βρισκόταν στο γήπεδο, μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια του Βόλος - Ολυμπιακός. Ενώ το ματς βρισκόταν στις καθυστερήσεις και το σκορ ήταν 2-2, οπαδοί του Ολυμπιακού που βρέθηκαν στο Πανθεσσαλικό στάδιο μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου και ξεκίνησαν να πετάνε καθίσματα στον χώρο του VAR. 

Η αστυνομία απάντησε με χρήση χημικών και δακρυγόνων. Οι παίκτες των δύο ομάδων έτρεξαν προς τα αποδυτήρια καθώς η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική.

Ο αγώνας διακόπηκε στο 90+5 λόγω των επεισοδίων και η συνδρομητική τηλεόραση που μετέδιδε το ματς διέκοψε την αναμετάδοση. Ο αγώνας ολοκληρώθηκε και τυπικά μετά από αρκετή ώρα.

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ