«Πιο δυνατοί μαζί»: Το βίντεο για τους Ολυμπιακούς αγώνες με Μπολτ, Οσάκα και άλλους

«Πιο δυνατοί μαζί»: Το βίντεο για τους Ολυμπιακούς αγώνες με Μπολτ, Οσάκα και άλλους Facebook Twitter
Πηγή φωτό IOC
0

«Πιο δυνατοί μαζί», είναι το μότο της καμπάνιας που ξεκίνησε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα ελπίδας και ενότητας ενόψει των Ολυμπιακών αγώνων στο Τόκιο. 

Η ΔΟΕ έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο στο οποίο μεταξύ άλλων εμφανίζονται ο κάτοχος οχτώ χρυσών Ολυμπιακών μεταλλίων Γιουσέιν Μπολτ, αλλά και η μεγάλη σταρ της Ιαπωνίας στο τένις, Ναόμι Οσάκα, με αφορμή τη σημερινή Ολυμπιακή ημέρα, αλλά και των 30 ημερών που απομένουν για την τελετή έναρξης στο Τόκιο. 

Ανάμεσα στους αθλητές που εμφανίζονται στο βίντεο είναι και η Γιούσρα Μαρντίνι, η Σύρια κολυμβήτρια που για δεύτερη φορά θα μετάσχει στο κορυφαίο αθλητικό ραντεβού ως μέλος της Ολυμπιακής ομάδας προσφύγων, αλλά και ο 53χρονος Άντονι Χοκ, επαγγελματίας αθλητής του σκέιτμπορντ, εκπροσωπώντας την κοινότητα του αθλήματος το οποίο κάνει το ντεμπούτο του στους Ολυμπιακούς αγώνες στο Τόκιο. 

«Όταν ο κόσμος σταμάτησε, με το μέλλον αβέβαιο, εμείς συνεχίσαμε να κινούμαστε», λέει ο αφηγητής του βίντεο. «Αγωνιζόμενοι ενάντια σε φαντάσματα, ενάντια στους εαυτούς μας, ενάντια στην ιστορία», συνεχίζει, ενώ σημειώνει ακόμη «Ο κόσμος προχωρά μόνο όταν κινούμαστε μαζί». 

Το βίντεο περιλαμβάνει στιγμιότυπα προπονήσεων αθλητών, εικόνες με παιδιά που δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους στον αθλητισμό, αλλά και συγκινητικές αγωνιστικές στιγμές. 

«Αυτό δεν αφορά την κατάρριψη ρεκόρ. Αφορά τη δημιουργία ενός μέρους για όλους, ανεξάρτητα από το ποιοι είναι, πού είναι ή πόσο διαπρέπουν. Αφορά το να πηγαίνεις στα όρια του πιθανού και να βλέπουμε μαζί τι βρίσκεται στην άλλη μεριά. Γιατί όσο σκληρά κι αν πιέζουμε τους εαυτούς μας, ποτέ δεν μπορούμε να πάμε πιο μακριά από όταν δίνουμε ο ένας ώθηση στον άλλον», λέει ακόμη ο αφηγητής. 

«Μόνοι μας, είμαστε μικροί, αλλά μαζί γινόμαστε γίγαντες», καταλήγει, ενώ το βίντεο κλείνει με τον Γιουσέιν Μπολτ να τρέχει ανάμεσα σε παιδιά.  


 

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ