Παραιτείται ο Μπαρτομέου «αν έτσι μείνει ο Μέσι» - Το τηλεφώνημα σε Νεϊμάρ για Σίτι

Παραιτείται ο Μπαρτομέου «αν έτσι μείνει ο Μέσι» - Το τηλεφώνημα σε Νεϊμάρ για Σίτι Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Γιόσεπ Μαρία Μπαρτομέου, είναι έτοιμος να παραιτηθεί, αν ο Λιονέλ Μέσι παραμείνει κάτοικος Βαρκελώνης.

Κατά τον ισπανικό σταθμό TV3 αυτή θα είναι η επόμενη κίνηση του επικεφαλής των «μπλαουγκράνα», που θεωρείται ως ο υπεύθυνος για την απόφαση του Αργεντινού να εγκαταλείψει το σύλλογο.

Σύμφωνα με τον ίδιο ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό, ωστόσο, ο Μπαρτομέου έχει θέσει μια προϋπόθεση προκειμένου να αποχωρήσει αμέσως από την προεδρία: ο Μέσι θα πρέπει να βγει δημόσια και να επιβεβαιώσει ότι ο πρόεδρος είναι το κύριο πρόβλημα για το οποίο αποφάσισε να αποχωρήσει από το σύλλογο.

Αν συμβεί αυτό ο Μπαρτομέου θα παραιτηθεί, όχι όμως και το διοικητικό συμβούλιο, που θα συνεχίσει να ηγείται του συλλόγου ως τις εκλογές, με προσωρινό πρόεδρο.

Ο Μπαρτομέου θα ήταν πρόθυμος να παραιτηθεί, αρκεί να διασφαλιστεί η συνέχεια του Μέσι στο πρότζεκτ του συλλόγου, το οποίο σήμερα φαίνεται πολύ περίπλοκο.

Σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του «ψύλλου», το πρόβλημα υπερβαίνει κατά πολύ έναν πρόεδρο κι έχει πολύ βαθύτερες ρίζες, καθώς ο σούπερ σταρ των Καταλανών δεν αισθάνεται μέρος του έργου του νέου προπονητή, Ρόναλντ Κούμαν.

Τηλεφώνημα Μέσι σε Νεϊμάρ για Σίτι

«Ο Μέσι τηλεφώνησε στον Νεϊμάρ λέγοντάς του να αφήσει την Παρί ΣΖ, προκειμένου να αγωνιστούν μαζί στην Μάντσεστερ Σίτι, έχοντας προπονητή τον Πεπ Γκουαρντιόλα», αποκαλύπτει το ESPN της Βραζιλίας, σημειώνοντας τις εξαιρετικές σχέσεις που διατηρούν οι δύο παίκτες.

Η ισπανική εφημερίδα AS, σημειώνει από τη μεριά της, ότι οι όροι που υπάρχουν στο συμβόλαιο του Αργεντινού σούπερ σταρ με την Μπαρτσελόνα, επιτρέπουν σε FIFA και UEFA να μην συμμετάσχουν στην διαμάχη.

«Αμφότερες γνωρίζουν ότι σε περίπτωση διαφωνίας, έχει συμφωνηθεί μεταξύ των μερών, να αποφασίσουν τα ισπανικά δικαστήρια. Αυτό απελευθερώνει και τους δύο ποδοσφαιρικούς οργανισμούς από το να πρέπει να παρέμβουν σε μια σύγκρουση που θα είναι μακρά και επώδυνη. Αυτό είναι μία ανακούφιση, μιας και δεν τους άρεσε ποτέ το σύστημα των ρητρών καταγγελίας που εφαρμόζεται στην Ισπανία, δεδομένου ότι παράγει το αντίθετο αποτέλεσμα από το επιθυμητό: εγγύηση πλήρους συμμόρφωσης με τους όρους του συμβολαίου», αναφέρουν οι Ισπανοί.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ