Πόλο: Η Εθνική νίκησε τη Γερμανία στον τελευταίο της αγώνα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα - Κατέλαβε την 7η θέση

Πόλο: Η Εθνική νίκησε τη Γερμανία στον τελευταίο της αγώνα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα - Κατέλαβε την 7η θέση Facebook Twitter
0

Με ευρεία νίκη 11-6 επί της Γερμανίας έκλεισε την παρουσία της στο 18ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Νότιας Κορέας η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών, μια νίκη που της χάρισε την 7η θέση στο τουρνουά.

Η προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις της απουσίας από την κορυφαία τετράδα του κόσμου, εκεί όπου βρέθηκε στις δύο προηγούμενες διοργανώσεις, κερδίζοντας μάλιστα κι ένα χάλκινο μετάλλιο το 2015 στο Καζάν, πέτυχε. Oi παίκτες του Θοδωρή Βλάχου ξέσπασαν στην πιο αδύναμη Γερμανία, ωστόσο η απογοήτευση από την πορεία στην Κορέα ήταν ευδιάκριτη.

Το σημερινό παιχνίδι είχε ουσιαστικά δύο όψεις. Στο πρώτο μισό η Εθνική μας φορούσε το κακό της προσωπείο και άφησε τους Γερμανούς να «πυροβολούν» κατά ριπάς την εστία του Γαλανίδη, με αποτέλεσμα το ημίχρονο να τελειώσει με σκορ 4-4. Με το ξεκίνημα του 3ου οι διεθνείς μας βελτιώθηκαν, έβγαλαν κόντρες, ήταν αποτελεσματικοί στον παίκτη παραπάνω και με ένα σερί 6-0 καθάρισαν τη... μπουγάδα φτάνοντας στην άνετη επικράτηση. Καπότσης, Δερβίσης και Αργυρόπουλος ξεχώρισαν, ενώ θετικός στα πολύ δυνατά σουτ των Γερμανών ήταν ο Γαλανίδης.

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 2-3, 0-2, 2-5

ΕΛΛΑΔΑ: Δερβίσης 3, Γούνας 2, Αργυρόπουλος 2, Καπότσης 2, Παπαναστασίου 1, Φουντούλης 1.
ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Σταμ 2, Στρέλεζκι 1, Ρεαλ 1, Ρέστοβιτς 1, Αϊντνερ 1.

Στα συνολικά στατιστικά, πρώτος σκόρερ ήταν ο Γούνας με 13 γκολ κι ακολούθησε ο Γεννηδουνιάς με 10. Τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής πήρε ο Ντίνος Γεννηδουνιάς, που στους επτά αγώνες αγωνίστηκε 171 λεπτά, και τον ακολούθησε ο Γιάννης Φουντούλης με 165.

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM