Απεργία την Πρωτομαγιά

Ο Λιονέλ Μέσι το ανακοίνωσε: Πάω στην Ίντερ Μαϊάμι- Γιατί πήρε αυτή την απόφαση

Λιονέλ Μέσι Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Είναι επίσημο πλέον: ο Λιονέλ Μέσι θα φορέσει τη φανέλα της Ίντερ Μαϊάμι, καθώς ο Αργεντινός ανακοίνωσε την απόφασή του. 

Μετά την αποχώρησή του από την Παρί Σεν Ζερμέν, η Αλ Χιλάλ της Σαουδικής Αραβίας αλλά και η Μπαρτσελόνα διεκδικούσαν τον Αργεντινό. Όμως, ο Λιονέλ Μέσι ανακοίνωσε σε συνέντευξή του πως η επόμενη ομάδα του θα είναι η Ίντερ Μαϊάμι. 

«Αποφάσισα ότι θα πάω στο Μαϊάμι. Ακόμη δεν έχω συμφωνήσει 100% και χρειάζονται μερικά πράγματα, αλλά θα αποφασίσαμε να συνεχίσω την πορεία μου εκεί», δήλωσε ο 35χρονος Αργεντινός μιλώντας στις ισπανικές εφημερίδες Mundo Deportivo και Sport.

«Μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και αδυνατώντας να επιστρέψω στην Μπαρτσελόνα, ήταν σειρά μου να πάω στη λίγκα των ΗΠΑ για να ζήσω το ποδόσφαιρο με έναν άλλο τρόπο και να απολαύσω την καθημερινότητα περισσότερο. Προφανώς, με την ίδια υπευθυνότητα και επιθυμία να παίζω καλά και να κάνω τα πράγματα καλά, όπως πάντα. Αλλά με πιο ήρεμο τρόπο», εξήγησε. 

Η απόφασή του να συνεχίσει στην Ίντερ Μαϊάμι περιλαμβάνει και συμφωνίες με την Apple και την Adidas, σύμφωνα με πληροφορίες. Με αυτή την εξέλιξη, ο Λιονέλ Μέσι γίνεται το μεγαλύτερο όνομα που έχει υπογράψει στο MLS, στο οποίο σημειώνεται έχει παίξει και ο Ντέιβιντ Μπέκαμ. 

Λιονέλ Μέσι: Δεν ήθελα να αφήσω το μέλλον μου στα χέρια κάποιου άλλου 

Στη συνέντευξη, ο Λιονέλ Μέσι τόνισε πολλές φορές πόσο ήθελε να επιστρέψει στην Μπαρτσελόνα, κάτι που όμως συμπλήρωσε ήταν αδύνατο. Μάλιστα, ανέφερε ότι είχε προτάσεις κι από άλλες ευρωπαϊκές ομάδες, τις οποίες όμως δεν αξιολόγησε καν. Γιατί, εξήγησε, αν δεν γύριζε στους «μπλαουγκράνα», είχε αποφασίσει να αποχωρήσει από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, όπως και πράττει τελικά. 

«Προφανώς ήθελα πραγματικά να επιστρέψω. Όμως, από την άλλη, έχοντας φύγει με τον τρόπο που έφυγα, δεν ήθελα να βρεθώ ξανά στην ίδια θέση. Να περιμένω για να δω τι θα συμβεί και να αφήσω το μέλλον μου στα χέρια κάποιου άλλου. Ήθελα να πάρω μόνος μου την απόφαση, να σκεφτώ τον εαυτό μου, την οικογένειά μου», εξήγησε. 

«Παρότι άκουσα ότι η La Liga θα δεχθεί τα πάντα και ότι όλα ήταν εντάξει για να γυρίσω, υπήρχαν ακόμη πολλά πράγματα που έπρεπε να γίνουν. Άκουσα ότι έπρεπε να πουλήσουν παίκτες ή να μειώσουν τους μισθούς και η αλήθεια είναι πως δεν ήθελα να το περάσω αυτό ή να αναλάβω την ευθύνη για κάτι τέτοιο. Ήδη έχω κατηγορηθεί για πολλά που δεν ήταν αλήθεια, στην καριέρα μου στην Μπαρτσελόνα και είχα κουραστεί. Δεν ήθελα να τα περάσω όλα αυτά. Δεν ήθελα να ξανασυμβούν τα ίδια. Ήθελα να αποφασίσω μόνος μου και για αυτό δεν επέστρεψα στην Μπαρτσελόνα. Παρότι θα το ήθελα, δεν μπορούσα», εξομολογήθηκε. 

«Δεν ήμουν χαρούμενος στο Παρίσι»

Παράλληλα, ο Λιονέλ Μέσι εξήγησε πως θέλει να συγκεντρωθεί περισσότερο στην οικογένειά του. Δήλωσε πως τα δύο χρόνια που έμεινε στο Παρίσι δεν ήταν χαρούμενος και αυτό επηρέασε την οικογενειακή ζωή του

«Δεν ήθελαν ποτέ να φύγουν από τη Βαρκελώνη, ήταν πολύ δύσκολο. Αλλά με υποστηρίζουν και είναι μια απόφαση που πήραμε ως οικογένεια, όχι μόνος μου. Είναι και αυτοί χαρούμενοι με την αλλαγή», είπε μιλώντας για την οικογένειά του. 

«Αφού κατέκτησα τα πάντα και επιτέλους το Παγκόσμιο Κύπελλο, που τόσο επιθυμούσα, ήθελα να αναζητήσω κάτι διαφορετικό και λίγη ηρεμία», επεσήμανε ο Λιονέλ Μέσι και εξήγησε πως ήθελε να πάρει νωρίς την απόφασή του για «να τελειώσει αυτό, να είμαι ήρεμος και να σκεφτώ τις διακοπές και το μέλλον μου». 

«Είχα προτάσεις από άλλες ευρωπαϊκές ομάδες, αλλά δεν τις αξιολόγησα καν. Γιατί η σκέψη μου ήταν να γυρίσω στην Μπαρτσελόνα και αν αυτό δεν γινόταν, να αφήσω το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ. Να κλείσω την καριέρα μου και να ζήσω στην αμερικανική λίγκα με διαφορετικό τρόπο. Και να απολαύσω την καθημερινότητα περισσότερο. Προφανώς, με την ίδια υπευθυνότητα και επιθυμία να παίζω καλά και να κάνω τα πράγματα καλά, όπως πάντα. Αλλά με πιο ήρεμο τρόπο», επεσήμανε ο Λιονέλ Μέσι. 

Αθλητισμός
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ