Σε περίπτωση παραβίασης των κανόνων που θα υιοθετηθούν, θα γίνεται αποβολή ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, δεσμεύθηκε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης στις επαφές του με την UEFA και τη FIFA στην Ελβετία.

 

Σύμφωνα με κυβερνητική ενημέρωση, ολοκληρώθηκαν απόψε οι διήμερες επαφές του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη με την UEFA στην Ελβετία, όπως και η επικοινωνία με τη FIFA. Στις συναντήσεις διαπιστώθηκε μια βασική συναντίληψη για τα ζητήματα που συζητήθηκαν. H UEFA συμφώνησε να παρέχει τεχνική βοήθεια, ενώ από την ελληνική πλευρά υπήρξε πλήρης πολιτική δέσμευση ότι οι προτάσεις αυτές θα υλοποιηθούν στο ακέραιο, και πως σε περίπτωση παραβίασης των κανόνων που θα υιοθετηθούν, θα γίνεται αποβολή ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

 

Χθες, Δευτέρα, ο κ. Γεραπετρίτης είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν. Ο υπουργός τού μετέφερε την προσωπική πρόσκληση του πρωθυπουργού για να έρθει στην Ελλάδα, στο πλαίσιο συμφωνητικού για την παροχή τεχνικής βοήθειας για την επανεκκίνηση του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου, με τον κ. Τσέφεριν να αποδέχεται την πρόσκληση.

 

Το περασμένο Σαββατοκύριακο ο κ. Γεραπετρίτης πραγματοποίησε συναντήσεις με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά τον χώρο του ποδοσφαίρου. Ένας από αυτούς ήταν και ο Ντέμης Νικολαΐδης