Ολυμπιακοί αγώνες Τόκιο: Χωρίς αλκοόλ, «κυνήγι» για αυτόγραφα και φωνές

Ολυμπιακοί αγώνες Τόκιο: Χωρίς αλκοόλ, «κυνήγι» για αυτόγραφα και φωνές Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Το αλκοόλ, τα high- five και οι φωνές απαγορεύονται για τους λίγους θεατές που θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν από κοντά τους Ολυμπιακούς αγώνες στο Τόκιο. 

Οι διοργανωτές παραδέχθηκαν ότι το «κλίμα γιορτής» θα είναι περιορισμένο σε αυτούς τους Ολυμπιακούς αγώνες, λόγω της πανδημίας. 

Σήμερα, Τετάρτη, ανακοινώθηκε ότι δεν θα επιτρέπεται η πώληση και κατανάλωση αλκοόλ στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις. Πριν από λίγες ημέρες, τα δημοσιεύματα ότι οι διοργανωτές εξετάζουν το ενδεχόμενο να επιτραπεί το αλκοόλ στα στάδια προκάλεσαν κατακραυγή στην Ιαπωνία. 

«Έπειτα από τις συμβουλές των ειδικών, η οργανωτική επιτροπή αποφάσισε να μην επιτρέπεται η πώληση και κατανάλωση αλκοόλ στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά μολύνσεων», δήλωσε η πρόεδρος του Τόκιο 2020, Σέικο Χασιμότο και συμπλήρωσε ότι ο χορηγός της διοργάνωσης Asahi Breweries συμφώνησε σε αυτή την απαγόρευση. 

Τη Δευτέρα οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι θα επιτραπεί η είσοδος έως και 10.000 θεατών- κατοίκων της Ιαπωνίας- σε κάθε Ολυμπιακή εγκατάσταση. Οι «τυχεροί» θα προκύψουν από κλήρωση. Θα τους ζητηθεί να μην μιλούν στη διαδρομή, να πηγαίνουν απευθείας στις εγκαταστάσεις και μετά να επιστρέφουν απευθείας στο σπίτι τους, ενώ δεν θα μπορούν να ζητούν από τους αθλητές αυτόγραφα. 

Στους θεατές θα γίνεται έλεγχος θερμοκρασίας κατά την είσοδο στις εγκαταστάσεις, ενώ θα πρέπει να φορούν μάσκα μπαίνοντας. Δεν θα τους επιτρέπεται να ζητωκραυγάζουν ή να έρχονται σε επαφή με άλλους θεατές. «Μπορούν να αισθανθούν τη χαρά μέσα τους, αλλά δεν μπορούν να φωνάζουν και θα πρέπει να αποφεύγουν τα πλήθη», ανέφερε χαρακτηριστικά η Χασιμότο. 


«Η μεγάλη πρόκληση στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο είναι να περιοριστεί η ροή των ανθρώπων και η αίσθηση της γιορτής. Πασχίζουμε να κάνουμε τους Αγώνες ασφαλείς, οπότε δεν θα είναι γεμάτοι εορτασμούς», δήλωσε η Χασιμότο. 

Παράλληλα, υπεραμύνθηκε της απόφασης των διοργανωτών να επιτρέψουν τους θεατές στις κερκίδες. «Καταλαβαίνω ότι μία διοργάνωση χωρίς θεατές θα μείωνε τον κίνδυνο, αλλά υπάρχουν αποδείξεις ότι δεν εμφανίστηκαν συρροές σε άλλες διοργανώσεις και τουρνουά», είπε η Χασιμότο, αλλά παραδέχθηκε ότι δεν θα υπάρχει ένα κλίμα γιορτής παρόμοιο με εκείνο στα γήπεδα του Euro 2020. 

Τέλος, σήμερα οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι η απόφαση για το αν θα επιτραπεί παρουσία θεατών σε βραδινά αγωνίσματα- λαμβάνοντας υπόψη τα κρούσματα- θα ανακοινωθεί έως τις 12 Ιουλίου, όταν τα μέτρα για την αντιμετώπιση του ιού αναμένεται να αρθούν στο Τόκιο και κάποιες άλλες περιοχές της χώρας. 


 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ