Ο Σπύρος Καπράλος επανεξελέγη πρόεδρος της ΕΟΕ- Τέταρτη και τελευταία θητεία

Ο Σπύρος Καπράλος επανεξελέγη πρόεδρος της ΕΟΕ- Τέταρτη και τελευταία θητεία Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Ο Σπύρος Καπράλος επανεξελέγη πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, για τέταρτη θητεία. 

Στις εκλογές που έγιναν σήμερα, Τρίτη, ο κ. Καπράλος- ο μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία- έλαβε 28 ψήφους σε σύνολο 29, ενώ μία ψήφος ήταν άκυρη. Μιλώντας στα μέλη της ολομέλειας της ΕΟΕ, ανακοίνωσε ότι αυτή θα είναι η τελευταία του θητεία. 

«Ευχαριστώ πολύ που με τιμήσατε και αυτή τη φορά. Ελπίζω να φανώ αντάξιος των προσδοκιών σας. Παρόλο που με βάση το καταστατικό μας μου επιτρέπεται να κατέβω στο μέλλον και πάλι ως υποψήφιος πρόεδρος, δεν προτίθεμαι να ασκήσω αυτό το δικαίωμα μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού», είπε ο κ. Καπράλος. 

Συνέχισε λέγοντας ότι θεωρεί υποχρέωσή του να προετοιμάσει την επόμενη ημέρα στην προεδρία της ΕΟΕ. «Κάποιο νέο σε ηλικία μέλος μας από αυτήν την αίθουσα θέλω να ελπίζω ότι θα είναι ο επόμενος ή η επόμενη πρόεδρος, καθώς θα πρέπει να είναι κάποιος με χρονικό ορίζοντα οκταετίας μπροστά του. Όλοι εσείς οι νέοι δείτε το σαν αγώνα όπου ξεκινάτε από την ίδια γραμμή αφετηρίας», συνέχισε και κάλεσε τα μέλη της ΕΟΕ να δείξουν έργο και πνεύμα συνεργασίας «χωρίς πισώπλατα μαχαιρώματα». 

Στη θέση του Α’ αντιπροέδρου της ΕΟΕ εξελέγη ο Στέλιος Αγγελούδης (16 ψήφοι), Β’ αντιπρόεδρος ο Στέφανος Χανδακάς (27), γενικός γραμματέας ο Μανώλης Κολυμπάδης (28) και ταμίας ο Αντώνης Νικολόπουλος (29 ψήφοι).  

Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας παραμένει ο Ισίδωρος Κούβελος (17 ψήφοι) και στη θέση του επικεφαλής της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας ο Γιώργος Αλικάκος (22). 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM