ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Βασιλιάς» για τρίτη φορά στο Μόντε Κάρλο

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Βασιλιάς» για τρίτη φορά στο Μόντε Κάρλο Facebook Twitter
Φωτ: ΑΠΕ
0

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά του Μόντε Κάρλο για τρίτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Τον 11ο τίτλο της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο αγαπημένο του Μόντε Κάρλο. Ο Έλληνας τενίστας επικράτησε στον τελικό του Νορβηγού Κάσπερ Ρούουντ με 6-1, 6-4 και κατέκτησε το τουρνουά Masters του Πριγκιπάτου για τρίτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Παράλληλα, εξασφάλισε πολύτιμους βαθμούς, που θα τον επαναφέρουν στο Νο 7 της παγκόσμιας κατάταξης, η οποία θα ανακοινωθεί αύριο.

Ο Ρούουντ πήρε το εναρκτήριο γκέιμ του τελικού, αλλά η συνέχεια ανήκε αποκλειστικά στον Τσιτσιπά. Ισοφάρισε με love game, ακολούθως «έσπασε» το σερβίς του αντιπάλου του και στο επόμενο γκέιμ «έσβησε» τρία break points, για να φτάσει στο 3-1. Ο Νορβηγός έδειξε νευρικός, έκανε αβίαστα λάθη σε πολύ κρίσιμα σημεία κι έτσι, παρότι όλα τα γκέιμ ήταν «κλειστά», ο Ελληνας τενίστας τα κέρδισε όλα και πανηγύρισε την κατάκτηση του πρώτου σετ με 6-1.

Το παιχνίδι στη συνέχεια ήταν σαφώς πιο ισορροπημένο και μάλιστα ο Τσιτσιπάς χρειάστηκε να «σβήσει» break point στο πρώτο και το τρίτο γκέιμ του δεύτερου σετ. Ο "Στεφ" είχε τη δική του ευκαιρία (εις διπλούν μάλιστα), αλλά ο Ρούουντ άντεξε και ισοφάρισε σε 3-3, για να ακολουθήσει ένα «μαραθώνιο» γκέιμ, διάρκειας σχεδόν 13 λεπτών, όπου ο Ελληνας πρωταθλητής (αν και ξεκίνησε με 40-0) χρειάστηκε να σώσει άλλα τρία break points (8/8 συνολικά στο ματς!). Ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε 5-4 και όταν του δόθηκε η ευκαιρία, δεν την άφησε αναξιοποίητη. Με τον Νορβηγό να παίζει υπό πίεση και να κάνει κρίσιμα λάθη, ο "Στεφ" πέτυχε το μοναδικό break του δεύτερου σετ, με το οποίο διαμόρφωσε το 6-4 και κατέκτησε το τρόπαιο.

Αθλητισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ