Άναψε η Ολυμπιακή Φλόγα στην Αρχαία Ολυμπία - Για τους Χειμερινούς Αγώνες στο Πεκίνο (Φωτογραφίες)

αφή της Oλυμπιακής Φλόγας Facebook Twitter
Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi
0

Ολοκληρώθηκε, στην Αρχαία Ολυμπία, η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Χειμερινούς Αγώνες του 2022, που θα φιλοξενηθούν στο Πεκίνο (4-20 Φεβρουαρίου).

Η Τελετή πραγματοποιήθηκε στην Αρχαία Ολυμπία, σύμφωνα με το παραδοσιακό τελετουργικό, αλλά χωρίς την παρουσία κοινού, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την Covid-19.

Η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι, από τις ακτίνες του ήλιου στον ναό της Ηρας στην Αρχαία Ολυμπία, λίκνο των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων. 

αφή της Oλυμπιακής Φλόγας Facebook Twitter
Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi
αφή της Oλυμπιακής Φλόγας Facebook Twitter
Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi
αφή της Oλυμπιακής Φλόγας Facebook Twitter
Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

Παρόντες, ήταν η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, εκπρόσωποι της ελληνικής και της κινέζικης Ολυμπιακής Επιτροπής και διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι.

Για δεύτερη διαδοχική (σ.σ. προηγήθηκε η Αφή της Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο) και τρίτη στην Ιστορία των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, η παραδοσιακή Τελετή διεξήχθη χωρίς την παρουσία θεατών. Η πρώτη φορά, συνέβη το 1984, όταν η Ελλάδα θέλησε με τον τρόπο αυτόν, να διαμαρτυρηθεί για τον εμπορικό χαρακτήρα των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λος Άντζελες.

αφή της Oλυμπιακής Φλόγας Facebook Twitter
Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi
Πεκίνο 2022: Αναψε η Ολυμπιακή Φλόγα στην Αρχαία Ολυμπία - Για τους Χειμερινούς Αγώνες (Φωτογραφίες) Facebook Twitter
Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

Η ηθοποιός Ξανθή Γεωργίου, ως Ελληνίδα ιέρεια, άναψε την Φλόγα με τον παραδοσιακό τρόπο, χάρη στις ακτίνες του ήλιου που περνούσαν από ένα κάτοπτρο.

Τρεις ακτιβιστές, υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εισήλθαν στον χώρο του αρχαίου  σταδίου και ναού όπου ανάβει παραδοσιακά η Ολυμπιακή Φλόγα και προσπάθησαν να ξεδιπλώσουν ένα πανό αμέσως μετά την Αφή, όμως απομακρύνθηκαν από τους άνδρες ασφαλείας. 

αφή της Oλυμπιακής Φλόγας Facebook Twitter
Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi
Πεκίνο 2022: Αναψε η Ολυμπιακή Φλόγα στην Αρχαία Ολυμπία - Για τους Χειμερινούς Αγώνες (Φωτογραφίες) Facebook Twitter
Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

«Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε ακόμα, οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου 2022 θα είναι μια σημαντική στιγμή για να φέρουμε τον κόσμο κοντά σε ένα πνεύμα ειρήνης, φιλίας και αλληλεγγύης. Οπως έχει δείξει, σαφώς, η παγκόσμια πανδημία του κορωνοϊού, δεν μπορούμε παρά να αντιμετωπίσουμε με αλληλεγγύη τις πολλές προκλήσεις αυτού του κόσμου. Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς αλληλεγγύη», δήλωσε χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ.

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου θα ζητά από τις αθλήτριες να αποδεικνύουν το βιολογικό τους φύλο μέσω τεστ DNA

Αθλητισμός / Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου θα ελέγχει το βιολογικό φύλο των αθλητριών με τεστ DNA

«Για να αγωνιστείς στη γυναικεία κατηγορία, πρέπει να είσαι βιολογικά γυναίκα. Η ταυτότητα φύλου δεν μπορεί να υπερισχύει της βιολογίας», δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Sebastian Coe
LIFO NEWSROOM
Η Αγγλία κατέκτησε το Euro γυναικών για δεύτερη συνεχόμενη φορά

Αθλητισμός / Η Αγγλία κατέκτησε το Euro γυναικών για δεύτερη συνεχόμενη φορά

Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση εκεί που το 1-1 δεν άλλαξε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο νικητής να κριθεί στην διαδικασία των πέναλτι, εκεί που η Αγγλία ήταν πιο ψύχραιμη και αποφασιστική στις εκτελέσεις
LIFO NEWSROOM
Στέφανος Τσιτσιπάς: «Ο μόνος που μπορεί να τον προπονήσει είναι ο πατέρας του» λέει ο Ιβανίσεβιτς

Αθλητισμός / Στέφανος Τσιτσιπάς: «Ο μόνος που μπορεί να τον προπονήσει είναι ο πατέρας του» λέει ο Ιβανίσεβιτς

«Όλα όσα είπα, τα είχα ήδη πει και στον ίδιο. Δεν μιλούσα πίσω από την πλάτη του» δήλωσε ο Κροάτης προπονητής μετά το τέλος της συνεργασίας του με τον Έλληνα πρωταθλητή
LIFO NEWSROOM