ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Οι οπαδοί της Λάτσιο απαγορεύουν την παρουσία γυναικών στις πρώτες θέσεις

Οι οπαδοί της Λάτσιο απαγορεύουν την παρουσία γυναικών στις πρώτες θέσεις Facebook Twitter
0

Ανεπιθύμητες είναι οι γυναίκες στις πρώτες θέσεις του πετάλου των φανατικών οπαδών της Λάτσιο. 

Όσοι βρέθηκαν στο βόρειο τμήμα του γηπέδου της Λάτσιο το περασμένο Σάββατο, βρήκαν ένα φυλλάδιο που ανέγραφε χαρακτηριστικά πως οι γυναίκες απαγορεύονται από τα πρώτα καθίσματα του γηπέδου. 

«Η Curva Nord αντιπροσωπεύει για μας ένα ιερό μέρος, ένα περιβάλλον με άγραφους κώδικες που οφείλουμε να σεβόμαστε. Οι πρώτες σειρές, όπως πάντα, τις ζούμε σαν να ήταν μία γραμμή σε τάφρο. Στο εσωτερικό της δεν αποδεχόμαστε γυναίκες, συζύγους ή φίλες, για αυτό τις καλούμε να παίρνουν θέση από τη δέκατη σειρά και πίσω» ανέγραφε χαρακτηριστικά το φυλλάδιο. 

Το κείμενο υπέγραψε ο «Direttivo Diabolik Pluto», ένας από τους φανατικότερους οπαδούς της Λάτσιο. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι οπαδοί της ιταλικής ομάδας έχουν εκφράσει ρατσιστικές θέσεις. 

Διεθνής σάλος είχε προκληθεί τον Οκτώβριο του 2017 όταν στο πέταλο των φανατικών οπαδών της Λάτσιο κρεμάστηκε αντισημιτικό πανό που έδειχνε το θύμα του Ολοκαυτώματος, Άννα Φρανκ, να φορά φανέλα της μισητής Ρόμα. 

Αθλητισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ