Ποδόσφαιρο: Επιστρέφουν οι φίλαθλοι στα γήπεδα -Τι προβλέπει η απόφαση

Ποδόσφαιρο: Επιστρέφουν οι φίλαθλοι στα γήπεδα -Τι προβλέπει η απόφαση Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Για πρώτη φορά μετά το lockdown, οι φίλαθλοι επιστρέφουν στα γήπεδα ποδοσφαίρου στη χώρα μας, με αρχή από αυτή την εβδομάδα.

Η κυβέρνηση αποφάσισε τη μερική επιστροφή των φιλάθλων στις κερκίδες, για το πρωτάθλημα της Super League αλλά και τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, έπειτα από έγκριση της UEFA και με τήρηση των υγειονομικών κανόνων.

Η αρχή θα γίνει πιλοτικά αυτή την εβδομάδα, την Τετάρτη (21/10), με το ματς του Ολυμπιακού κόντρα στη Μαρσέιγ, για τη φάση των ομίλων του Champions League και στη συνέχεια την Πέμπτη (22/10) με το ματς του ΠΑΟΚ κόντρα στην Ομόνοια, για τους ομίλους του Europa League.

Σε ό,τι αφορά στη Super League, πιλοτικά θα επιτραπεί η είσοδος σε φιλάθλους σε 1-2 αγώνες της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, παρουσία των αρμόδιων εποπτικών φορέων. Από την 7η αγωνιστική, που θα διεξαχθεί στις 31 Οκτωβρίου- 1 Νοεμβρίου, θα επιτρέπεται η είσοδος των φιλάθλων σε ποσοστό 10% της συνολικής χωρητικότητας ανά θύρα, με ανώτατο επιτρεπτό όριο τους 3.500 θεατές.

Στο πλαίσιο εφαρμογής του μέτρου, θα διεξαχθούν πιλοτικά, με κόσμο, οι εντός έδρας ευρωπαϊκοί αγώνες των ελληνικών ομάδων που είναι προγραμματισμένοι αυτή την εβδομάδα, καθώς και ένας – δύο αγώνες της 6ης αγωνιστική του Πρωταθλήματος Super League 1, παρουσία των αρμόδιων εποπτικών φορέων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΓΑ, προβλέπεται, μεταξύ άλλων, ότι:

  • Οι γηπεδούχες ΠΑΕ οφείλουν να αποστέλλουν σε ψηφιακή μορφή, στις αρμόδιες εποπτικές αρχές, φάκελο που θα συμπεριλαμβάνει το πλάνο θέσεων και τα εισιτήρια.
  • Εισιτήρια θα πωλούνται μόνο ηλεκτρονικά (online) και όχι σε φυσικά σημεία πώλησης.
  • Οι φίλαθλοι θα πρέπει να κάθονται στη θέση που αναγράφεται στο εισιτήριο τους, τηρώντας την απόσταση τουλάχιστον 1,5 μέτρου ανάμεσά τους και φορώντας προστατευτική μάσκα για τον Covid-19.

Σε περίπτωση παραβίασης του υγειονομικού πρωτοκόλλου επιστροφής των φιλάθλων, προβλέπονται συγκεκριμένες κυρώσεις που θα επιβάλλονται από τις αρμόδιες αρχές στις υπαίτιες ΠΑΕ, για τη διεξαγωγή αγώνων κεκλεισμένων των θυρών, όπου θα ισχύει μόνο το Πρωτόκολλο Διεξαγωγής Αγώνων.

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ