Ένας ακόμη τζουντόκα αποσύρθηκε από τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο προτού τεθεί αντιμέτωπος με τον Ισραηλινό Τοχάρ Μπουτμπούλ, στην κατηγορία των 73 κιλών. 

 

Ο Σουδανός Μοχάμεντ Αμπνταλρασούλ δεν προσήλθε για να αντιμετωπίσει τον Μπουτμπούλ στη φάση των «32», σήμερα, παρότι νωρίτερα είχε δώσει το παρών στη ζύγιση των αθλητών, σύμφωνα με αξιωματούχους των Ολυμπιακών αγώνων. 

 

Η Παγκόσμια ομοσπονδία τζούντο δεν έχει ανακοινώσει ακόμη τον λόγο για τον οποίο δεν αγωνίστηκε ο Αμπνταλρασούλ. Το Σάββατο αφαιρέθηκε η διαπίστευση του Αλγερινού Φετί Νουρίν και του προπονητή του, όταν ο τζουντόκα αποσύρθηκε από τους αγώνες προκειμένου να μην αντιμετωπίσει τον ίδιο Ισραηλινό αθλητή. 

 

Τόσο ο Αλγερινός αθλητής όσο και ο προπονητής του τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ το θέμα παραπέμφθηκε στην πειθαρχική επιτροπή της Παγκόσμιας ομοσπονδίας, προκειμένου να αποφασίσει την ποινή τους. Παράλληλα, κινδυνεύουν με κυρώσεις και από την Ολυμπιακή Επιτροπή της Αλγερίας. Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Νουρίν αποσύρθηκε από αγώνα για να μην αντιμετωπίσει τον Μπουτμπούλ, αφού το ίδιο είχε πράξει και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2019. 


Με πληροφορίες από Guardian