O Λιούις Χάμιλτον δεχόταν bullying στο σχολείο: «Μου πετούσαν μπανάνες, με έβριζαν»

O Λιούις Χάμιλτον για το «τραυματικό» bullying στο σχολείο - «Μου πετούσαν μπανάνες και με έβριζαν» Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Για την «τραυματική» ρατσιστική κακοποίηση που υπέστη ως παιδί μίλησε ο Λιούις Χάμιλτον. 

Σε συνέντευξή του στο podcast On Purpose, o επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα Ένα ανέφερε πως, παρότι γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Στέβενέιτζ της Βρετανίας, στο σχολείο τα παιδιά τού πετούσαν μπανάνες, αποκαλώντας τον επανειλημμένως n***r. 

«Για μένα το σχολείο ήταν το πιο τραυματικό και δύσκολο μέρος της ζωής μου. Μου έκαναν bullying από την ηλικία των έξι χρόνων. Στο συγκεκριμένο σχολείο ήμουν το ένα από τα μόλις τρία μαύρα παιδιά και τα μεγαλύτερα, πιο δυνατά, τραμπούκικα παιδιά μού έκαναν επανειλημμένως μπούλινγκ» περιέγραψε ο 38χρονος που ετοιμάζεται για τη 17η σεζόν στην F1. 

«Το σχολείο η πιο δύσκολη φάση της ζωής μου»

«Τα χτυπήματα ήταν διαρκή, τα πράγματα που είτε πετάνε εναντίον σου, όπως οι μπανάνες, ή οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν τη λέξη n***r τόσο χαλαρά. Με αποκαλούσαν μπάσταρδο κι εγώ δεν ήξερα πού ανήκω. Ήταν πολύ δύσκολο για'μένα» 

«Στο γυμνάσιο υπήρχαν έξι ή επτά μαύρα παιδιά από τους συνολικά 1.200 μαθητές. Και τρεις από εμάς βρισκόμασταν διαρκώς έξω από το γραφείο του διευθυντή. Ο διευθυντής τα είχε βάλει μαζί μας - ιδίως με εμένα. Ένιωθα το σύστημα πως ήταν εναντίον μου και πως κολυμπούσα κόντρα στο κύμα. Υπήρξαν πολλά που καταπίεσα. Δεν ένιωθα πως μπορούσα να πάω σπίτι και να πω στους γονείς μου πως αυτά τα παιδιά με αποκαλούσαν n***r ή πως μου έκαναν μπούλινγκ ή με χτυπούσαν, δεν ήθελα να πιστεύει ο μπαμπάς μου πως δεν ήμουν δυνατός». 

Ο Χάμιλτον παραμένει ο μόνος μαύρος οδηγός της F1. Έχει ιδρύσει το Mission 44 -που έχει στόχο τη βελτίωση των ζωών ανθρώπων από υπο-εκροσωπούμενες κοινότητες στη δημόσια ζωή- και το Ignite -κοινή πρωτοβουλία με τη Mercedes για τη βελτίωση της διαφορετικότητας και της συμπερίληψης στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. 

Ο Βρετανός πιλότος μπαίνει στην τελευταία χρονιά της συμφωνίας του με τη Mercedes, όμως αναμένεται πως θα παραμείνει και μετά τα 40α γενέθλιά του, υπογράφοντας νέο πολυετές συμβόλαιο.

Περιγράφοντας τη ζωή του μετά την F1, o Χάμιλτον προέβλεψε στο ίδιο podcast πως «πρόκειται να είναι πραγματικά πολύ δύσκολο όταν σταματήσω τους αγώνες. Το κάνω αυτό εδώ και 30 χρόνια. Όταν σταματήσεις, τι να συγκριθεί μ'αυτό;» αναρωτήθηκε. 

«Τίποτα δε συγκρίνεται με το να βρίσκεσαι σε άνα στάδιο, σε έναν αγώνα, στην κορυφή ενός αθλήματος ή στην πρώτη θέση της εκκίνησης και το συναίσθημα που συνεπάγεται αυτό. Όταν σταματήσω, θα υπάρξει ένα μεγάλο κενό οπότε προσπαθώ να βρω πράγματα που θα μπορούν να αντικαταστήσουν όλα αυτά και θα προσφέρουν την ίδια ικανοποίηση» πρόσθεσε. 

Με πληροφορίες από Guardian


 

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM