Πέθανε ο Σάββας Θεοδωρίδης, επίτιμος πρόεδρος του Ολυμπιακού

Πέθανε ο Σάββας Θεοδωρίδης, επίτιμος πρόεδρος του Ολυμπιακού Facebook Twitter
Ο Σάββας Θεοδωρίδης, ανάμεσα σε παίκτες του Ολυμπιακού, στη φιέστα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος (Πηγή φωτό EUROKINISSI)
0

«Έφυγε» από τη ζωή, στα 85 του χρόνια, ο Σάββας Θεοδωρίδης, μια εμβληματική φυσιογνωμία του Ολυμπιακού και του ελληνικού ποδοσφαίρου γενικότερα.

Ο Σάββας Θεοδωρίδης, επίτιμος πρόεδρος του Ολυμπιακού, τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου «Σωτηρία». Ο Σάββας Θεοδωρίδης ήταν παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ Ολυμπιακός και επίτιμος πρόεδρος του συλλόγου.

Εντάχθηκε στον Ολυμπιακό ως ποδοσφαιριστής και υπήρξε τερματοφύλακας της ομάδας έως το 1962, όταν αποσύρθηκε από την ενεργό δράση. Παρέμεινε όμως κοντά στον σύλλογο και τα τελευταία χρόνια είχε τον τίτλο του επίτιμου προέδρου.

«Αν ο όρος "στρατιώτης του Ολυμπιακού" μπορεί ποτέ να προσωποποιηθεί, είναι δεδομένο πως θα έχει τη μορφή του ανυπέρβλητου Σάββα Θεοδωρίδη», ανέφερε σε ανακοίνωση η ερυθρόλευκη ΠΑΕ, αποχαιρετώντας «έναν μεγάλο Ολυμπιακό».

«Πάντα κοντά στον αγαπημένο του Ολυμπιακό, δεν σταμάτησε λεπτό να τον υπηρετεί από διαφορετικά πόστα, μεταξύ άλλων ως αντιπρόεδρος και γενικός αρχηγός, κατακτώντας, μεταξύ άλλων, επτά συνεχόμενα πρωταθλήματα. Τα τελευταία χρόνια είχε τον τίτλο του επίτιμου προέδρου του συλλόγου. Είχε την ευτυχία να πανηγυρίσει μαζί με τους παίκτες και να σηκώσει το κύπελλο του 45ου Πρωταθλήματος Ελλάδας, το οποίο του αφιέρωσε προσωπικά ο Βαγγέλης Μαρινάκης», αναφέρει ακόμη η ανακοίνωση του Ολυμπιακού, που εξέφρασε συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος και καταλήγει: «Σάββα Θεοδωρίδη, καλό ταξίδι στις αιώνιες θάλασσες...».

Θλίψη και συλλυπητήρια για τον θάνατό του εξέφρασε η Super League με ανακοίνωση. «Σύσσωμη η ποδοσφαιρική οικογένεια της Super League εκφράζει βαθιά θλίψη και απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Σάββα Θεοδωρίδη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Ο Σάββας Θεοδωρίδης έχει γράψει τη δική του ιστορία για δεκαετίες, τόσο ως ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, όσο και ως διοικητικός του παράγοντας και με την αγάπη για την ομάδα του και το ποδόσφαιρο, άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του», σημειώνει ακόμη η Super League.

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ