ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Ο Ζοζέ Μουρίνιο επιστρέφει στην Ιταλία- Αναλαμβάνει τη Ρόμα

Ο Ζοζέ Μουρίνιο επιστρέφει στην Ιταλία- Αναλαμβάνει τη Ρόμα Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Ο Ζοζέ Μουρίνιο δεν άργησε να βρει νέα ομάδα μετά την απόλυση από την Τότεναμ: θα είναι στον πάγκο της Ρόμα από τη νέα σεζόν.

 

Περίπου δύο εβδομάδες από τη στιγμή που η Τότεναμ ανακοίνωσε το τέλος της συνεργασίας τους, η Ρόμα ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη, πως ο 58χρονος Πορτογάλος θα είναι ο προπονητής της ομάδας τη νέα σεζόν.

 

Ο Μουρίνιο διαδέχεται τον συμπατριώτη του Πάουλο Φονσέκα, για τον οποίο η Ρόμα ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι αποχωρεί στο τέλος αυτής της σεζόν.

 

 

Ο 58χρονος υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τη Ρόμα και επιστρέφει στην Ιταλία έπειτα από τα εντυπωσιακά επιτεύγματά του με την Ίντερ. Ο Μουρίνιο έμεινε εκεί για δύο σεζόν ξεκινώντας από εκείνη του 2008-09 και ανέδειξε την ομάδα δύο φορές πρωταθλήτρια Ιταλίας, ενώ την οδήγησε και στην κατάκτηση του Champions League, προτού αναχωρήσει για την Ρεάλ Μαδρίτης.



Η Ρόμα είναι στην έβδομη θέση αυτή τη στιγμή και δύσκολα θα τερματίσει ψηλότερα. Αύριο αντιμετωπίζει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τον επαναληπτικό του ημιτελικού στο Europa League, έχοντας χάσει 6-2 στην πρώτη αναμέτρηση.

 

«Είμαστε ενθουσιασμένοι και χαρούμενοι που καλωσορίζουμε τον Ζοζέ Μουρίνιο στην οικογένεια της Ρόμα. Ένας σπουδαίος πρωταθλητής που έχει κερδίσει τρόπαια σε κάθε επίπεδο, ο Ζοζέ θα δώσει τρομερή ηγετική ικανότητα και εμπειρία στο φιλόδοξο πρότζεκτ μας. Η συμφωνία με τον Ζοζέ είναι ένα τεράστιο βήμα για τη δημιουργία μιας μακροχρόνιας και σταθερής κουλτούρας νίκης στον σύλλογο», ανέφεραν σε δήλωση ο πρόεδρος του συλλόγου Νταν Φρίντκιν και ο αντιπρόεδρος Ράιαν Φρίντκιν.

 

«Έπειτα από τις συναντήσεις με τους ιδιοκτήτες και τον γενικό διευθυντή Τιάγκο Πίντο, αμέσως κατάλαβα την πλήρη έκταση των φιλοδοξιών τους για τη Ρόμα. Είναι η ίδια φιλοδοξία που πάντα μου έδινε κίνητρο και μαζί θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα νικηφόρο πρότζεκτ τα επόμενα χρόνια», δήλωσε από την πλευρά του ο Μουρίνιο.

 

«Το απίστευτο πάθος των οπαδών της Ρόμα με έπεισε να δεκτό τη δουλειά και ανυπομονώ να ξεκινήσω την επόμενη σεζόν», συμπλήρωσε ο Πορτογάλος τεχνικός. 

 

Με πληροφορίες από BBC, Guardian

Αθλητισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ