Ο Ζοζέ Μουρίνιο επιστρέφει στην Ιταλία- Αναλαμβάνει τη Ρόμα

Ο Ζοζέ Μουρίνιο επιστρέφει στην Ιταλία- Αναλαμβάνει τη Ρόμα Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Ο Ζοζέ Μουρίνιο δεν άργησε να βρει νέα ομάδα μετά την απόλυση από την Τότεναμ: θα είναι στον πάγκο της Ρόμα από τη νέα σεζόν.

 

Περίπου δύο εβδομάδες από τη στιγμή που η Τότεναμ ανακοίνωσε το τέλος της συνεργασίας τους, η Ρόμα ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη, πως ο 58χρονος Πορτογάλος θα είναι ο προπονητής της ομάδας τη νέα σεζόν.

 

Ο Μουρίνιο διαδέχεται τον συμπατριώτη του Πάουλο Φονσέκα, για τον οποίο η Ρόμα ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι αποχωρεί στο τέλος αυτής της σεζόν.

 

 

Ο 58χρονος υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τη Ρόμα και επιστρέφει στην Ιταλία έπειτα από τα εντυπωσιακά επιτεύγματά του με την Ίντερ. Ο Μουρίνιο έμεινε εκεί για δύο σεζόν ξεκινώντας από εκείνη του 2008-09 και ανέδειξε την ομάδα δύο φορές πρωταθλήτρια Ιταλίας, ενώ την οδήγησε και στην κατάκτηση του Champions League, προτού αναχωρήσει για την Ρεάλ Μαδρίτης.



Η Ρόμα είναι στην έβδομη θέση αυτή τη στιγμή και δύσκολα θα τερματίσει ψηλότερα. Αύριο αντιμετωπίζει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τον επαναληπτικό του ημιτελικού στο Europa League, έχοντας χάσει 6-2 στην πρώτη αναμέτρηση.

 

«Είμαστε ενθουσιασμένοι και χαρούμενοι που καλωσορίζουμε τον Ζοζέ Μουρίνιο στην οικογένεια της Ρόμα. Ένας σπουδαίος πρωταθλητής που έχει κερδίσει τρόπαια σε κάθε επίπεδο, ο Ζοζέ θα δώσει τρομερή ηγετική ικανότητα και εμπειρία στο φιλόδοξο πρότζεκτ μας. Η συμφωνία με τον Ζοζέ είναι ένα τεράστιο βήμα για τη δημιουργία μιας μακροχρόνιας και σταθερής κουλτούρας νίκης στον σύλλογο», ανέφεραν σε δήλωση ο πρόεδρος του συλλόγου Νταν Φρίντκιν και ο αντιπρόεδρος Ράιαν Φρίντκιν.

 

«Έπειτα από τις συναντήσεις με τους ιδιοκτήτες και τον γενικό διευθυντή Τιάγκο Πίντο, αμέσως κατάλαβα την πλήρη έκταση των φιλοδοξιών τους για τη Ρόμα. Είναι η ίδια φιλοδοξία που πάντα μου έδινε κίνητρο και μαζί θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα νικηφόρο πρότζεκτ τα επόμενα χρόνια», δήλωσε από την πλευρά του ο Μουρίνιο.

 

«Το απίστευτο πάθος των οπαδών της Ρόμα με έπεισε να δεκτό τη δουλειά και ανυπομονώ να ξεκινήσω την επόμενη σεζόν», συμπλήρωσε ο Πορτογάλος τεχνικός. 

 

Με πληροφορίες από BBC, Guardian

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η στιγμή της εισόδου των Αντετοκούνμπο – Ντρισμπιώτη και της ελληνικής αποστολής στον Σικουάνα

Αθλητισμός / Ολυμπιακοί Αγώνες: Η στιγμή της εισόδου των Αντετοκούνμπο – Ντρισμπιώτη και της ελληνικής αποστολής στον Σηκουάνα

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, μαζί με την υπόλοιπη ελληνική αποστολή, πρωταγωνίστησαν στην αρχή της τελετής έναρξης
LIFO NEWSROOM
Ολυμπιακοί Αγώνες: Αντετοκούνμπο και Εθνική Μπάσκετ με πούλμαν στο Παρίσι λόγω του σαμποτάζ στα τρένα

Αθλητισμός / Ολυμπιακοί Αγώνες: Αντετοκούνμπο και Εθνική Μπάσκετ με πούλμαν στο Παρίσι λόγω του σαμποτάζ στα τρένα

Λίγες ώρες πριν την Τελετή Έναρξης - Η Εθνική Μπάσκετ εδρεύει στη Λιλ όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες του ομίλου της και βρίσκεται ήδη καθ' οδόν για Παρίσι
LIFO NEWSROOM
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οδηγός επιβίωσης για αρχάριους και μη από την Έλενα Μπουζαλά

Αθλητισμός / Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οδηγός επιβίωσης για αρχάριους και μη

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Έλενα Μπουζαλά που έχει καλύψει ήδη τέσσερις διοργανώσεις και ετοιμάζεται για την πέμπτη απαντά σε όλες μας τις ερωτήσεις: τα all time classic αθλήματα, οι φετινές πιθανές ανατροπές, τα «σιγουράκια» της ελληνικής αποστολής, οι εκπλήξεις και πώς είναι τελικά να ζεις τους Ολυμπιακούς Αγώνες από τόσο κοντά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΦΙΛΙΩ ΡΑΓΚΟΥ