Στην Ακρόπολη αθλητές που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς αγώνες (Φωτογραφίες)

ακροπολη Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης επισκέφθηκαν σήμερα, Τρίτη, μέλη της ομάδας που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο. 

Λίγες ημέρες πριν από την αναχώρησή τους για την Ιαπωνία συμβολική επίσκεψη στην Ακρόπολη πραγματοποίησαν οι πρωταθλητές Γιάννης Κωστάκης, Έφη Γκουλή, Νάσος Γκαβέλας, Σωτήρης Γκαραγκάνης, Σεζόν Φερνάντες, Άννα Ντέντα, Χριστίνα Ντέντα και Κέλλυ Λουφάκη. 

Μαζί τους ήταν ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Χρήστος Καλούδης, ενώ στην Ακρόπολη τους υποδέχθηκε και τους ξενάγησε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη. 

ακροπολη Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI

ακροπολη Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI

Οι αθλητές εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για τις αναβαθμισμένες υποδομές του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού. Οι πρωταθλητές χρησιμοποίησαν τον ανελκυστήρα πλαγιάς και τις νέες διαδρομές για να περιηγηθούν στα μνημεία του Ιερού Βράχου. 

Οι περισσότεροι, σύμφωνα με το υπουργείο, δήλωσαν τον ενθουσιασμό τους, καθώς ήταν η πρώτη τους επίσκεψη στην Ακρόπολη, αφού μέχρι σήμερα, δεν είχαν τη δυνατότητα πρόσβασης στον αρχαιολογικό χώρο. Άλλοι μίλησαν για το όνειρό τους, που έγινε πραγματικότητα και εξέφρασαν τη χαρά τους ότι μπορούν πλέον να επισκέπτονται συχνά τον σημαντικότερο αρχαιολογικό χώρο της χώρας, ανέφερε ακόμη το υπουργείο Πολιτισμού. 

ακροπολη Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI

«Σήμερα είναι μια μέρα μεγάλης χαράς και μεγαλύτερης συγκίνησης. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να υποδέχεσαι στην Ακρόπολη, μπροστά στον Παρθενώνα, τους αθλητές της Παραολυμπιακής μας Ομάδας», δήλωσε η Λίνα Μενδώνη και εξέφρασε υπερηφάνεια για το έργο που έγινε στην Ακρόπολη, με τον ανελκυστήρα και τις διαδρομές. 

«Πλέον, αυτό το σύμβολο του Δυτικού Πολιτισμού μπορεί να είναι προσβάσιμο από τα άτομα με αναπηρία, από το σύνολο της κοινωνίας, τους Έλληνες και τους ξένους επισκέπτες της Ακρόπολης. Το δικαίωμα της πρόσβασης στον Πολιτισμό δεν μπορεί να αφορά κάποιους. Πρέπει να αφορά όλη την κοινωνία», συμπλήρωσε η υπουργός Πολιτισμού και ευχήθηκε στην Παραολυμπιακή ομάδα να γυρίσει με πολλά μετάλλια από το Τόκιο. 
 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νόβακ Τζόκοβιτς: Βασιλιάς των σκληρών γηπέδων και του δράματος

Αθλητισμός / Νόβακ Τζόκοβιτς: Βασιλιάς των σκληρών γηπέδων και του δράματος

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, παρά το δράμα με τον τραυματισμό του στον προσαγωγό, το σκάνδαλο σχετικά με τη συμπεριφορά του πατέρα του και την κριτική για την κατάσταση του εμβολιασμού του, κατέκτησε τον 22ο τίτλο του στο μονό ανδρών.
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ