Ολυμπιακοί αγώνες: Γκάφα από τον πρόεδρο της ΔΟΕ, αποκάλεσε Κινέζους τους Γιαπωνέζους (Βίντεο)

Ολυμπιακοί αγώνες: Γκάφα από τον πρόεδρο της ΔΟΕ, αποκάλεσε Κινέζους τους Γιαπωνέζους (Βίντεο) Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Σαν να μην έφτανε η αρνητική στάση των Γιαπωνέζων απέναντι στους Ολυμπιακούς αγώνες, λόγω φόβων για εξάπλωση του κορωνοϊού, ήρθε και η γκάφα του προέδρου της ΔΟΕ, που τους αποκάλεσε Κινέζους.

 

Ο Τόμας Μπαχ υπέπεσε σε αυτό το λάθος στις πρώτες δημόσιες δηλώσεις του μετά την άφιξή του στο Τόκιο την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς επιχειρούσε να καθησυχάσει τους πολίτες ότι οι Ολυμπιακοί αγώνες δεν θα εξελιχθούν σε γεγονός υπερμετάδοσης του κορωνοϊού.

 

«Κοινός μας στόχος είναι οι ασφαλείς αγώνες», είπε κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με την επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής, Σέικο Χασιμότο και τον διευθύνοντα σύμβουλο Τοσίρο Μούτο.

 

«Για όλους. Για τους αθλητές, για τις αποστολές και κυρίως για τον Κινεζικό… Ιαπωνικό λαό», είπε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, διορθώνοντας αμέσως την γκάφα του. Αν και οι διερμηνείς δεν μετέφρασαν το λάθος του από τα αγγλικά στα γιαπωνέζικα, τα ρεπορτάζ των τοπικών ΜΜΕ προκάλεσαν αντιδράσεις στα social media.

 

Πέρα από αυτό το λάθος, ο Τόμας Μπαχ δήλωσε ότι οι Ολυμπιακοί αγώνες του Τόκιο είναι οι «καλύτερα προετοιμασμένοι», παρά τα μυριάδες προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία.

 

«Οι πολίτες της Ιαπωνίας μπορούν να έχουν εμπιστοσύνη σε όλες τις προσπάθειες που κάνουμε για να γίνουν ασφαλείς αυτοί οι αγώνες, με όλα τα εντατικά και αυστηρά μέτρα για τον κορωνοϊό», υπογράμμισε.

 

«Καταφέρατε να κάνετε το Τόκιο την καλύτερα προετοιμασμένη πόλη για τους Ολυμπιακούς αγώνες. Αυτό είναι ακόμη πιο αξιοσημείωτο υπό τις δύσκολες συνθήκες που όλοι πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Απομένουν δέκα ημέρες για την τελετή έναρξης, αυτό σημαίνει ότι απομένει ακόμη πολλή δουλειά», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΔΟΕ.

 

Ο Μπαχ, που έμεινε σε καραντίνα στο ξενοδοχείο του μετά την άφιξη στο Τόκιο- το οποίο είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της πανδημίας- πιθανόν να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, Γιοσιχίντε Σούγκα, αύριο, Τετάρτη.

 

 

Με πληροφορίες από Guardian

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM