Πέμπτη η Ντουντουνάκη με πανελλήνιο ρεκόρ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης

Πέμπτη η Ντουντουνάκη με πανελλήνιο ρεκόρ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης Facebook Twitter
0

Με μία εκπληκτική εμφάνιση και πανελλήνιο ρεκόρ η Άννα Ντουντουνάκη έκανε αισθητή την παρουσία της στα 100μ. πεταλούδα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κολύμβησης της Γλασκόβης.

Η αθλήτρια του ΠΑΟΚ τερμάτισε πέμπτη, ανεβαίνοντας μία θέση σε σχέση με την προ διετίας διοργάνωση στο Λονδίνο, το κυριότερο όμως είναι ότι «κατέβασε» πάνω από μισό δευτερόλεπτο το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ, τερματίζοντας σε 57.67 (είχε 58.25 από την 1η Ιουλίου και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στον Αλιμο).

Με την επίδοση αυτή η 23χρονη Χανιώτισσα μπορεί πλέον να λογίζεται ως μέρος της ελίτ του αγωνίσματος και να βάλει πλώρη για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες.

Η Σάρα Σιέστρεμ δεν είχε αντίπαλο, όπως αναμενόταν άλλωστε, και αναδείχθηκε για τέταρτη φορά πρωταθλήτρια Ευρώπης στο αγώνισμα. Η 25χρονη Σουηδή τερμάτισε σε 56.13, περισσότερο από ένα δευτερόλεπτο μακριά από τη δεύτερη, τη Ρωσίδα Σβετλάνα Τσίμροβα (57.30). Την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε η Ιταλίδα Ελενα Ντι Λίντο με 57.58.

Έβδομος ο Χρήστου στα 50μ. ύπτιο, το χρυσό με παγκόσμιο ρεκόρ ο Κολεσνίκοφ

Την έβδομη θέση κατέλαβε ο Απόστολος Χρήστου στα 50μ. ύπτιο. Ο Ελληνας αθλητής δεν κατάφερε να επαναλάβει κούρσα ανάλογη με τον χθεσινό (3/8) ημιτελικό, όπου είχε κάνει 24.96, και τερμάτισε σε 25.14.

Σε κάθε περίπτωση, ο πρωταθλητής του Ολυμπιακού είχε επιτυχημένη παρουσία στο συγκεκριμένο αγώνισμα (το 2016 στο Λονδίνο ήταν 10ος) και πλέον στρέφει την προσοχή του στο μεγάλο του στόχο, το 100άρι ύπτιο, όπου ξεκινά αύριο (4/8) το πρωί την προσπάθεια να υπερασπιστεί το μετάλλιο που είχε κατακτήσει στην προηγούμενη διοργάνωση.

Ο τελικός των 50μ. ύπτιο επιφύλαξε και το δεύτερο παγκόσμιο ρεκόρ της ημέρας (και συνολικά των αγώνων), καθώς ο 18χρονος Ρώσος Κλιμέντ Κολεσνίκοφ πήρε το χρυσό μετάλλιο με 24.00, καταρρίπτοντας το 24.04 του Βρετανού Λίαμ Τάνκοκ, που «άντεχε» από τις 2 Αυγούστου 2009 και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ρώμης.

Τη δεύτερη θέση πήρε ο Ρουμάνος Ρόμπερτ-Αντρέι Γκλίντα με 24.55 και την τρίτη ο Ιρλανός Σέιν Ράιαν με 24.64

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέλος ο Ρουί Βιτόρια από τον Παναθηναϊκό μετά το κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα

Αθλητισμός / Τέλος ο Ρουί Βιτόρια από τον Παναθηναϊκό μετά το κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα

Η πρόκριση επί της Σαχτάρ και της Σαμσουνσπόρ που οδήγησαν τον Παναθηναϊκό στη League Phase του Europa League δεν στάθηκαν αρκετά για να αντισταθμίσει το απογοητευτικό ξεκίνημα στις εγχώριες διοργανώσεις
LIFO NEWSROOM
Πίκρα Αταμάν παρά το ασημένιο της Τουρκίας στο Eurobasket: «Δεν βλέπω κάτι θετικό όταν χάνουμε»

Αθλητισμός / Πίκρα Αταμάν παρά το ασημένιο της Τουρκίας στο Eurobasket: «Δεν βλέπω κάτι θετικό όταν χάνουμε»

Μετά το τέλος του ματς στη συνέντευξη τύπου ο Εργκίν Αταμάν δεν είχε όρεξη για πολύ κουβέντα, τονίζοντας ότι η ομάδα του έχασε ένα ματς που έλεγχε από την αρχή
LIFO NEWSROOM
Eurobasket 2025: Η πρώτη ανάρτηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο μετά το χάλκινο μετάλλιο

Αθλητισμός / Eurobasket 2025: Η πρώτη ανάρτηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο μετά το χάλκινο μετάλλιο

Ο 30χρονος σούπερ σταρ κοινοποίησε φωτογραφίες με τη μητέρα του, τα αδέρφια του, τη γυναίκα και τα παιδιά του, αλλά και στιγμές από την πορεία της Εθνικής Ελλάδας μέχρι το βάθρο του Eurobasket
LIFO NEWSROOM