Ολυμπιακοί Αγώνες: Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες για το καλοκαίρι του 2021

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες για το καλοκαίρι του 2021 Facebook Twitter
EPA
0

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσαν σήμερα τις ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων το καλοκαίρι 2021, μετά την υποχρεωτική αναβολή εξαιτίας του κορωνοϊού. 

Το κορυφαίο αθλητικό γεγονός ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί φέτος το καλοκαίρι, από τις 24 Ιουλίου έως τις 9 Αυγούστου, αλλά η πανδημία του κορωνοϊού και η πρωτοφανής παγκόσμια κρίση δεν άφησε κανένα περιθώριο στην ΔΟΕ μετά και τις αλλεπάλληλες διαμαρτυρίες αθλητών για την ασφάλειά τους. 

Έτσι, καλώς εχόντων των πραγμάτων, η τελετή έναρξης των αγώνων θα γίνει στις 23 Ιουλίου του 2021 και η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί στις 8 Αυγούστου. Οι παραολυμπιακοί αγώνες, που ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσουν στις 25 Αυγούστου φέτος, θα διεξαχθούν αντίστοιχα από τις 24 Αυγούστου έως τις 5 Σεπτεμβρίου του 2021 – αν η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί έως τότε. 

Οι νέες ημερομηνίες αποφασίστηκαν αφού ελήφθησαν υπ' όψιν οι υπόλοιπες αθλητικές διοργανώσεις της ατζέντας του 2021, μετά και την αναβολή του Euro 2020 για το επόμενο καλοκαίρι.

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ