O Ροναλντίνιο, ο θρύλος της Βραζιλίας, ανακοίνωσε πως αποσύρεται από το ποδόσφαιρο

O Ροναλντίνιο, ο θρύλος της Βραζιλίας, ανακοίνωσε πως αποσύρεται από το ποδόσφαιρο Facebook Twitter
0

Ένας από τους πιο θεαματικούς ποδοσφαιριστές στην ιστορία, ο Βραζιλιάνος πρώην μέσος της Μπαρτσελόνα, Ροναλντίνιο, ο οποίος κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο, το Champions League, το Copa Libertadores και τον τίτλο του καλύτερου παίκτη στον κόσμο, αποχωρεί από την ενεργό δράση.

Ο Ρονάλντιντο δεν έχει παίξει από το 2015 αλλά απέφυγε να σταματήσει οριστικά την καριέρα του μέχρι σήμερα.


«Σταμάτησε, τελείωσε», δήλωσε ο Aσίς ο αδελφός και μάνατζέρ του, στην εφημερίδα Rio de Janeiro «O Globo». «Θα κάνουμε κάτι αρκετά μεγάλο, κάτι όμορφο, μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Ρωσία, πιθανώς τον Αύγουστο».


Οι εκδηλώσεις, κατά πάσα πιθανότητα αποχαιρετιστήριοι αγώνες, θα γίνουν στη Βραζιλία, την Ευρώπη και την Ασία και θα μπορούσαν να συμπεριλάβουν έναν αγώνα με την εθνική ομάδα, ανέφερε ο Άσις.


Ο Ροναλντίνιο, ο οποίος θα γίνει 38 ετών το Μάρτιο, ξεκίνησε την καριέρα του στη Γκρέμιο και έπαιξε για άλλες επτά ομάδες: Παρί Σεν Ζερμέν, Μίλαν, Κερετάρο και τις ομάδες της Βραζιλίας Φλαμένγκo, Ατλέτικο Μινέιρο και Φλουμινένσε.


Ηταν στην Μπαρτσελόνα μεταξύ 2003 και 2008 όπου πέρασε τα χρόνια δόξας του, κάνοντας μερικές από τις μεγαλύτερες εμφανίσεις τόσο εκείνος όσο και οι Καταλανοί, με ίσως πιο αξιοσημείωτη μια νίκη 3-0 επί της Ρεάλ Μαδρίτης στο Bernabeu το 2005.


Βοήθησε τους Καταλανούς στο Champions League το 2006, τη La Liga το 2005 και το 2006 και κέρδισε το Ballon D'Or (Χρυσή Μπάλα) το 2005.

Ο Ροναλντίνιο έφυγε για τη Μίλαν το 2008 και κέρδισε το scudetto εκεί το 2011, προτού γυρίσει πίσω στη Βραζιλία για να πάρει με την Ατλέτικο Μινέιρο τον πρώτο τίτλο του Copa Libertadores το 2013.


Έπαιξε 101 φορές για τη Βραζιλία, σημειώνοντας 35 γκολ, συμπεριλαμβανομένου ενός φάουλ από 36 μέτρα στην Αγγλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002.

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ