Ο Σπύρος Καπράλος επανεξελέγη πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, για τέταρτη θητεία. 

 

Στις εκλογές που έγιναν σήμερα, Τρίτη, ο κ. Καπράλος- ο μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία- έλαβε 28 ψήφους σε σύνολο 29, ενώ μία ψήφος ήταν άκυρη. Μιλώντας στα μέλη της ολομέλειας της ΕΟΕ, ανακοίνωσε ότι αυτή θα είναι η τελευταία του θητεία. 

 

«Ευχαριστώ πολύ που με τιμήσατε και αυτή τη φορά. Ελπίζω να φανώ αντάξιος των προσδοκιών σας. Παρόλο που με βάση το καταστατικό μας μου επιτρέπεται να κατέβω στο μέλλον και πάλι ως υποψήφιος πρόεδρος, δεν προτίθεμαι να ασκήσω αυτό το δικαίωμα μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού», είπε ο κ. Καπράλος. 

 

Συνέχισε λέγοντας ότι θεωρεί υποχρέωσή του να προετοιμάσει την επόμενη ημέρα στην προεδρία της ΕΟΕ. «Κάποιο νέο σε ηλικία μέλος μας από αυτήν την αίθουσα θέλω να ελπίζω ότι θα είναι ο επόμενος ή η επόμενη πρόεδρος, καθώς θα πρέπει να είναι κάποιος με χρονικό ορίζοντα οκταετίας μπροστά του. Όλοι εσείς οι νέοι δείτε το σαν αγώνα όπου ξεκινάτε από την ίδια γραμμή αφετηρίας», συνέχισε και κάλεσε τα μέλη της ΕΟΕ να δείξουν έργο και πνεύμα συνεργασίας «χωρίς πισώπλατα μαχαιρώματα». 

 

Στη θέση του Α’ αντιπροέδρου της ΕΟΕ εξελέγη ο Στέλιος Αγγελούδης (16 ψήφοι), Β’ αντιπρόεδρος ο Στέφανος Χανδακάς (27), γενικός γραμματέας ο Μανώλης Κολυμπάδης (28) και ταμίας ο Αντώνης Νικολόπουλος (29 ψήφοι).  

 

Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας παραμένει ο Ισίδωρος Κούβελος (17 ψήφοι) και στη θέση του επικεφαλής της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας ο Γιώργος Αλικάκος (22).