Πέθανε ο Γιώργος Ζαΐμης, «χρυσός» Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας

Πέθανε ο Γιώργος Ζαΐμης, «χρυσός» Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας Facebook Twitter
Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Ζαΐμης (αριστερά στη φωτό, πηγή ΕΟΕ)
0

Έφυγε από τη ζωή, στα 83 του χρόνια, ο Γιώργος Ζαΐμης που είχε αναδειχθεί «χρυσός» Ολυμπιονίκης στην ιστιοπλοΐα.

Ο Γιώργος Ζαΐμης είχε γεννηθεί στον Πειραιά, στις 28 Ιουλίου 1937. Υπήρξε σπουδαίος αθλητής και καταξιωμένος παράγοντας, προσφέροντας ανεκτίμητες υπηρεσίες στον αθλητισμό, τον οποίο υπηρέτησε καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής του, σημειώνει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, εκφράζοντας βαθιά θλίψη για την απώλειά του.

Είχε αναδειχθεί «χρυσός» Ολυμπιονίκης στην κατηγορία Dragon της ιστιοπλοΐας, μαζί με τον τότε διάδοχο Κωνσταντίνο και τον Οδυσσέα Εσκιντζόγλου, το 1960 στους Ολυμπιακούς αγώνες της Ρώμης. Το 1964 ο Γιώργος Ζαΐμης κατέκτησε την 8η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, με τους Εσκιντζόγλου και Μαγουλά, ενώ είχε λάβει μέρος και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μεξικό το 1968.

Υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, ενεργό μέλος στην Ενωση Συμμετασχόντων στους Ουμπιακούς Αγώνες, μέλος του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος, ενώ διετέλεσε και Πρόεδρος στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιώς. «H απώλεια του Γιώργου Ζαϊμη αφήνει ένα πολύ μεγάλο κενό στον ελληνικό Ολυμπισμό και αθλητισμό», καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΟΕ.

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ