ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Ολυμπιακοί αγώνες: Αποσύρθηκε και δεύτερος τζουντόκα πριν από τον αγώνα του με Ισραηλινό

Ολυμπιακοί αγώνες: Αποσύρθηκε και δεύτερος τζουντόκα πριν από τον αγώνα του με Ισραηλινό Facebook Twitter
Ο Τοχάρ Μπουντμπούλ (με την μπλε εμφάνιση) (Πηγή φωτό EPA)
0

Ένας ακόμη τζουντόκα αποσύρθηκε από τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο προτού τεθεί αντιμέτωπος με τον Ισραηλινό Τοχάρ Μπουτμπούλ, στην κατηγορία των 73 κιλών. 

Ο Σουδανός Μοχάμεντ Αμπνταλρασούλ δεν προσήλθε για να αντιμετωπίσει τον Μπουτμπούλ στη φάση των «32», σήμερα, παρότι νωρίτερα είχε δώσει το παρών στη ζύγιση των αθλητών, σύμφωνα με αξιωματούχους των Ολυμπιακών αγώνων. 

Η Παγκόσμια ομοσπονδία τζούντο δεν έχει ανακοινώσει ακόμη τον λόγο για τον οποίο δεν αγωνίστηκε ο Αμπνταλρασούλ. Το Σάββατο αφαιρέθηκε η διαπίστευση του Αλγερινού Φετί Νουρίν και του προπονητή του, όταν ο τζουντόκα αποσύρθηκε από τους αγώνες προκειμένου να μην αντιμετωπίσει τον ίδιο Ισραηλινό αθλητή. 

Τόσο ο Αλγερινός αθλητής όσο και ο προπονητής του τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ το θέμα παραπέμφθηκε στην πειθαρχική επιτροπή της Παγκόσμιας ομοσπονδίας, προκειμένου να αποφασίσει την ποινή τους. Παράλληλα, κινδυνεύουν με κυρώσεις και από την Ολυμπιακή Επιτροπή της Αλγερίας. Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Νουρίν αποσύρθηκε από αγώνα για να μην αντιμετωπίσει τον Μπουτμπούλ, αφού το ίδιο είχε πράξει και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2019. 


Με πληροφορίες από Guardian

Αθλητισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ