O μοναδικός ποδοσφαιριστής της Αυστραλίας που αποκάλυψε πως είναι γκέι δηλώνει πως όλα είναι εκπληκτικά

O μοναδικός ποδοσφαιριστής της Αυστραλίας που αποκάλυψε πως είναι γκέι δηλώνει πως όλα είναι εκπληκτικά Facebook Twitter
0

Ο ποδοσφαιριστής Andy Brennan παραδέχεται ότι ήταν τρομοκρατημένος πριν πει στους συμπαίκτες του ότι ήταν ομοφυλόφιλος.

«Το χτίζεις στο μυαλό σου πιστεύοντας πως όλοι θα αντιδράσουν άσχημα», δήλωσε στο BBC. Αλλά από τότε που έγινε ο μόνος άνδρας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής της Αυστραλίας, που δήλωσε ανοιχτά πως είναι ομοφυλόφιλος, λέει ότι όλα είναι εκπληκτικά.

Ο 26χρονος αγωνίζεται στη Μελβούρνη για την ομάδα Green Gully, ενώ στο παρελθόν έπαιξε για ομάδες όπως οι Newcastle Jets, South Melbourne και Oakleigh Cannons.


Έκανε coming out τον Μάιο και λέει πως οι συμπαίκτες του δεν ήταν σοκαρισμένοι, πως κάποιοι ήταν έκπληκτοι και πως όλοι ήταν υποστηρικτικοί. «Ζεις αυτή τη διπλή ζωή όπου έχεις ένα μυστικό και δεν θες οι άνθρωποι να το μάθουν. Στη συνέχεια, όταν πηγαίνεις στην προπόνηση, πρέπει να επικεντρωθείς στο παιχνίδι, όχι στη σεξουαλικότητά σου. Αλλά είναι δύσκολο να μην το σκεφτείς γιατί οι είναι τόσο αλληλένδετα», δήλωσε. «Είναι η ζωή σου», λέει.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Bring back ☀️🏖⚽️

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Andy Brennan (@andybrennan36) στις

Ο Andy ελπίζει ότι η δική του εμπειρία θα καθησυχάσει οποιονδήποτε άλλο επαγγελματία ποδοσφαιριστή που θα θελήσει να μιλήσει ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά του. «Οι αρνητικές απόψεις δεν πρέπει να έχουν σημασία γιατί υπάρχει τόσο μεγάλη υποστήριξη»,υποστηρίζει.

Ο Andy αναγνωρίζει ότι η βρετανική σκηνή ποδοσφαίρου μπορεί να είναι πιο τρομακτική από αυτή στην Αυστραλία. «Έχω πάει σε μερικά παιχνίδια στην Αγγλία και τα πλήθη είναι πολύ πιο επιθετικά. Οι αγώνες στην Αυστραλία είναι λίγο πιο φιλικοί προς την οικογένεια και αν φωνάξεις συνθήματα, τότε οι άνθρωποι στρέφονται εναντίον σου».

Ο Andy Brennan αποφάσισε να μιλήσει καθώς πρόσφατα προκάλεσε αίσθηση η είδηση πως ένας ομοφυλόφιλος ποδοσφαιριστής, που ισχυριζόταν ότι αγωνίζεται σε ομάδα της Championship, είχε δημιουργήσει στο Twitter  τον λογαριασμό «The Gay Footballer», και είχε υποσχεθεί πως θα αποκάλυπτε την ταυτότητα του.

Με tweets που δημοσιεύθηκαν τον περασμένο μήνα, ο φερόμενος ομοφυλόφιλος ποδοσφαιριστής, ανακοίνωνε στους ακολούθους τους πως είναι γκέι και πως σύντομα θα αποκάλυπτε την ταυτότητά του. Ωστόσο, ο χρήστης φαίνεται πως άλλαξε γνώμη και ο λογαριασμός - που κάποιοι αμφισβήτησαν αν όντως ήταν αληθινός- διεγράφη.

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM