Ολυμπιακοί Τόκιο: Με θεατές η λαμπαδηδρομία, αλλά χωρίς ζητωκραυγές

Ολυμπιακοί Τόκιο: Με θεατές η λαμπαδηδρομία, αλλά χωρίς ζητωκραυγές Facebook Twitter
ΕPA
0

Με θεατές θα γίνει τελικά η λαμπαδηδρομία για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο, αλλά δίχως επευφημίες, σύμφωνα με τις οδηγίες.

Η Ολυμπιακή λαμπαδηδρομία θα ξεκινήσει στις 25 Μαρτίου. Πέρυσι ματαιώθηκε λίγες ημέρες πριν από την έναρξή της, όταν η ΔΟΕ αποφάσισε την αναβολή των Ολυμπιακών αγώνων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η διαδρομή της Ολυμπιακής φλόγας θα ξεκινήσει από τη Φουκουσίμα, για συμβολικούς λόγους, αλλά θα είναι πιο λιτή από ό,τι συνήθως. Οι θεατές θα μπορούν να πάρουν θέση για να δουν τη λαμπαδηδρομία, αλλά θα πρέπει να φορούν μάσκα, να αποφύγουν τον συνωστισμό και να βρεθούν μόνο σε τμήματα της διαδρομής που είναι κοντά στο σπίτι τους.

«Πρέπει να δείξουν την υποστήριξή τους με χειροκρότημα, ή με αντικείμενα που θα διανεμηθούν και όχι να φωνάζουν ή να επευφημούν», αναφέρουν οι οδηγίες για τη λαμπαδηδρομία, που επισημαίνουν επίσης ότι πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις.

Τμήματα της Ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας μπορεί να ακυρωθούν, αν κριθεί ότι υπάρχει κίνδυνος υπερβολικού συνωστισμού. Επίσης, οι πληροφορίες για τους λαμπαδηδρόμους θα ανακοινώνονται την τελευταία στιγμή, προκειμένου να αποφευχθεί η συγκέντρωση μεγάλου πλήθους για κάποιον διάσημο.

Οι λαμπαδηδρόμοι θα μπορούν να τρέξουν χωρίς μάσκα, ενώ θα πρέπει να καταγράφουν λεπτομερώς το ιατρικό ιστορικό τους δύο εβδομάδες πριν από τη συμμετοχή τους και να αποφεύγουν «επικίνδυνες» δραστηριότητες.

Η λαμπαδηδρομία δεν θα σταματήσει αυτόματα σε περίπτωση που κάποιος μετέχοντας βρεθεί αργότερα θετικός στον κορωνοϊό. Το βασικό σενάριο είναι πως η διαδρομή της Ολυμπιακής φλόγας θα συνεχιστεί, εκτός αν υπάρξει μεγάλης κλίμακας συρροή κρουσμάτων.

Πέρυσι προγραμματίζονταν η συμμετοχή 300 ξένων λαμπαδηδρόμων. Όμως, σύμφωνα με τους διοργανωτές, θα είναι πολύ δύσκολο να συμμετάσχουν. Τα σύνορα της Ιαπωνίας είναι κλειστά σχεδόν για όλες τις αφίξεις από το εξωτερικό.

Κάποια τμήματα της Ιαπωνίας αναμένεται να βγουν από την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις 7 Μαρτίου, ενώ σε ορισμένες περιοχές ίσως αυτό να γίνει νωρίτερα. Πάντως, προβλέπεται ακύρωση των τμημάτων της λαμπαδηδρομίας σε περιοχές σε περίπτωση που το μέτρο επανέλθει για αυτές.

Στο μεταξύ, στα τέλη Μαρτίου αναμένεται να αποφασιστεί πόσοι θεατές θα επιτραπούν στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις, για τους Αγώνες. «Πιστεύω ότι θα πρέπει να έχουμε μια ένδειξη προς ποια κατεύθυνση κινούνται τα πράγματα περίπου τη στιγμή που θα ξεκινήσει η λαμπαδηδρομία», δήλωσε η επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής, Σέικο Χασιμότο.

Εξάλλου, χθες ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, δήλωσε ότι η απόφαση για το αν θα επιτραπούν ξένοι θεατές στους Ολυμπιακούς αγώνες αναμένεται τον Απρίλιο ή τον Μάιο.

Με πληροφορίες από AFP

 

 

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ Μάριος Γιαννάκου: Ο υπεραθλητής που τρέχει στα πιο απόκοσμα μέρη του πλανήτη.

Θέματα / Μάριος Γιαννάκου: Ο υπεραθλητής που τρέχει στα πιο απόμακρα μέρη του πλανήτη

Ο Έλληνας αθλητής κατάφερε να αλλάξει τον τρόπο ζωής του και από υπέρβαρος και καπνιστής, σήμερα να τρέχει στα βάθη της ζούγκλας, σε ερήμους και σε πολικές θερμοκρασίες στην Αρκτική.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ