O Ροναλντίνιο, ο θρύλος της Βραζιλίας, ανακοίνωσε πως αποσύρεται από το ποδόσφαιρο

O Ροναλντίνιο, ο θρύλος της Βραζιλίας, ανακοίνωσε πως αποσύρεται από το ποδόσφαιρο Facebook Twitter
0

Ένας από τους πιο θεαματικούς ποδοσφαιριστές στην ιστορία, ο Βραζιλιάνος πρώην μέσος της Μπαρτσελόνα, Ροναλντίνιο, ο οποίος κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο, το Champions League, το Copa Libertadores και τον τίτλο του καλύτερου παίκτη στον κόσμο, αποχωρεί από την ενεργό δράση.

Ο Ρονάλντιντο δεν έχει παίξει από το 2015 αλλά απέφυγε να σταματήσει οριστικά την καριέρα του μέχρι σήμερα.


«Σταμάτησε, τελείωσε», δήλωσε ο Aσίς ο αδελφός και μάνατζέρ του, στην εφημερίδα Rio de Janeiro «O Globo». «Θα κάνουμε κάτι αρκετά μεγάλο, κάτι όμορφο, μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Ρωσία, πιθανώς τον Αύγουστο».


Οι εκδηλώσεις, κατά πάσα πιθανότητα αποχαιρετιστήριοι αγώνες, θα γίνουν στη Βραζιλία, την Ευρώπη και την Ασία και θα μπορούσαν να συμπεριλάβουν έναν αγώνα με την εθνική ομάδα, ανέφερε ο Άσις.


Ο Ροναλντίνιο, ο οποίος θα γίνει 38 ετών το Μάρτιο, ξεκίνησε την καριέρα του στη Γκρέμιο και έπαιξε για άλλες επτά ομάδες: Παρί Σεν Ζερμέν, Μίλαν, Κερετάρο και τις ομάδες της Βραζιλίας Φλαμένγκo, Ατλέτικο Μινέιρο και Φλουμινένσε.


Ηταν στην Μπαρτσελόνα μεταξύ 2003 και 2008 όπου πέρασε τα χρόνια δόξας του, κάνοντας μερικές από τις μεγαλύτερες εμφανίσεις τόσο εκείνος όσο και οι Καταλανοί, με ίσως πιο αξιοσημείωτη μια νίκη 3-0 επί της Ρεάλ Μαδρίτης στο Bernabeu το 2005.


Βοήθησε τους Καταλανούς στο Champions League το 2006, τη La Liga το 2005 και το 2006 και κέρδισε το Ballon D'Or (Χρυσή Μπάλα) το 2005.

Ο Ροναλντίνιο έφυγε για τη Μίλαν το 2008 και κέρδισε το scudetto εκεί το 2011, προτού γυρίσει πίσω στη Βραζιλία για να πάρει με την Ατλέτικο Μινέιρο τον πρώτο τίτλο του Copa Libertadores το 2013.


Έπαιξε 101 φορές για τη Βραζιλία, σημειώνοντας 35 γκολ, συμπεριλαμβανομένου ενός φάουλ από 36 μέτρα στην Αγγλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002.

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολυμπιονίκης «ντοπαρισμένη» από το φιλί του συντρόφου της - Το CAS αποδέχθηκε την εξήγηση και την απάλλαξε

Διεθνή / Ολυμπιονίκης «ντοπαρισμένη» από το φιλί του συντρόφου της - Το CAS αποδέχθηκε την εξήγηση και την απάλλαξε

Το Διαιτητικό Δικαστήριο Αθλητισμού δέχθηκε πως η ανίχνευση οσταρίνης προκλήθηκε από επαναλαμβανόμενα φιλιά με τον επίσης Ολυμπιονίκη Race Imboden - Απορρίφθηκε η έφεση της WADA
LIFO NEWSROOM
Σε «θρίλερ» εξελίσσεται η υπόθεση Βαλαντσιούνας – Οι Νάγκετς μπλοκάρουν τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό

Αθλητισμός / Σε «θρίλερ» εξελίσσεται η υπόθεση Βαλαντσιούνας – Οι Νάγκετς μπλοκάρουν τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό

Αποφασισμένοι να τον κρατήσουν στο ΝΒΑ εμφανίζονται οι Ντένβερ Νάγκετς, την ώρα που ο 33χρονος Λιθουανός σέντερ βρίσκεται ήδη στην Αθήνα για ιατρικές εξετάσεις
LIFO NEWSROOM
Εντυπωσιακός Εμμανουήλ Καραλής στο Fly Athens 2025: «Άγγιξε» νέο πανελλήνιο ρεκόρ

Αθλητισμός / Εντυπωσιακός Εμμανουήλ Καραλής στο Fly Athens 2025: «Άγγιξε» νέο πανελλήνιο ρεκόρ

Το Καλλιμάρμαρο γέμισε με φίλους του στίβου που χειροκρότησαν θερμά τον Εμμανουήλ Καραλή, ο οποίος ανταπέδωσε με μια από τις κορυφαίες φετινές επιδόσεις παγκοσμίως — την τέταρτη καλύτερη για το 2025
LIFO NEWSROOM
Από τον Ντιόγκο Ζότα στον Ντράζεν Πέτροβιτς και τον Άιρτον Σένα: Οι αθλητές που έχασαν στην ζωή τους σε τροχαία

Αθλητισμός / Από τον Ντράζεν Πέτροβιτς και τον Άιρτον Σένα στον Ντιόγκο Ζότα: Οι αθλητές που έχασαν την ζωή τους σε τροχαίο

O ελληνικός αθλητισμός έχει επίσης βιώσει την απώλεια σημαντικών αθλητών με τους θανάτους των Γιώργου Μητσιμπόνα, Παναγιώτη Κατσούρη και Άννας Πολλάτου
LIFO NEWSROOM