Ομάρ Ελαμπντελαουί: Ήμουν τυφλός μετά το ατύχημα- Ανέκτησε την όρασή του, επιστρέφει στο ποδόσφαιρο

Ομάρ Ελαμπντελαουί: Ήμουν τυφλός μετά το ατύχημα- Ανέκτησε την όρασή του, επιστρέφει στο ποδόσφαιρο Facebook Twitter
Πηγή φωτό Instagram
0

Ο Ομάρ Ελαμπντελαουί περιέγραψε την περιπέτεια που πέρασε τους τελευταίους 11 μήνες, μετά τον σοβαρό τραυματισμό από πυροτέχνημα. Πλέον, έχοντας ανακτήσει την όρασή του, ετοιμάζεται να επιστρέψει στο ποδόσφαιρο

Ο 30χρονος Νορβηγός ποδοσφαιριστής της Γαλατασαράι- που στο παρελθόν έχει φορέσει τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι και του Ολυμπιακού- τραυματίστηκε σοβαρά από πυροτέχνημα που εξερράγη στο χέρι του, την Πρωτοχρονιά.  

Από εκεί, ξεκίνησε ένας Γολγοθάς για τον Ελαμπντελαουί, που χρειάστηκε πολλές επεμβάσεις, προκειμένου να ανακτήσει την όρασή του. «Σήμερα είναι μια καλή ημέρα», έγραψε στο Instagram, σε ανάρτηση με την οποία θέλησε να ενημερώσει τους followers του για το τι έχει περάσει τους τελευταίους 11 μήνες. «Χωρίς αμφιβολία, ήταν η πιο δύσκολη περίοδος της ζωής μου», σημείωσε. 

«Όταν έγινε το ατύχημα, όλα σκοτείνιασαν για εμένα. Ήμουν απολύτως τυφλός και όλο το πρόσωπό μου είχε καεί. Σταδιακά άρχισα να ανακτώ την όραση από το αριστερό μου μάτι και έπειτα από μία περίοδο μπορούσα να δω τέλεια με αυτό. Το δεξί μου μάτι είχε τραυματιστεί σοβαρά και ήμουν τυφλός από αυτό μέχρι πρόσφατα, όταν κατάφερα να ανακτήσω την όρασή μου», περιέγραψε. 

Ο δρόμος ήταν μακρύς και περιελάμβανε πολλές επεμβάσεις, εξήγησε. Αρχικά, έπρεπε να γίνει αποκατάσταση βλεφάρου, κάτι για το οποίο απαιτούνταν βλαστοκύτταρα. Αφού έκανε εξετάσεις όλη η οικογένειά του, διαπιστώθηκε ότι η αδελφή του ήταν 100% συμβατή δότρια. «Ήμουν πολύ τυχερός. Αυτό είναι πιθανότατα ο μεγαλύτερος λόγος που μπορώ ξανά να βλέπω σήμερα από το δεξί μου μάτι», επεσήμανε ο ποδοσφαιριστής. 

«Πριν από λίγο καιρό υποβλήθηκα σε μεταμόσχευση κερατοειδούς χιτώνα. Ήταν η τελευταία επέμβαση που χρειαζόμουν, που μου έδωσε πίσω την όρασή μου», συνέχισε στην ανάρτησή του. 

«Τώρα νιώθω πολύ καλά και πήρα από τους γιατρούς το πράσινο φως για να βρεθώ σε πλήρη φυσική κατάσταση και να αρχίσω να παίζω από τον Ιανουάριο. Έτσι, τώρα επικεντρώνομαι στο να βρεθώ στην καλύτερη δυνατή φυσική κατάσταση και να είμαι διαθέσιμος για την ομάδα και τη χώρα μου», συμπλήρωσε. 

Στην ανάρτησή του, ο Ελαμπντελαουί ευχαρίστησε τη διοίκηση, το προπονητικό και ιατρικό τιμ της Γαλατασαράι, όπως και τους συμπαίκτες του, για τη στήριξη. Ένα ξεχωριστό «ευχαριστώ» είπε στον προπονητή του, Φατίχ Τερίμ, που «ήταν σαν πατρική φιγούρα για εμένα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο και βρισκόταν δίπλα μου διαρκώς».  

Ο ποδοσφαιριστής κατέληξε ευχαριστώντας τους φιλάθλους της Γαλατασαράι. «Μου δώσατε κίνητρο, με ενθαρρύνατε και με βοηθήσατε τόσο πολύ με τα ευγενικά μηνύματά σας και την υποστήριξη. Ποτέ δεν θα μπορέσω να σας ευχαριστήσω αρκετά, αλλά θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για να σας το ξεπληρώσω στον αγωνιστικό χώρο», κατέληξε.  

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM