Παναγόπουλος: Με τα σημερινά δεδομένα, ο Μαραθώνιος της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί

Παναγόπουλος: Με τα σημερινά δεδομένα, ο Μαραθώνιος της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Με βάση τα σημερινά δεδομένα, ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας θα διεξαχθεί τον Νοέμβριο, δήλωσε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας στίβου (ΣΕΓΑΣ), Κώστας Παναγόπουλος.

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας- που έχει γιγαντωθεί τα τελευταία χρόνια, φέρνοντας χιλιάδες επισκέπτες αλλά και έσοδα στην πρωτεύουσα- έχει προγραμματιστεί για τις 8 Νοεμβρίου. «Με τα σημερινά δεδομένα και ελπίζοντας ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν θετικά στο υγειονομικό επίπεδο, ο ΑΜΑ θα πραγματοποιεί. Βεβαίως όχι με τις ίδιες συμμετοχές και τους ίδιους όρους με τα προηγούμενα χρόνια», δήλωσε ο κ. Παναγόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Θα παρακολουθήσουμε τις εξελίξεις και ανάλογα με την υγειονομική εξέλιξη θα προβούμε σε επίσημες ανακοινώσεις στα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου. Η κατεύθυνσή μας είναι η πραγματοποίηση του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας τον Νοέμβριο, κάτω από τους όρους και τις προϋποθέσεις που θα θέσουν οι ειδικοί», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ.

Την περασμένη εβδομάδα, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης ανακοίνωσε τους όρους με τους οποίους θα γίνει η επιστροφή των αθλητών στις προπονήσεις, από την Τρίτη. Όμως, σε ό,τι αφορά τη διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων όπως οι μαραθώνιοι, τόνισε ότι δεν μπορούν να γίνουν ανακοινώσεις.

«Δεν είμαστε σε θέση να δώσουμε οποιαδήποτε διαβεβαίωση για αθλητικές διοργανώσεις δήμων ή άλλων φορέων όπως μαραθωνίους, μαζικό αθλητισμό, ούτε και για λειτουργία καμπ και κατασκηνώσεων», είχε αναφέρει ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Σε ό,τι αφορά την υπόλοιπη αγωνιστική δράση του στίβου, ο Κώστας Παναγόπουλος δήλωσε πως στόχος της ομοσπονδίας είναι να διεξαχθούν τα Πανελλήνια πρωταθλήματα όλων των ηλικιακών κατηγοριών, όπως και κάποιοι άλλοι αγώνες «εφόσον εξελιχθούν όλα ομαλά στο κομμάτι της δημόσιας υγείας, αφού αυτό είναι το μείζον και το πρωταρχικό μέλημα μας».

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ