Παρέμβαση την τελευταία στιγμή - Με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος η εθνική ομάδα στο Μινσκ

Παρέμβαση την τελευταία στιγμή - Με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος η εθνική ομάδα στο Μινσκ Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Μετά από την  εθνική ομάδα στίβου θα μεταβεί τελικά στο Μινσκ με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος μετά από παρέμβαση του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη και του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Ρήγα.

Νωρίτερα σήμερα, με ανακοίνωσή του, ο ΣΕΓΑΣ έκανε γνωστό ότι η ελληνική ομάδα δεν θα ταξίδευε στη Λευκορωσία καθώς στάθηκε αδύνατο να βρεθούν αεροπορικά εισιτήρια ζητώντας συγγνώμη από αθλητές και προπονητές. 

Πριν από λίγο ο ΣΕΓΑΣ ανακοίνωσε με έκτακτη ενημέρωση πως η ελληνική ομάδα στίβου θα μεταβεί κανονικά στο Μινσκ για τους 2ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες, ύστερα από παρέμβαση της ελληνικής κυβέρνησης, που θα διαθέσει στην ομάδα του στίβου το πρωθυπουργικό αεροπλάνο. Ο ΣΕΓΑΣ αναφέρει πως θα ακολουθήσει αναλυτική ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ για τη μη εύρεση εισιτηρίων 

«O Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος μόλις ενημερώθηκε από τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη για την αδυναμία εξεύρεσης του κατάλληλου αριθμού εισιτηρίων προκειμένου να μεταβεί η Εθνική Ομάδα στίβου στο Μινσκ, έδωσε εντολή για τη μετακίνηση της με τη χρήση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους.

Εκφράζοντας και πάλι τις ευχαριστίες μας στον πρωθυπουργό και τον Υφυπουργό Αθλητισμού, επιθυμούμε να διευκρινίσουμε για μία ακόμα φορά ότι:

- Υπεύθυνη για τη διοργάνωση είναι η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και όχι ο ΣΕΓΑΣ. Αυτή όφειλε να διευθετήσει εγκαίρως όλα τα θέματα που σχετίζονται με τον συγκεκριμένο αγώνα. πρωτίστως τα εισιτήρια και την αγωνιστική εμφάνιση των αθλητριών και αθλητών.

- Η ΕΟΕ ενημέρωσε τον ΣΕΓΑΣ στις 18 Απριλίου (ενώ θα έπρεπε πολύ νωρίτερα) ότι θα έπρεπε κάθε ομοσπονδία χωριστά να προχωρήσει στην έκδοση των εισιτηρίων για το Μινσκ.

- Αμέσως μόλις ενημερωθήκαμε προχωρήσαμε στη διενέργεια του απαραίτητου διαγωνισμού (όπως προβλέπεται για δαπάνη μεγάλου ύψους). Δυστυχώς ο διαγωνισμός υπήρξε άγονος, λόγω του ότι κανένα πρακτορείο δεν μπορούσε να εξασφαλίσει τα απαιτούμενα εισιτήρια.

- Μετά το γεγονός αυτό προχωρήσαμε σε απευθείας διαπραγματεύσεις με ταξιδιωτικά πρακτορεία και αεροπορικές εταιρείες αναζητώντας μεμονωμένα εισιτήρια και κλείνοντας όσες θέσεις βρήκαμε (ακόμα και με πτήσεις μέσω τρίτων χωρών και με πτήσεις που απαιτούσαν στη συνέχεια οδική μετακίνηση). Παρ' όλα αυτά δεν καλύφθηκε πλήρως ο αριθμός των απαιτούμενων εισιτηρίων.

- Μας αιφνιδίασε δυσάρεστα η ανακοίνωση της ΕΟΕ που μιλούσε για "απόφαση του ΣΕΓΑΣ". Το ότι δεν υπάρχουν εισιτήρια είναι πραγματικό γεγονός. Τι απόφαση μπορούσε να πάρει η Ομοσπονδία; Να στείλει την ομάδα χωρίς εισιτήρια;

- Τέλος, επισημαίνουμε ότι μόλις χθες ενημερωθήκαμε από την ΕΟΕ ότι δεν μπορεί να προμηθεύσει αθλήτριες και αθλητές με αγωνιστική εμφάνιση, οπότε και για το θέμα αυτό πρέπει να φροντίσουν οι Ομοσπονδίες. Προφανώς θα δώσουμε λύση και στο θέμα αυτό, τονίζουμε όμως ότι (όπως θα έπρεπε να γνωρίζει η ΕΟΕ) κάθε οργανωμένη σωστά Ομοσπονδία παραγγέλνει το υλικό της κάθε αγωνιστικής περιόδου τουλάχιστον ένα χρόνο πριν στην εταιρεία αθλητικών ειδών με την οποία συνεργάζεται.

Εκφράζουμε και πάλι την ικανοποίηση μας για την πρωθυπουργική παρέμβαση που έδωσε λύση στο πρόβλημα, συστήνουμε με απεριόριστα καλή διάθεση στην ΕΟΕ να είναι περισσότερο προσεκτική στις ανακοινώσεις της και ευχόμαστε στις αθλήτριες, τους αθλητές και τους προπονητές της Εθνικής μας Ομάδας καλή επιτυχία».

Η δήλωση του Προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρου Καπράλου

«Με μεγάλη λύπη μου πληροφορήθηκα την απόφαση του ΣΕΓΑΣ να μην υπάρχει ελληνική εκπροσώπηση στους αγώνες στίβου του Μινσκ, επειδή δεν βρέθηκαν τα αεροπορικά εισιτήρια. Από όλη αυτή την υπόθεση, οι μεγάλοι χαμένοι είναι οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες που δεν θα βιώσουν την εμπειρία της συμμετοχής σε μεγάλους αγώνες. Μάλιστα για ορισμένους που ενδεχομένως δεν θα καταφέρουν να πιάσουν το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αυτή θα ήταν η σπουδαία ευκαιρία να ζήσουν τον παλμό μίας μεγάλης διοργάνωσης. Είναι κρίμα που αφαίρεσαν αυτή τη δυνατότητα από τους αθλητές του στίβου, ειδικά σε μία ιστορική στιγμή, καθώς θα μετείχαν για πρώτη φορά στην εφαρμογή της νέας μορφής των αγώνων του στίβου, του DNA, σε μεγάλους αγώνες. Σε αυτούς τους αγώνες που θα πάρουν μέρος 4000 αθλητές από τις 50 χώρες της Ευρώπης».

Αθλητισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ να παραιτηθεί σύσσωμο για αυτό το πολύ ντροπιαστικό πράγμα που έκανε και τα μέλη του να μην ασχοληθούν ξανά με τον αθλητισμό. Ανίκανοι. Ειλικρινά, δεν νιώθουν καμία ντροπή απέναντι στους αθλητές αυτούς όταν τους κοιτάνε; Το ξέρουν ότι η φήμη προηγειται συνήθως και τους Έλληνες αθλητές θα τους βλέπουν ως τους φτωχούς συγγενείς της διοργάνωσης που πήραν μέρος επειδή τους λυπήθηκαν κάποιοι Υπουργοί; 50 κράτη, 4000 αθλητές. Θέλω να μάθω αν υπήρξε μία έστω άλλη χώρα που σε διάστημα ΔΥΟ ΜΗΝΏΝ δεν μπόρεσε να βρει αεροπορικά εισιτήρια (!!!!) στους αθλητές του. Για έργα ξέρω αλλά πάντως το ότι πρέπει να βγάζουν διαγωνισμό στον αέρα ακόμα και για μερικά εισιτήρια, τι να πω. Και καλά, ούτε ΜΊΑ εταιρία δεν θέλησε να συμμετάσχει; Αυτό είναι απίστευτο. Οι τρεις ελληνικές αλήθεια αδιαφόρησαν πλήρως; Τέλος, τι πάει να πει πως δεν υπήρξε επιθυμητό απότελεσμα όταν συζήτησαν προσφορές απευθείας με ταξιδιωτικά; ΔΕΝ νοείται να μην βρήκαν ούτε μία πτήση. Εγώ πιστεύω το ΔΣ ήθελε απλά πάρα πολύ φθηνά εισιτήρια όπου κανένα ταξιδιώτικο δεν δέχτηκε να πέσει στα παζάρια τόσο χαμηλά. Τώρα είναι καλύτερα με το πρωθυπουργικό που κοστίζει το ίδιο ή και παραπάνω; Τουλάχιστον οι αθλητές θα απολαυσουν απευθείας πτήση και πολυτελής μετάβαση.