Παρί Σεν Ζερμέν: Παίκτης καλείται να εξηγήσει γιατί δεν έπαιξε σε ματς με μήνυμα κατά της ομοφοβίας

Παρί Σεν Ζερμέν: Παίκτης καλείται να εξηγήσει δεν έπαιξε σε ματς με μήνυμα κατά της ομοφοβίας Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Παίκτης της Παρί Σεν Ζερμέν κλήθηκε από τη γαλλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου να απαντήσει γιατί δεν έπαιξε σε ματς με φανέλες στις οποίες οι αριθμοί ήταν στα χρώματα του ουράνιου τόξου, ως μήνυμα κατά της ομοφοβίας. 

Ο Ιντρισά Γκεγέ δεν έπαιξε στο εν λόγω ματς επειδή δεν ήθελε να φορέσει φανέλα με τον αριθμό στα χρώματα του ουράνιου τόξου, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Associated press. 

Η επιτροπή δεοντολογίας της γαλλικής ομοσπονδίας έστειλε στον Γκεγέ επιστολή, με την οποία τον καλεί να διευκρινίσει γιατί απουσίασε από το παιχνίδι του περασμένου Σαββάτου, σύμφωνα με το Associated Press. Η επιτροπή πρότεινε στον Σενεγαλέζο διεθνή ποδοσφαιριστή να φωτογραφηθεί με την εν λόγω φανέλα, αν οι εικασίες για την απουσία του δεν είναι αληθείς. 

«Η απουσία σας οδήγησε σε πολλές εικασίες που έχουν ερμηνευθεί ευρέως ως άρνηση να μετάσχετε σε αυτή την προσπάθεια να υπάρξει ευαισθητοποίηση για τη μάχη κατά των διακρίσεων», έγραψε στην επιστολή ο επικεφαλής της επιτροπής, Πατρίκ Αντόν. 

Ο Γκεγέ ταξίδεψε στο Μονπελιέ με την ομάδα για το παιχνίδι, δεν μετείχε σε αυτό. Ο προπονητής της Παρί Σεν Ζερμέν, Μαουρίσιο Ποκετίνο, επικαλέστηκε «προσωπικούς λόγους» για να εξηγήσει την απουσία του μέσου από το ματς. 

«Είτε αυτές οι εικασίες είναι αβάσιμες, και σε αυτή την περίπτωση σας ζητάμε να εκφραστείτε χωρίς καθυστέρηση προκειμένου να σταματήσετε αυτές τις φήμες. Σας καλούμε για παράδειγμα να συνοδεύσετε το μήνυμά σας με μια φωτογραφία στην οποία θα φοράτε την εν λόγω φανέλα», έγραψε ο Άντον. 

«Είτε αυτές οι φήμες είναι αληθείς. Σε αυτή την περίπτωση, σας καλούμε να αξιολογήσετε τον αντίκτυπο των ενεργειών σας και του πολύ σοβαρού λάθους που διαπράχθηκε. Η μάχη κατά των διακρίσεων που επηρεάζει διάφορες μειονότητες είναι ζωτικής σημασίας και μια διαρκής. Είτε είναι το χρώμα του δέρματος, η θρησκεία, ο σεξουαλικός προσανατολισμός ή άλλες διαφορές, όλες οι διακρίσεις έχουν την ίδια βάση: την απόρριψη των άλλων», επεσήμανε στην επιστολή. 

Για δεύτερη διαδοχική σεζόν γαλλικοί σύλλογοι κλήθηκαν να βάλουν φανέλες με αριθμούς στα χρώματα της σημαίας του ουράνιου τόξου, ενός συμβόλου του ΛΟΑΤΚΙ κινήματος. Ο Γκεγέ απουσίασε και από το αντίστοιχο περσινό ματς. 

«Αρνούμενος να πάρετε μέρος σε αυτή την προσπάθεια, επικυρώνετε τη συμπεριφορά των διακρίσεων και την απόρριψη των άλλων, όχι μόνο εκείνων που είναι ενάντια σε εκείνους που ανήκουν στο ΛΟΑΤΚΙ+ κίνημα. Ο αντίκτυπος του ποδοσφαίρου στην κοινωνία και ο τρόπος που οι παίκτες είναι πρότυπα για εκείνους που τους θαυμάζουν δίνει σε όλους μας μια αίσθηση ευθύνης. Ελπίζουμε αυτή η επιστολή να σας κάνει να συνειδητοποιήσετε το γεγονός ότι πρέπει να ξεκαθαρίσετε τη θέση σας ή να επανορθώσετε», ανέφερε ακόμη η επιστολή προς τον ποδοσφαιριστή. 

Ο πρόεδρος της Σενεγάλης από την άλλη, Μάκι Σαλ, εξέφρασε την υποστήριξή του στον Ιντρισά Γκεγέ. «Οι θρησκευτικές πεποιθήσεις του πρέπει να γίνουν σεβαστές», έγραψε στο Twitter. «Δεν είναι ομοφοβικός, δεν θέλει η εικόνα του να συνδεθεί για την προώθηση της ομοφυλοφιλίας, αφήστε τον ήσυχο», υποστήριξε από την άλλη ο πρώην πρωθυπουργός της Σενεγάλης Αμπντούλ Μπαγιέ. Στη Σενεγάλη οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις θεωρούνται έγκλημα που μπορεί να τιμωρηθεί με ποινή φυλάκισης έως πέντε ετών. 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ