Ρίο: Ένσταση της ελληνικής αποστολής για Γιαννιώτη

Ρίο: Ένσταση της ελληνικής αποστολής για Γιαννιώτη Facebook Twitter
0

Μετά την απονομή του ασημένιου μεταλλίου στον Σπύρο Γιαννιώτη για τη συγκλονιστική του προσπάθεια στα 10 χιλιόμετρα με χρόνο ίδιο με του Ολλανδού Φέρι Βέερτμαν, τα μέλη της αποστολής κατέθεσαν ένσταση. 

Συγκεκριμένα οι επικεφαλής της ελληνικής αποστολής στην Βραζιλία ζητούν την απονομή δυο χρυσών μεταλλίων, αφού οι δυο αθλητές τερμάτισαν ακριβώς με τον ίδιο χρόνο. Το σκεπτικό των ανθρώπων της αποστολής έχει να κάνει και με το δεδικασμένο που υπήρξε στην κολύμβηση και στα 100 μέτρα πεταλούδα (το αγώνισμα όπου ο Φελπς έχασε από από τον Σκούλινγκ) όπου δόθηκαν τρία ασημένια μετάλλια.

 

Ωστόσο όπως τόνισε με δηλώσεις του ο προπονητής του Σπύρου Γιαννιώτη, Νίκος Γέμελος «δεν έχουμε τύχη, δύσκολα θα κερδηθεί αυτή η ένσταση». Μάλιστα, ο Σπύρος Γιαννιώτης είχε αναφέρει στις πρώτες δηλώσεις του μετά την μεγάλη επιτυχία πως: «Ο Ολλανδός κέρδισε δίκαια. Η δεύτερη θέση για μένα είναι σαν πρώτη. Νιώθω μέσα μου απίστευτη χαρά».

 

Αυτό που απομένει είναι να περιμένουμε την απόφαση των διοργανωτών.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΝΣ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Αθλητισμός / Ολυμπιακοί Αγώνες: Πώς η απαγόρευση των τρανς γυναικών θα μπορούσε να επηρεάσει όλες τις γυναίκες αθλήτριες

Η νέα πολιτική της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για γενετικό έλεγχο των αθλητριών, που στοχεύει στον αποκλεισμό τρανς γυναικών, προκαλεί αντιδράσεις, καθώς ειδικοί και αθλήτριες προειδοποιούν ότι μπορεί να επηρεάσει όχι μόνο τις τρανς και intersex γυναίκες, αλλά συνολικά τη συμμετοχή όλων των γυναικών στον αθλητισμό
THE LIFO TEAM