Ολυμπιακοί αγώνες Τόκιο: Χωρίς αλκοόλ, «κυνήγι» για αυτόγραφα και φωνές

Ολυμπιακοί αγώνες Τόκιο: Χωρίς αλκοόλ, «κυνήγι» για αυτόγραφα και φωνές Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Το αλκοόλ, τα high- five και οι φωνές απαγορεύονται για τους λίγους θεατές που θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν από κοντά τους Ολυμπιακούς αγώνες στο Τόκιο. 

Οι διοργανωτές παραδέχθηκαν ότι το «κλίμα γιορτής» θα είναι περιορισμένο σε αυτούς τους Ολυμπιακούς αγώνες, λόγω της πανδημίας. 

Σήμερα, Τετάρτη, ανακοινώθηκε ότι δεν θα επιτρέπεται η πώληση και κατανάλωση αλκοόλ στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις. Πριν από λίγες ημέρες, τα δημοσιεύματα ότι οι διοργανωτές εξετάζουν το ενδεχόμενο να επιτραπεί το αλκοόλ στα στάδια προκάλεσαν κατακραυγή στην Ιαπωνία. 

«Έπειτα από τις συμβουλές των ειδικών, η οργανωτική επιτροπή αποφάσισε να μην επιτρέπεται η πώληση και κατανάλωση αλκοόλ στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά μολύνσεων», δήλωσε η πρόεδρος του Τόκιο 2020, Σέικο Χασιμότο και συμπλήρωσε ότι ο χορηγός της διοργάνωσης Asahi Breweries συμφώνησε σε αυτή την απαγόρευση. 

Τη Δευτέρα οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι θα επιτραπεί η είσοδος έως και 10.000 θεατών- κατοίκων της Ιαπωνίας- σε κάθε Ολυμπιακή εγκατάσταση. Οι «τυχεροί» θα προκύψουν από κλήρωση. Θα τους ζητηθεί να μην μιλούν στη διαδρομή, να πηγαίνουν απευθείας στις εγκαταστάσεις και μετά να επιστρέφουν απευθείας στο σπίτι τους, ενώ δεν θα μπορούν να ζητούν από τους αθλητές αυτόγραφα. 

Στους θεατές θα γίνεται έλεγχος θερμοκρασίας κατά την είσοδο στις εγκαταστάσεις, ενώ θα πρέπει να φορούν μάσκα μπαίνοντας. Δεν θα τους επιτρέπεται να ζητωκραυγάζουν ή να έρχονται σε επαφή με άλλους θεατές. «Μπορούν να αισθανθούν τη χαρά μέσα τους, αλλά δεν μπορούν να φωνάζουν και θα πρέπει να αποφεύγουν τα πλήθη», ανέφερε χαρακτηριστικά η Χασιμότο. 


«Η μεγάλη πρόκληση στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο είναι να περιοριστεί η ροή των ανθρώπων και η αίσθηση της γιορτής. Πασχίζουμε να κάνουμε τους Αγώνες ασφαλείς, οπότε δεν θα είναι γεμάτοι εορτασμούς», δήλωσε η Χασιμότο. 

Παράλληλα, υπεραμύνθηκε της απόφασης των διοργανωτών να επιτρέψουν τους θεατές στις κερκίδες. «Καταλαβαίνω ότι μία διοργάνωση χωρίς θεατές θα μείωνε τον κίνδυνο, αλλά υπάρχουν αποδείξεις ότι δεν εμφανίστηκαν συρροές σε άλλες διοργανώσεις και τουρνουά», είπε η Χασιμότο, αλλά παραδέχθηκε ότι δεν θα υπάρχει ένα κλίμα γιορτής παρόμοιο με εκείνο στα γήπεδα του Euro 2020. 

Τέλος, σήμερα οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι η απόφαση για το αν θα επιτραπεί παρουσία θεατών σε βραδινά αγωνίσματα- λαμβάνοντας υπόψη τα κρούσματα- θα ανακοινωθεί έως τις 12 Ιουλίου, όταν τα μέτρα για την αντιμετώπιση του ιού αναμένεται να αρθούν στο Τόκιο και κάποιες άλλες περιοχές της χώρας. 


 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM