Ολυμπιακός: «Η κυβέρνηση ενδίδει σε εκβιασμούς και χαϊδεύει την παρανομία»

Ολυμπιακός: «Η κυβέρνηση ενδίδει σε εκβιασμούς και χαϊδεύει την παρανομία» Facebook Twitter
Σε ανοιχτή επιστολή η ΠΑΕ Ολυμπιακός ζητά την απόσυρση της τροπολογίας για τις ποινές των ομάδων
1

Την αντίδραση της ΠΑΕ Ολυμπιακός προκάλεσε η κατάθεση της τροπολογίας που αλλάζει τη νομοθεσία και επιβάλλει αφαίρεση βαθμών σε ΠΑΟΚ και Ξάνθη, αλλά όχι υποβιβασμό.

Σε μία ανοικτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της Βουλής και τους αρχηγούς των κομμάτων, η διοίκηση των «Ερυθρόλευκων» χαρακτηρίζει την τροπολογία «νόμο - έκτρωμα» καταγγέλλοντας πως «μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες, η κυβέρνηση να ενδίδει σε εκβιασμούς και να χαϊδεύει την παρανομία».

«Με αυτή την τροπολογία δεν ισχύει ότι η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται. Αντιθέτως 'βιάζεται' και η κυβέρνηση και η κοινή λογική. Με αυτή την τροπολογία η κυβέρνηση παζαρεύει τη νομιμότητα παρεμβαίνοντας ωμά στο έργο των Ανεξάρτητων Αρχών και της Δικαιοσύνης» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Ολόκληρη η ανοικτή επιστολή του Ολυμπιακού

Προς τον Πρωθυπουργό
Προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων
Προς τους Αρχηγούς των Κομμάτων
Προς τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου

Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, όπως είχε καθήκον απέναντι σε ολόκληρο το οικοδόμημα του ελληνικού ποδοσφαίρου, χρησιμοποιώντας αδιάσειστα στοιχεία προερχόμενα από Δημόσιες Αρχές, κατήγγειλε ακραία παρανομία των ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ΠΑΕ Ξάνθη, που αφορούσε την παράνομη απόκτηση της ΠΑΕ Ξάνθης και των εγκαταστάσεών της (γήπεδα, ξενώνας, γραφεία κλπ) από εταιρεία πραγματικών συμφερόντων της οικογένειας Σαββίδη. Πρόκειται για πράξη (πολυιδιοκτησία) που τιμωρείται με υποβιβασμό και για τις δυο ομάδες.

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, με συντριπτική πλειοψηφία 4 προς 1 ψήφους (το 80% των μελών της προϋπήρχαν της αλλαγής της κυβέρνησης) μετά από έρευνα και συνεργασία με όλα τα εμπλεκόμενα θεσμικά όργανα, εξέδωσε δεσμευτική απόφαση/πόρισμα με την οποία αφού διαπίστωσε όλες τις παρανομίες, παρέπεμψε στα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα της Super League για την επιβολή της ποινής αποβολής από το πρωτάθλημα.

Με τη δημοσίευση της απόφασης, κατά πρωτοφανή τρόπο, τόσο ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Αυγενάκης όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πέτσας, με την κωμική δικαιολογία ότι η τιμωρία των παρανομιών αυτών δήθεν διαταράσσει την κοινωνική συνοχή, προανήγγειλαν την τροποποίηση των διατάξεων που υποχρεωτικά πρέπει να εφαρμοστούν με άλλες που αντί της ποινής του υποβιβασμού θα προβλέπουν αφαίρεση 5-10 βαθμών από τις υπαίτιες ΠΑΕ.

Ταυτόχρονα, προανήγγειλαν και την παραμονή και συμμετοχή των δύο παρανόμων ομάδων στο ήδη αλλοιωμένο πρωτάθλημα, επιτρέποντας έτσι σε οποιαδήποτε ΠΑΕ έχει οικονομική δύναμη να αγοράζει όσες ομάδες θέλει, ομάδες που συμμετέχουν στην ίδια διοργάνωση, εξασφαλίζοντας μέσα από αυτή την παρανομία τον τίτλο του πρωταθλητή.

Με αυτό τον τρόπο, αγνοούν τους κανονισμούς των διοργανώσεων της UEFA (Άρθρο 5) οι οποίοι εφαρμόζονται αναλογικά σε όλα τα Πρωταθλήματα των Ευρωπαϊκών χωρών, όπου ρητώς απαγορεύεται να συμμετέχουν στην ίδια διοργάνωση δύο ομάδες που είτε άμεσα είτε έμμεσα λειτουργούν υπό την επιρροή ενός ιδιοκτήτη.

Την παρούσα ανακοίνωση – ανοικτή επιστολή απευθύνουμε στον Πρόεδρο της Κυβέρνησης, στον Πρόεδρο της Βουλής, στους Αρχηγούς των Κομμάτων και στους βουλευτές όλων των κομμάτων για να προλάβουμε, έστω και την τελευταία στιγμή, την ψήφιση και εφαρμογή ενός νόμου έκτρωμα ο οποίος θα νομιμοποιήσει την παράνομη εξαγορά και έλεγχο ομάδων από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και τον Ιβάν Σαββίδη και θα μεταβάλει το τρέχον πρωτάθλημα, αλλά και τα επόμενα, σε μια στημένη διαδικασία όπου ο πρωταθλητής θα είναι γνωστός εκ των προτέρων.

Δεν μπορεί σε μια δημοκρατική χώρα, μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες, η κυβέρνηση να ενδίδει σε εκβιασμούς και να χαϊδεύει την παρανομία.

Με αυτή την τροπολογία δεν ισχύει ότι η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται. Αντιθέτως «βιάζεται» και η κυβέρνηση και η κοινή λογική.

Με αυτή την τροπολογία η κυβέρνηση παζαρεύει τη νομιμότητα παρεμβαίνοντας ωμά στο έργο των Ανεξάρτητων Αρχών και της Δικαιοσύνης.

Κύριοι και κυρίες, αναλογιστείτε τις ευθύνες σας και πράξτε ανάλογα, η κοινωνική συνοχή αφορά τους πολίτες όλης της χώρας.

Αθλητισμός
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ