Στέφανος Τσιτσιπάς: Στο Νο 6 της παγκόσμιας κατάταξης για πρώτη φορά

Στέφανος Τσιτσιπάς: Στο Νο 6 της παγκόσμιας κατάταξης για πρώτη φορά Facebook Twitter
EPA
0

Mετά την εντυπωσιακή πορεία του και στο τουρνουά της Ρώμης, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ανέβηκε ακόμα ψηλότερα στην παγκόσμια κατάταξη.

Για πρώτη φορά στην καριέρα του, ο Έλληνας τενίστας σκαρφάλωσε στο Νο 6 της παγκόσμιας κατάταξης με 4.080 βαθμούς, σύμφωνα με την διεθνή ομοσπονδία τένις (ATP). O 20χρονος ξεκίνησε να παίζει επαγγελματικά τένις μόλις το 2016, και έκτοτε έχει καταφέρει να μπει στην «ελίτ» των κορυφαίων παικτών.

Από την αρχή της χρονιάς έχει κερδίσει τόσο τον Ρότζερ Φέντερ, Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης όπως και τον Ράφαελ Ναδάλ, Νο2 κατακτώντας δύο τίτλους. Στη σύντομη καριέρα του ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει κερδίσει συνολικά τρεις σημαντικούς τίτλους, κερδίζοντας περισσότερα από 5,5 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματικά έπαθλα. 

Με 29 νίκες και μόλις 11 ήττες στα 40 τελευταία παιχνίδια, αρκετοί είναι εκείνοι που προβλέπουν ότι σύντομα ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα ανέβει ακόμα ψηλότερα, καθώς βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα. Στις 12 Μαΐου, ο Στέφανος Τσιτσιπάς, κατέκτησε τη δεύτερη θέση του Mutua Madrid Open, δίνοντας τον καλύτερό του εαυτό στον τελικό, όπου έχασε από τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM