Πέθανε ο Ευγένιος Γκέραρντ

Πέθανε ο Ευγένιος Γκέραρντ Facebook Twitter
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI
0

Πέθανε σε ηλικία 77 ετών, ο Ευγένιος Γκέραρντ, ο εμβληματικός προπονητής του ΟΦΗ.

Ο Γκέραρντ γεννήθηκε στο Μπρούνσουμ της Ολλανδίας στις 7 Μαΐου του 1940 και φοίτησε στη σχολή προπονητών της Κολωνίας. Είχε δίπλωμα Ψυχολογίας, ενώ ήταν παντρεμένος με 2 παιδιά, τα οποία μένουν στην Κρήτη. Ο ίδιος είχε μάλιστα πάρει την ελληνική υπηκοότητα.

Ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε στην ολλανδική Φορτούνα Σίταρντ. Σταμάτησε το ποδόσφαιρο σε ηλικία 32 ετών. Το 1974 ανέλαβε βοηθός προπονητή της Ρόντα ΤΚΚ και στον πάγκο της παρέμεινε επί 11 χρόνια.

Από το 1985, οπότε και ήρθε στην Ελλάδα, ως το 2000 ήταν προπονητής του ΟΦΗ και έτσι έγινε ο μακροβιότερος ξένος προπονητής σε πάγκο ελληνικής ομάδας.

Στην καριέρα του κατάφερε να κατακτήσει το κύπελλο Ελλάδας με τον ΟΦΗ το 1987, ενώ στη συνέχεια έκατσε στον πάγκο της ΑΕΚ, του ΑΠΟΕΛ, του Ηρακλή και της Παναχαϊκής.

Τα τελευταία χρόνια ζούσε στο χωριό Ελιά της Κρήτης μαζί με την σύζυγο του Κατερίνα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΝΣ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Αθλητισμός / Ολυμπιακοί Αγώνες: Πώς η απαγόρευση των τρανς γυναικών θα μπορούσε να επηρεάσει όλες τις γυναίκες αθλήτριες

Η νέα πολιτική της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για γενετικό έλεγχο των αθλητριών, που στοχεύει στον αποκλεισμό τρανς γυναικών, προκαλεί αντιδράσεις, καθώς ειδικοί και αθλήτριες προειδοποιούν ότι μπορεί να επηρεάσει όχι μόνο τις τρανς και intersex γυναίκες, αλλά συνολικά τη συμμετοχή όλων των γυναικών στον αθλητισμό
THE LIFO TEAM