Σαμόα: Μέλη της ομάδας ράγκμπι ξανασυναντούν τις οικογένειές τους έπειτα από 111 μέρες - Είχαν αποκλειστεί λόγω κορωνοϊού

Σαμόα: Μέλη της ομάδας ράγκμπι ξανασυναντούν τις οικογένειές τους έπειτα από 111 μέρες - Είχαν αποκλειστεί λόγω κορωνοϊού Facebook Twitter
Μέλη της ομάδας ράγκμπι της Σαμόα ξανασυναντούν τις οικογένειές τους έπειτα από 111 μέρες - Είχαν αποκλειστεί λόγω κορωνοϊού (Samoaglobalnews)
0

Μια επαγγελματική ομάδα ράγκμπι αναχώρησε από τα νησιά Σαμόα για έναν εκτός έδρα αγώνα στην Αυστραλία στις 23 Φεβρουαρίου. Και μετά ήρθε ο κορωνοϊός.

Σήμερα, σχεδόν τέσσερις μήνες μετά μπορούν και πάλι να δουν από κοντά τις οικογένειές τους.

Η ιστορία τους έγινε viral καθώς η ομάδα Manuma Samoa έφυγε από το νησί του Ειρηνικού για έναν εκτός έδρας αγώνα στο Περθ της Αυστραλίας πριν από 111 ημέρες.

Όμως στο δρόμο της επιστροφής αναγκάστηκαν να μπουν σε καραντίνα στη Νέα Ζηλανδία. Στη συνέχεια εν αναμονή της λήξης της καραντίνας, η χώρα καταγωγής τους έκλεισε τα σύνορά της εντελώς.

Σαμόα: Μέλη της ομάδας ράγκμπι ξανασυναντούν τις οικογένειές τους έπειτα από 111 μέρες - Είχαν αποκλειστεί λόγω κορωνοϊού Facebook Twitter
Σε καραντίνα στο Όκλαντ (Theodore McFarland)

Η ομάδα, περιμένοντας τη χώρα της να ανοίξει ξανά τα σύνορα, ζούσε σε ένα συγκρότημα εκκλησιών στο Όκλαντ για τρεις μήνες με τους 20 παίκτες να μοιράζονται ένα δωμάτιο.

Έφτασαν πίσω στη Σαμόα πριν από δύο εβδομάδες, αλλά στη συνέχεια αναγκάστηκαν να τεθούν σε καραντίνα 14 ημερών, μακριά από τα σπίτια τους.

Όμως το μεσημέρι, οι παίκτες και η διοίκηση, κανένας από τους οποίους δεν νόσησε ποτέ με τον κορωνοϊό μπόρεσαν πλέον να δουν τις οικογένειές τους.

«Είναι το καλύτερο συναίσθημα που έχω νιώσει ποτέ», δήλωσε ο διευθυντής της ομάδας Tuala Pat Leota στο BBC.

Με πληροφορίες του BBC/samoaglobalnews

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ