Η Μαρτίνα Ναβρατίλοβα πήρε θέση για το σάλο που ξέσπασε με τη συμπεριφορά της Σερένα Γουίλιμας κατά τη διάρκεια του αμερικανικού τελικού και δεν υποστήριξε, όπως πολλοί ανέμεναν, την κορυφαία αθλήτρια.

 

Σε άρθρο της στην εφημερίδα «The New York Times», η θρυλική τενίστρια των 18 Γκραν Σλαμ, δήλωσε πως η Σερένα θα έπρεπε να δείξει αυτοέλεγχο και να μην χάσει την ψυχραιμία της. Είπε πως ήταν λάθος η συμπεριφορά της και πως ξεπέρασε το όριο, αν και στο μακροσκελές της άρθρο παραδέχτηκε πως τα στάνταρτς είναι διπλά στο χώρο.

 

«Δεν πιστεύω ότι είναι καλή ιδέα να εφαρμόσουμε ένα πρότυπο που θα λέει πως αν οι άνδρες μπορούν να τη γλιτώνουν, τότε το ίδιο θα πρέπει να ισχύει και για τις γυναίκες», είπε τονίζοντας πως η λάθος συμπεριφορά είναι λάθος και για τα δύο φύλα.

 

«Αντίθετα, νομίζω ότι το ερώτημα που πρέπει να θέσουμε στον εαυτό μας είναι το εξής: Ποιος είναι ο σωστός τρόπος να συμπεριφερόμαστε για να τιμήσουμε το άθλημά μας και να σεβόμαστε τους αντιπάλους μας», σχολιάζει.

 

«Αυτό είναι το είδος της συμπεριφοράς που κανείς δεν πρέπει να δείχνει στο γήπεδο. Υπήρξαν πολλές φορές όταν έπαιζα που ήθελα να σπάσω τη ρακέτα μου σε χίλια κομμάτια. Τότε σκέφτηκα πως υπάρχουν παιδιά που με παρακολουθούν. Και συγκρατήθηκα...», αναφέρει σε άλλη σημείο η Ναβρατίλοβα.

 

«Ο παίκτης είναι υπεύθυνος για τη συμπεριφορά του προπονητή του. Και δεν έχει σημασία αν ο παίκτης είδε ή άκουσε τις οδηγίες που δόθηκαν. Σε κάθε περίπτωση, εξακολουθεί να είναι μια παραβίαση», έγραψε η Ναβρατίλοβα σχετικά με την ποινή για το coaching που δέχτηκε η Γουίλιαμς.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr