Απεργία την Πρωτομαγιά

Ο Τόμας Μπαχ επανεξελέγη πρόεδρος της ΔΟΕ

Ο Τόμας Μπαχ επανεξελέγη πρόεδρος της ΔΟΕ Facebook Twitter
0

Ο Τόμας Μπαχ επανεξελέγη πρόεδρος της ΔΟΕ σήμερα, Τετάρτη, εξασφαλίζοντας μία ακόμη τετραετή θητεία.

 

Ο Γερμανός δικηγόρος και πρώην αθλητής της ξιφασκίας ήταν ο μοναδικός υποψήφιος. Με ψήφους 93-1 επανεξελέγη, ενώ τέσσερα μέλη απείχαν από την ψηφοφορία, σύμφωνα με το Associated Press. 

 

«Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για αυτή τη συντριπτική ψήφο εμπιστοσύνης», δήλωσε ο Μπαχ, απευθυνόμενος στα μέλη της ΔΟΕ κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής συνόδου.

 

Ο Μπαχ τόνισε ότι το Τόκιο παραμένει «η καλύτερα προετοιμασμένη πόλη για τους Ολυμπιακούς αγώνες στην ιστορία» και επανέλαβε ότι η διοργάνωση θα ξεκινήσει κανονικά στις 23 Ιουλίου, παρά τους περιορισμούς λόγω του κορωνοϊού.

 

«Το ερώτημα δεν είναι αν, το ερώτημα είναι πώς θα διεξαχθούν αυτοί οι Ολυμπιακοί αγώνες», δήλωσε ακόμη ο Μπαχ.

 

Η 137η Σύνοδος της ΔΟΕ είχε προγραμματιστεί να γίνει στην Αθήνα, όμως λόγω της πανδημίας τελικά διεξάγεται διαδικτυακά. Για συμβολικούς λόγους, ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος, έκανε την εναρκτήρια τοποθέτηση live από το Παναθηναϊκό Στάδιο.

 

Ακολούθησε η ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου με την Ολυμπιακή σημαία να ανεβαίνει στον ιστό του Παναθηναϊκού Σταδίου.

 

Αθλητισμός
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ