Παναθηναϊκός - Άρης: Γυναίκα διαιτητής για πρώτη φορά στην ιστορία του Κυπέλλου Ελλάδας

Παναθηναϊκός - Άρης: Γυναίκα διαιτητής για πρώτη φορά στην ιστορία του Κυπέλλου Facebook Twitter
Φωτ: ΑΠΕ
0

Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας επιφύλαξε την έκπληξη για τον τελευταίο αγώνα της περιόδου, ορίζοντας για πρώτη φορά στην ιστορία του Κυπέλλου Ελλάδας γυναίκα διαιτητή.

Συγκεκριμένα, η ΚΕΔ επέλεξε την Γαλλίδα Στεφανί Φραπάρ για την καταληκτική αναμέτρηση της διοργάνωσης το Σάββατο 25 Μαΐου (20:30) στο Πανθεσσαλικό στάδιο, ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Άρη.

Η Φραπάρ, ούτως ή άλλως, έχει περάσει στην Ιστορία του ποδοσφαίρου καθώς είναι η πρώτη γυναίκα διαιτητής που διηύθυνε παιχνίδι τελικής φάσης Παγκοσμίου Κυπέλλου Ανδρών. Αυτό συνέβη στο Μουντιάλ του Κατάρ, το 2022, όταν σφύριξε στην αναμέτρηση Γερμανία-Κόστα Ρίκα. Επίσης, υπήρξε η πρώτη γυναίκα διαιτητής σε τελικό Κυπέλλου Γαλλίας, σε αγώνες του πρωταθλήματος (Ligue 1), στο Champions League Ανδρών και το Europa League.  Η Στεφανί Φραπάρ αναδείχθηκε καλύτερη διαιτητής στον κόσμο το 2019, το 2020, το 2021 και το 2022.

Τη διαιτητική ομάδα του εφετινού τελικού συμπληρώνουν οι Μικαέλ Μπερσεμπρί (α΄ βοηθός), Στίβεν Τορεγκρόσα (β΄ βοηθός), Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (4ος διαιτητής), Χαμίντ Γκεναουί (VAR), Κωνσταντίνος Ψάρρης (AVAR) και Ελένη Λαμπαδαρίου (παρατηρητής).

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανία: Θύελλα αντιδράσεων από Νάγκελσμαν και Κίμιχ για το ρατσιστικό γκάλοπ του κρατικού ARD

Αθλητισμός / Γερμανία: Θύελλα αντιδράσεων από Νάγκελσμαν και Κίμιχ για το ρατσιστικό γκάλοπ του κρατικού ARD

Το γκάλοπ σε 1.304 τυχαία επιλεγμένους συμμετέχοντες ρωτούσε αν θα προτιμούσαν να δουν περισσότερους ποδοσφαιριστές με λευκό δέρμα να παίζουν για τη Γερμανία
NEWSROOM