Πέμπτη η Ντουντουνάκη με πανελλήνιο ρεκόρ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης

Πέμπτη η Ντουντουνάκη με πανελλήνιο ρεκόρ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης Facebook Twitter
0

Με μία εκπληκτική εμφάνιση και πανελλήνιο ρεκόρ η Άννα Ντουντουνάκη έκανε αισθητή την παρουσία της στα 100μ. πεταλούδα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κολύμβησης της Γλασκόβης.

Η αθλήτρια του ΠΑΟΚ τερμάτισε πέμπτη, ανεβαίνοντας μία θέση σε σχέση με την προ διετίας διοργάνωση στο Λονδίνο, το κυριότερο όμως είναι ότι «κατέβασε» πάνω από μισό δευτερόλεπτο το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ, τερματίζοντας σε 57.67 (είχε 58.25 από την 1η Ιουλίου και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στον Αλιμο).

Με την επίδοση αυτή η 23χρονη Χανιώτισσα μπορεί πλέον να λογίζεται ως μέρος της ελίτ του αγωνίσματος και να βάλει πλώρη για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες.

Η Σάρα Σιέστρεμ δεν είχε αντίπαλο, όπως αναμενόταν άλλωστε, και αναδείχθηκε για τέταρτη φορά πρωταθλήτρια Ευρώπης στο αγώνισμα. Η 25χρονη Σουηδή τερμάτισε σε 56.13, περισσότερο από ένα δευτερόλεπτο μακριά από τη δεύτερη, τη Ρωσίδα Σβετλάνα Τσίμροβα (57.30). Την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε η Ιταλίδα Ελενα Ντι Λίντο με 57.58.

Έβδομος ο Χρήστου στα 50μ. ύπτιο, το χρυσό με παγκόσμιο ρεκόρ ο Κολεσνίκοφ

Την έβδομη θέση κατέλαβε ο Απόστολος Χρήστου στα 50μ. ύπτιο. Ο Ελληνας αθλητής δεν κατάφερε να επαναλάβει κούρσα ανάλογη με τον χθεσινό (3/8) ημιτελικό, όπου είχε κάνει 24.96, και τερμάτισε σε 25.14.

Σε κάθε περίπτωση, ο πρωταθλητής του Ολυμπιακού είχε επιτυχημένη παρουσία στο συγκεκριμένο αγώνισμα (το 2016 στο Λονδίνο ήταν 10ος) και πλέον στρέφει την προσοχή του στο μεγάλο του στόχο, το 100άρι ύπτιο, όπου ξεκινά αύριο (4/8) το πρωί την προσπάθεια να υπερασπιστεί το μετάλλιο που είχε κατακτήσει στην προηγούμενη διοργάνωση.

Ο τελικός των 50μ. ύπτιο επιφύλαξε και το δεύτερο παγκόσμιο ρεκόρ της ημέρας (και συνολικά των αγώνων), καθώς ο 18χρονος Ρώσος Κλιμέντ Κολεσνίκοφ πήρε το χρυσό μετάλλιο με 24.00, καταρρίπτοντας το 24.04 του Βρετανού Λίαμ Τάνκοκ, που «άντεχε» από τις 2 Αυγούστου 2009 και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ρώμης.

Τη δεύτερη θέση πήρε ο Ρουμάνος Ρόμπερτ-Αντρέι Γκλίντα με 24.55 και την τρίτη ο Ιρλανός Σέιν Ράιαν με 24.64

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ