Πρωταθλητής Ευρώπης ο Ντούμας στα 100μ. πρόσθιο

Πρωταθλητής Ευρώπης ο Ντούμας στα 100μ. πρόσθιο Facebook Twitter
Βαγγέλης Ντούμας/ Φωτ.: ΑΠΕ
0

Το χρυσό μετάλλιο στα 100μ. πρόσθιο κατέκτησε ο Βαγγέλης Ντούμας, κατά την τελευταία ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κολύμβησης εφήβων/νεανίδων, που διεξάγεται στο Βίλνιους της Λιθουανίας. 

Ο 16χρονος αθλητής από την Αλεξανδρούπολη, που ανήκει στον Ολυμπιακό, κατάφερε αυτή τη φορά (σε αντίθεση με τα 200μ.) να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί και να κερδίσει τον τελικό με χρόνο 1:00.80, όχι μακριά από το 1;00.66 που είχε πετύχει τον Απρίλιο στο "Ακρόπολις". 

Πίσω του έμειναν ο Ισπανός Νιλ Καντεβάλ και ο Βούλγαρος Μαξίμ Μανόλοφ, που μοιράστηκαν τη δεύτερη θέση του βάθρου με χρόνο με 1:01.10.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ντούμας θα είναι ένας από τους 16 Ελληνες κολυμβητές/τριες που θα μετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, αφού συμπεριλήφθηκε στην αποστολή ως μέλος της ομάδας 4Χ100μ. μικτή ομαδική mixed.

Λίγο νωρίτερα, η Δέσποινα Πυρίλη αγωνίστηκε στον τελικό των 100μ. ύπτιο, όπου κατετάγη έβδομη με 1:01.88, πολύ κοντά στο πανελλήνιο ρεκόρ κορασίδων (1:01.80) που πέτυχε τον Μάιο. 

Η 16χρονη αθλήτρια του Πανσερραϊκού έχει άλλα δύο χρόνια στην κατηγορία και μπορεί να επιδιώξει διακρίσεις, με την ελπίδα από τη νέα περίοδο να μη χρειάζεται να κάνει καθημερινά τη διαδρομή από τις Σέρρες ως την Καβάλα για να προπονηθεί (αφού το κολυμβητήριο της πόλης είναι κλειστό εδώ και αρκετούς μήνες).

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκινητική στιγμή στην Αρχαία Ολυμπία: Λύγισε η πρόεδρος της ΔΟΕ στην αφή της Ολυμπιακής Φλόγας

Αθλητισμός / Συγκινητική στιγμή στην Αρχαία Ολυμπία: Λύγισε η πρόεδρος της ΔΟΕ στην αφή της Ολυμπιακής Φλόγας

Η Κόβεντρι παρέμεινε φανερά συγκινημένη μέχρι το τέλος, υπογραμμίζοντας ότι η Αρχαία Ολυμπία αποτελεί «το σημείο όπου ξεκινά κάθε φορά το ταξίδι της ειρήνης και της ενότητας»
LIFO NEWSROOM
Στέφανος Ντούσκος: «Έτρωγα παγάκια επειδή πεινούσα, ζω εσώκλειστος 300 ημέρες τον χρόνο στο κωπηλατοδρόμιο»

Αθλητισμός / Στέφανος Ντούσκος: «Έτρωγα παγάκια επειδή πεινούσα, ζω εσώκλειστος 300 ημέρες τον χρόνο στο κωπηλατοδρόμιο»

Ο Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας, περιγράφει την απαιτητική καθημερινότητά του στο κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά και θυμάται τη στιγμή που «είπα "τέλος, δεν μπορώ να το κάνω άλλο"»
LIFO NEWSROOM
ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΓΚΑΙΔΑΤΖΗΣ ΞΕΣΠΑ

Αθλητισμός / Πέτρος Γκαϊδατζής: Ξεσπά ο Έλληνας Ολυμπιονίκης - «Πήρα χάλκινο και είμαι σίγουρος ότι δεν με έχεις ξανακούσει»

Μεταξύ άλλων, ανέφερε πως ο μόνος τρόπος για να αναδειχθούν οι αθλητές και να τους γνωρίσει ο κόσμος είναι να ανεβάζουν οι ίδιοι περιεχόμενο στα social
LIFO NEWSROOM