Roland Garros: Εύκολη νίκη και τίτλος για την Ίγκα Σβιάτεκ 

Roland Garros: Εύκολη νίκη και τίτλος για την Ίγκα Σβιάτεκ  Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/YOAN VALAT
0

Η Ίγκα Σβιάτεκ είναι η μεγάλη νικήτρια του Roland Garros. Επιβλήθηκε, εύκολα, της Κόκο Γκοφ στον τελικό του Παρισιού με 6-1, 6-3 και κατέκτησε το δεύτερο Grand Slam της καριέρας της.

Η 21χρονη τενίστρια με τη σημερινή της νίκη «έγραψε» ιστορία, καθώς με την Βένους Γουίλιαμς είναι οι δύο τενίστριες που μετρούν από 35 συνεχόμενες νίκες στο Tour, με το νο1 της παγκόσμιας κατάταξης να έχει την ευκαιρία να προσπεράσει την Αμερικανίδα στα επόμενα τουρνουά που θα δώσει.

Roland Garros: Εύκολη νίκη και τίτλος για την Ίγκα Σβιάτεκ  Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/YOAN VALAT

Επίσης, από το 2000 μέχρι τώρα μόνον δύο αθλητές του τένις έχουν ρεκόρ νικών μεγαλύτερο από το «χρυσό» κορίτσι του παγκόσμιου τένις. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς το 2011 είχε σημειώσει 43, ενώ ο Ρότζερ Φέντερερ το 2006 έφτασε τις 42!

Η Πολωνή Σβιάτεκ έμεινε αήττητη στον 9ο συνεχόμενο τελικό που έδωσε στο Tour, έχοντας χάσει μόλις δύο φορές περισσότερα από τέσσερα game στη διάρκεια της εκπληκτικής της πορείας. Έγινε, επίσης, η πρώτη τενίστρια που φτάνει σε +6 τελικούς της WTA μέσα στους πρώτους έξι μήνες του έτους, μετά τη Σερένα Γουίλιαμς το 2013 (επτά).

Στα 18 της χρόνια η Κόκο Γκοφ έγινε η νεαρότερη τενίστρια που έφτασε σε τελικό του Roland Garros.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

 
Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM